Detta är en blogg om vår resa i IVF-världen. Vi har försökt bli med barn sedan augusti 2009. Efter en utredning blev vi klassade som ofrivilligt och oförklarligt barnlösa. Vi har gjort 6 stycken IVF-försök där jag har varit gravid 3 gånger. Första gången förlorade vi vår dotter Edda i vecka 22, andra gången blev ett MA i vecka 10 och nu är jag äntligen gravid igen. BF är den 24 oktober 2016 och vi längtar efter lillebror så mycket.

Add Comment Register

ÖS?

Någon som har blivit överstimulerad vid graviditet? Idag har jag väldigt ont runt höger äggstock. Det blir värre och värre. Det ilar ner i benet. Det värker riktigt. Kan det vara överstimulering? Smärtan jag kände innan idag kan ha varit vätska som rann ut. Det påminde nämligen om smärtan jag får ibland vid ägglossning. Kan det vara därför jag blöder rött och tunt blod? Det känns inte som mens.

Berätta gärna era erfarenheter så ska jag ha koll på vikten.

BTW… Vad hungrig jag är hela tiden. :)

5 reaktioner på ”ÖS?

 1. Tror inte du är ös med den äggmängden. Men ingen ivf är den andra lik så ta en panodil å vila. Får jag fråga varför du säger du fått mf pga en eventuell skugga på ett test?
  Ibland fäster det helt enkelt inte hur pissigt det än känns. Tror du gör dig en otjänst genom att kalla det mf

 2. För mig var just de symptomen tecken på tidig graviditet! Så all lycka till! :)

 3. Jag blev överstimulerad på både IVF#1 och #2. Första gången började jag bli svullen i buken 2 dagar efter ET. Det försvann efter 4-5 dagar och kom tillbaka runt RD15 när jag plussade. Men det försvann 2 dagar senare och jag fick mf i vecka 6. Andra gången kom symptomen också 2 dagar efter ET. Det hölls sig bara i 2 dagar men på RD 8 kom det tillbaka. Jag blev då rejält överstimulerad och fick se ett plus på stickan samma dag. Blev inlagd på sjukhus en vecka och de tappade vätska 2 gånger på mig och fick ut 5 liter. Jag fick ta Fragmin spruta från v 4 till v 13.

  Den tydligaste symptomen på ös för mig var att magen blev jättesvullen. Jag hade lite ont i äggstockarna men den spända ballong magen gjorde mer ont. Min läkare sa att om man fick ös inom en vecka efter äp då var det pga ägglossningspruta. Men om man fick det senare då var det graviditeten som fick igång allt.

  ÖS är farlig för mamman men inte bebben. Om du misstänker det ska du söka vård snabbt. Håller tummarna att det går vägen denna gång för dig. Stor kram!

 4. En överstimulering kan vara farligt för dig..men inte för graviditeten i sig. Jag hade en svag övertimulering när jag var gravid och fick jag mer ont skulle jag söka akut deirekt sa dem på nordic. Detta eftersom dem kan behöva tappa en på vätskan i buken. Så har du väldigt ont och misstänker att du blivit överstimulerad hade jag uppsökt läkare! Det positiva är att överstimulering efter ET brukar tyda på graviditet :) håller tummarna för dig libra!

 5. Jag blev inte överstimulerad men för mig så var ont i äggstockarna ett gravidtecken! Första veckan lite drygt efter äp gjorde det mindre och mindre ont för varje dag sen vände det och jag fick mer och mer ont i äggstockarna. Gjorde jätteont tyckte i säkert 4 veckor efter äp! Fick komma och göra vul och de såg förstorade äggstockar men ingen ös. Så det kan absolut vara ett bra tecken! Hcg stimulerar ju åter de nyligen stimulerade äggissarna.
Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *