Detta är en blogg om vår resa i IVF-världen. Vi har försökt bli med barn sedan augusti 2009. Efter en utredning blev vi klassade som ofrivilligt och oförklarligt barnlösa. Vi har gjort 6 stycken IVF-försök där jag har varit gravid 3 gånger. Första gången förlorade vi vår dotter Edda i vecka 22, andra gången blev ett MA i vecka 10 och nu är jag äntligen gravid igen. BF är den 24 oktober 2016 och vi längtar efter lillebror så mycket.

Add Comment Register

Ruvardag 0

Jag kände mig väldigt uppblåst i magen. På förmiddagen kändes det som att jag var förstoppad. Morfin brukar göra så att mina tarmar stannar. Under eftermiddagen försökte jag göra nr2 men utan resultat. Det gör alltid så ont nära inpå äggplock plus att man i sin vildaste fantasi tror att man kan bajsa ut embryona. Så dumt!

Klockan 15 tog jag mina 6 klick Ovitrelle. Därefter blev allt mycket värre. Magen stod rakt ut som en ballong och tarmarna började göra väldigt ont. Då började jag ana att det kanske var en lätt överstimulering. Dessa besvär kan jag känna runt ruvardag 10 om embryot fäst. Helst den gången jag också tog Menopur.

Vid 22 hade jag så ont så jag inte visste hur jag skulle sitta. Så jag skickade iväg mannen för att köpa Microlax, ett milt laxerande medel. Efteråt kändes det lite lite bättre. Men magen stod fortfarande rakt ut och tarmarna gjorde ont. Alltså var det nog vätska i buken i alla fall. Min IBS-mage är nog extra känslig.

Jag tog 2 alvedon och gick och la mig vid 00. Vaknade 2 timmar senare av att magen gör ont igen. Den är så öm. Det känns som att tarmarna svullnat rejält. Dessutom spänner det i äggstockarna. Så nu sitter jag här mitt i natten och äter potatisskruvar och dricker vatten. Salt och vätska är det bästa att få i sig.

Jag får se vad vågen står på imorgon. Jag som skulle träffa IVF-tjejerna. Tråkigt om jag måste stanna hemma.

Ni som blivit överstimulerade, hur mådde ni?

6 reaktioner på ”Ruvardag 0

  1. Tack för tips tjejer! Min mage är oftast åt andra hållet och blivit ännu värre sen galloperationen. Så det känns bara konstigt. Jag tar Questran för att göra den normal, på andra hållet då. Men inte tagit sedan i torsdags.

    Jag har gått upp ca 1 kg sedan i torsdag och känner att det börjar bli bättre igen. Blir nervös över Ovitrelle imorgon igen.

  2. Har ingen aning om vad du har för behandling för IBS men själv har jag Inolaxol vilket håller magen i kontinuerlig igång och på så sätt har jag fått rutin på toalettbesöken.

  3. Tyvärr inga bra råd, men du fick mig att inse att jag inte bajsat på 2 dygn. Kanske därför jag också har inte…så sjukt obehagligt att sitta på toa, men ska genast dit och försöks. haha detaljerat var det här. Hoppas du mår bättre snart❤

  4. Hej! Har följt er resa länge nu men inte kommenterat innan. Gör inte som jag och sitt hemma och ha ”onödigt” ont bara! Vill inte skrämma upp dej i onödan men ändå varna dej så det inte går som för mej, men min ena äggstock hade vridit sej och jag kom tillslut in på gynakuten med skyhöga infektionsvärden. Hade så ont jag inte kunde stå. De fick göra titthålsoperation och vrida den rätt. När jag vaknade visste jag inte om jag hade några äggstockar kvar plus att jag precis innan op fått reda på att det enda guldägget som blivit befruktat och återfört precis börjat ge utslag på blodprovet! Tror det var en vecka efter ÄP. Inte roligt att bli sövd och inlagd med antibiotika var 8e timme i en v när man äntligen är gravid. Var livrädd att detta skulle påverka graviditeten men Idag har vi en viljestark och envis 6 mån tös. Det skulle bara kunna vara hon som klarar av en sån start :)
    Håller alla mina tummar och tår för er nu! Om det finns ngn rättvisa här i världen är det bannemej er tur nu! Så det så! :) kram

  5. :-) Fortsättning på senaste kommentarer som gick iväg av sig själv här. Det jag tänkte säga var bara att vid graviditet och amning ska man rådgöra med läkare gällande Moxalole. Vet inte hur det står om andra laxativ? Nåja, det här är mitt bästa tips för en ”mjukare mage”. Plus Psylliumfrön i vatten. Prova! Stopp i mage kan få hela buken att svullna, med det inte sagt att det inte är överstimulering. Hoppas inte och lycka till nu!

  6. Aj aj det låter inte behagligt! Om vi leker med tanken att du inte är ÖS utan det är morfinet som fått tarmarna att stanna till lite… Vid mitt första plock hände något motsvarande nämligen, som gav sig när magen rullade på igen. Läkemedlet jag använde då (och nu efter senaste plocket) är Moxalole. Receptfria påsar man löser i vatten, gärna 3 gånger/dag om läget är kritiskt. MEN – dubbelkolla med kliniken eftersom det är ett ”vif
Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *