Detta är en blogg om vår resa i IVF-världen. Vi har försökt bli med barn sedan augusti 2009. Efter en utredning blev vi klassade som ofrivilligt och oförklarligt barnlösa. Vi har gjort 6 stycken IVF-försök där jag har varit gravid 3 gånger. Första gången förlorade vi vår dotter Edda i vecka 22, andra gången blev ett MA i vecka 10 och nu är jag äntligen gravid igen. BF är den 24 oktober 2016 och vi längtar efter lillebror så mycket.

Add Comment Register

Psykolog & migrän

Idag vaknade jag och kände mig fortfarande trött och hängig. När min man hade gått till jobb på eftermiddagen så passade jag på att vila lite. Sen vaknade jag med världens migrän. Aha! Det var därför jag inte kände mig på topp. Jag frågade psykologen om det gick att avboka så sent. Visst, men jag hade fått betala dubbelt upp. Så nej! Jag tog en migränspray och hoppade in i duschen. Väl där så kändes det lite bättre.

Vi pratade mycket om manlig infertilitet idag. Hur lite det skrivs och pratas om det. Som om det är tabu. Att det är kvinnorna som oftast får skulden om man har problem. Det är hemskt. Tydligen finns det forskning på att män inte alls är mer fertila än kvinnor när åldern smyger sig på. Något jag inte har så bra koll på. Ska googla lite. Jag tog upp det där med autoimmuna sjukdomar hos män. Intressant! 

När jag kom hem åt jag glass i stora lass och hoppades på att migränen skulle försvinna helt. Men den är envis idag. Kanske jag råkade snyta ut lite av sprayen. Det var ju dumt. Man får max ta 2 doser på 24 timmar. Den 2:a får man ta efter en timme om det kommer tillbaka. Vilket jag tycker det gjort. Man får inte ta en 2:a dos om den första inte hjälpt alls. Hoppas jag gjorde rätt i att ta en till. För jag orkar inte göra något när smärtan är så här intensiv. Det har blivit värre med alla hormoner.

Imorgon ska jag ringa och fråga när min operation blir av.

Någon som testat Imigran? Har ni något bättre tips?

6 reaktioner på ”Psykolog & migrän

  1. Jag har bara tagit tabletter tidigare, och i tidernas begynnelse Imigran-sprutor. Vet inte varför jag inte har provat nässpray.

  2. Sussi: Ja det är den på recept jag har. Tycker Zomig Nasal fungerar bättre. Den verkar också finnas på recept. :)

  3. Jag har haft migrän i många år och det enda som har hjälpt mig är receptbelagd Imigran. De receptfria som finns numera på apoteken har inte fungerat lika bra för mig, men de gör det bättre än att inte ta dem alls. Problemet är ju att man ska ta dem så fort man får symptom, men när jag väl får min aura så är det redan försent känns det som, förloppet är redan igång. :( Usch och fy, migrän är något av det värsta som finns (däruppe med kräksjuka och böldpest)
Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *