Detta är en blogg om vår resa i IVF-världen. Vi har försökt bli med barn sedan augusti 2009. Efter en utredning blev vi klassade som ofrivilligt och oförklarligt barnlösa. Vi har gjort 6 stycken IVF-försök där jag har varit gravid 3 gånger. Första gången förlorade vi vår dotter Edda i vecka 22, andra gången blev ett MA i vecka 10 och nu är jag äntligen gravid igen. BF är den 24 oktober 2016 och vi längtar efter lillebror så mycket.

Add Comment Register

Prova något nytt?

Åter igen halvligger jag i min säng och känner mig uppgiven. Jag vaknade med mindre smärta och blev glad. Jag tog senast smärtstillande igår klockan 13. Trodde det skulle kännas bättre idag. Men nej. Efter toalettbesök så gör det fruktansvärt ont igen.

Tycker inte ni att det är konstigt att min läkare bara skickar hem mig med dessa smärtor utan att göra något åt det? Jag fick tjata mig till en koloskopi och har gjort ett tag. Är hon kanske för okunnig? Jag funderar starkt på att kontakta en annan läkare. Men frågan är om jag ska gå till vanliga akuten eller be om en annan läkare på vårdcentralen. Vad hade ni gjort?

Egentligen borde jag göra detta idag eftersom jag har så ont. Men jag ska på KBT ikväll och kan inte boka om det. Vill så gärna gå på det. Jag hoppas att mina smärtstillande hjälper tills dess. För just nu orkar jag inte ens sitta upp ordentligt.

Jag känner mig så fruktansvärt uppgiven. Så pass så att jag har sjukat mig 2 pass utan läkarintyg. Jag mailade min IVF-klinik om hjälp. För jag vet inte om det är tarm- eller gynrelaterat. Kanske båda? Ett VUL gjorde mer ont än en rektoskopi. Men efter avföring blir det värre. JAG ska ju inte behöva googla mig till en orsak. För jag är ingen läkare. Varför lyssnar ingen på mig och hjälper mig? IVF-läkaren ska i alla fall ringa upp mig. Men vad kan hon göra? Kan hon beställa en magnetröntgen? Jag ska fråga.

Jag känner mig just nu som ett omöjligt fall. Det gör ont men ingen hittar varför. Det gör t om sjukt ont.

Jag orkar inte mer nu!!! Det blir nog akuten imorgon. :(

image

9 reaktioner på ”Prova något nytt?

 1. All ära för sjukvården, men ibland är dom korkade! Framför allt på vårdcentralen.
  Ett förslag är att du kolla upp någon homopat eller liknade alternativ medicin, dom är väldigt duktiga.
  Min dotter har fått hjälp med sina tarmar tex..

 2. M – du är väldigt välkommen att komma på besök nere i Skåne och uppleva lite fin skånsk sjukvård härnere också. Ibland skulle man kunna säga att den är icke-existentiell och det är inte ett skämt. Och sedan kan det vara nyttigt att vara lite sjukvårdskritisk kan jag tycka, bara för att man säger en sak i sjukvården så innebär det inte att de har rätten på sin sida. Det stör mig att folk verkar tro att bara för att deras kunskaper är så eftertraktade så kan de göra hur som haver. Om en kvinna i förlossningsvärkar hade haft ont hade de inte vägrat henne att komma in så varför ska de vägra Libra om hon har så ont att hon måste ta morfintabletter?! Nån måtta får det väl vara på ”fröken duktig”-syndromet och att ligga hemma och må alldeles för jävligt. Den enda det gynnar i längden är sjukvårdspersonalen som slipper arbeta och den synen på sina patienter tycker jag är himla inhuman faktiskt. Nej mår hon dåligt ska hon in akut, så är det bara! Bara för att nån står ut med smärtan av ett brutet ben så innebär det ju inte att man inte ska åka in för att få det fixat. Det dummaste tankesättet jag hört!

 3. På akuten ska man söka för akuta åkommor. Om de anser att det inte är akut och farligt blir man hemskickad för utredning via vc. Akuten är för de akut sjuka. Det kanske låter hårt men så är verkligheten, iaf i Stockholm.

 4. Jag tycker du också ska sätta dig på akuten, du har ju väldiga smärtor. Kan ju vara en bra ide att precis som andra säger här att inte nämna ivf eller vilka orsaker du tror. Låt läkarna var läkare, dags att du blir undersökt ordentligt! Visa att du har ont, är orolig och rädd. Gråt gärna en skvätt … Ja det är sjukt men ibland får man ju liksom ta i för att visa hur det är. Berätta att du inte kan leva ett normalt liv. Hota med en anmälan om du måste. ( om de vara vill skicka hem dig utan planering) kanske kan du bli inlagd något dygn? Ha gärna med dig någon på läkarbesöket som kan hjälpa dig skriva ner och dokumentera. Kämpa på! Hoppas du får hjälp snart! Du kan också efter akuten lera reda på spec klinik och själv skriva en sk egenremiss direkt. ( ring och kolla vart du kan skicka den) Sahlgrenska tar emot egenremisser tex. Då skriver man ner sina symptom, sjukdomsberättelse, alla besvär, gärna beskrivande hur de påverkar dig. Denna räknas också som en remiss. Där ska du också skriva i så fall om alla läkarturer, hur du blivit bollad fram och tillbaka, vilka undersökningar, mediciner etc och vilka undersökningar du efterlyst. Kram till dig!

 5. Om du har så ont som du skriver och haft det en längre tid, ja då hade jag åkt in till akuten och överdrivit symptomen. Säg ingenting om IVF läkaren eller endometrios eller VC.

  Be om en riktig undersökning med magnetröntgen etc. Sedan kan jag inte förstå om de misstänker endometrios, ja då måste det fastställas med titthålsoperation så att saken är riktigt utredd och bekräftad! Tiden bara går och ingenting händer.

  Sök akut, få saken riktigt utredd, helst igår!!!!

 6. Du kanske ska byta vårdcentral och sluta googla. Överdriv dina symptom nästa gång och säg inte vad du tror att det beror på utan låt läkaren ta reda på vad som är fel istället. Om du kommer till en läkare och säger att du väntar på endomitros utredning, då är det ju ganska lätt för hen att fortsätta på det spåret och istället för att göra en ordentlig undersökning. Det kan dessutom vara bra psykiskt att sluta googla, det är oftast bara dom som råkat illa ut som har ett behov att berätta om det. Ju mer du googlar på dina symptom desto värre sjukdomar kan du hitta och det känns som att du har tillräckligt mkt att oroa dig över.

 7. Säger som tidigare, ta vanliga akuten och överdriv symtomen ordentligt så de måste hjälpa dig på plats! Kompetensen på vårdcentraler är ofta under all kritik enligt min erfarenhet

 8. Du har inte funderat på att byta vårdcentral då? Har ju låtit som att de överlag gör lite som de känner för med patienter. Hade en värdelös vårdcentral när jag hade mag- och tarmrelaterade problem. Inte ens när jag ringde och grinade över magkramp som gjorde att jag mest låg i fosterställning i flera timmar (borde egentligen ha åkt in akut ist) ville de boka in en tid på vårdcentralen för mig utan ansåg att jag skulle vänta på en tid i drygt 2-4 veckor innan jag skulle få komma till en läkare på vc. Valde därefter att byta vc och söka mig till privat vc och där gick det bra mkt smidigare och snabbare.

 9. Har dina besvär varit av samma art hela tiden? Har det alltid varit kring toalettbesök? Jag tänker att morfin och andra tunga läkemedel är inte alls bra för magen, särskilt inte morfin. Jag tänker att det kan väl vara så att synarelan har gjort sitt för endometriosen men att dina smärtstillande skapar problematik i tarmen även om de hjälper för stunden.
Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *