Detta är en blogg om vår resa i IVF-världen. Vi har försökt bli med barn sedan augusti 2009. Efter en utredning blev vi klassade som ofrivilligt och oförklarligt barnlösa. Vi har gjort 6 stycken IVF-försök där jag har varit gravid 3 gånger. Första gången förlorade vi vår dotter Edda i vecka 22, andra gången blev ett MA i vecka 10 och nu är jag äntligen gravid igen. BF är den 24 oktober 2016 och vi längtar efter lillebror så mycket.

Add Comment Register

Ruvardag 1

Natten var inte så kul som jag skrev i förra inlägget. Men till slut lyckades jag somna om. Vaknade till några gånger av att det kändes väldigt obehagligt i magen.

Jag gick upp vid 9 och åt frukost. Idag kom magen igång ordentligt. Men den där ömma smärtan i magen fanns kvar. Det gjorde så ont så jag knappt kunde ta på den. T om en värmedyna kändes jobbig att ha på magen.

Idag var magen åt andra hållet, alltså lite mer normal för mig. Det lättar trycket lite. Jag bestämde mig för att i sista stund följa med på träffen med IVF-tjejerna. Jag är glad att jag orkade för alla är så goa och trevliga. Man känner en sådan gemenskap. Några saknade jag men förstår er så väl. Ibland orkar man inte. Förra gången var det ju jag som inte orkade. Vi var hela 3 ruvare av 7 tjejer idag. Spännande! Vi får ta en uppföljning redan nästa vecka.

Jag stannade inte så länge. Magen blir stor som en ballong och jag får svårt för att sitta upp ordentligt. Det trycker på överallt. Jag mår lite illa. Det molar i äggstockarna. Jag känner mig lite sjuk. Lite febrig. Imorgon ska jag ringa och fråga kliniken vad de tycker. Annars vågar jag inte ta morgondagens Ovitrelle. Jag vill ju inte att det ska bli värre. Jag vet att det kan bli värre när embryot fäster. Det gjorde väldigt ont vid förra graviditeten. Frågan är om det blir ännu värre om båda fäster? Någon som vet?

Jag har svårt för att äta så försöker mest få i mig salt och vatten. Potatisskruvar är superbra. Funderar på att steka upp en halloumi.

Nu ligger jag i sängen och vänder och vrider på mig. Är trött men kan inte sova. Jag kanske borde ta 2 alvedon för att se om det känns bättre. Idag mår jag inte så bra i kroppen. Men i huvudet är jag lycklig.

11 reaktioner på ”Ruvardag 1

  1. Vägen till mamma och pappa: Om man är överstimulerad ska man äta salt och dricka mycket vatten. Fungerar väl som vätskedrivande.

  2. Jag blev väldigt överstimulerad och inlagd i nästan 2 veckor när jag blev gravid. Nu när vi försöker få syskon så visade jag tecken igen och läkaren sa att jag skulle dricka minst 3 liter varje dag varav minst 1 liter skulle vara sportdryck, just för salterna. Sen skulle jag salta maten tills den nästan inte gick att äta. Det är så värt att försöka förebygga överstimulering för man mår sjukt dåligt så kämpa i dig vatten, sportdryck och salt. testa djungelvrål om du gillar lakrits, mycket salt :) Önskar dig stort lycka till!

  3. Tack Libra, hoppas det inte gör nåt med 3 dagar. Vi kom på det lite sent. Alltid är det nåt! Hoppas magen är bättre

  4. Carolina: Här säger de samma dag som man tar Ovitrellen. Alltså 2 dagar innan. Ett stort lycka till på tisdag. :)

  5. Hoppas magen lugnar ner sig snart Libra! Carolina, jag har hört 2-5 dagar så det är nog lugnt. Själv har jag äggplock på onsdag, hoppas på bra kvalitet för det var tyvärr inte så många ägg på g.

  6. Va kul med träff med andra i samma situation. Skönt o kunna prata av sig lite :) själv har jag äggplock på tisdag, såg nu att jag missade att min man skulle haft utlösning idag men vi trodde det var igår. Håller på o blir knäpp av ångest haha. Hur blev ni rekommenderade? Har läst att 2-3 dagar är bra. Hoppas du mår bättre snart :)
Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *