Detta är en blogg om vår resa i IVF-världen. Vi har försökt bli med barn sedan augusti 2009. Efter en utredning blev vi klassade som ofrivilligt och oförklarligt barnlösa. Vi har gjort 6 stycken IVF-försök där jag har varit gravid 3 gånger. Första gången förlorade vi vår dotter Edda i vecka 22, andra gången blev ett MA i vecka 10 och nu är jag äntligen gravid igen. BF är den 24 oktober 2016 och vi längtar efter lillebror så mycket.

Add Comment Register

Ruvardag 11

Tack så hemskt mycket för alla kommentarer och lyckönskningar. De värmer så mycket. Jag blir glad att höra att så många vill ha bloggen kvar. Jag vet ju egentligen inte vad jag skulle göra utan er. 💜

I natt vaknade jag vid 4:30 och var kissnödig. Så nattkisset håller i sig. Jag har svårt för att somna om efter det. Tankarna snurrar. Både på filurerna och hur mycket jag hatar energitjuvar. Jag vet inte varför jag låter dessa tjuvar ta min energi. De är ju uppenbarligen inte värda det. Men jag är en sådan där genomsnäll och kanske lite dumsnäll person som vill allas bästa. Men ibland kan jag inte vara den personen. Då faller allt. Det har kanske även med att göra att jag antagligen är en sådan där HSP-person. High Sensitive Person. Något nytt som jag kommit fram till. Det är inte så nyttigt för mig.

När jag äntligen hade lyckats somna om så vaknade jag vid 8:30. Ett fint litet mail väntade på mig från fina E som hade fått ett plus på sin testdag. Jag blir så glad för hennes skull. Sen var det dags för mitt eget lilla tjuvtest. Det som skulle göra mig sådär lycklig och få mig att sväva på små moln. Men istället blir det sådär svagt plus som bara Ovitrellen kan ge, precis som i söndags. Sen efter det har jag inte mått så bra. Jag vet att det kan vara tidigt ännu. Migränen kom ju inte förrän på rd9 vilket kan betyda att filurerna fäst lite senare. Men jag har en erfarenhet av migrän på rd10 där mensen kom med dunder och brak, vilket sedan visade sig vara ett supertidigt missfall med störtblödningar och allt som hör till. Ja jag låter inte så positiv. Inte idag. Det känns som att hoppet har försvunnit.

Jag började känna av lite migrän idag igen så jag har sovit någon timme mitt på dagen. Tyvärr fick jag ställa in fikan med fina E för jag kände mig alldeles för deppig idag. Vi som skulle fira. Sen när jag försökte ta tag i dagen lite och tömde diskmaskinen som stått och tittat på mig en längre tid så brast allt. Äntligen kom de där tårarna av rädsla som jag inte fått fram innan. De där som lättar på trycket lite. Samtidigt som den enorma ångesten trycker på mitt hjärta och jag undrar hur i hela världen ska jag klara av ett minus på tisdag. Jag kommer att gå sönder helt. Mitt hjärta kommer att krossas och drömmarna med det. Jag kommer inte att orka leva. Hur orkar man leva efter alla dessa misslyckanden? Denna gången orkar jag nog inte.

Idag blev det ett tungt inlägg. Jag vet att det säkert är för tidigt att ge upp ännu. Men rädslan har tagit över. Snälla låt inte rädslan vinna.

Mina tankar går till fina J idag som tyvärr fått negativt besked! 💜

21 reaktioner på ”Ruvardag 11

 1. Jag hejar på de små och tror att det kommer funka för er denna gång! :) Heja heja! Väntar spänt på uppdatering! Kramar /N

 2. Åh så tråkigt. Jag förstår så väl din frustration och sorg. Vi har gjort treet och tre fet vilket resulterat i två minus och fyra svaga plus och tidiga missfall. Nu väntar vi äntligen barn via surrogatmamma där vi lyckades på första försöket. Fortsätt kämpa så länge du orkar och om du vill får du gärna höra av dig. Det finns andra sätt att få barn. Kram

 3. Jag håller stenhårt både tummar & tår att ni ska få ert efterlängtade plus och få bli föräldrar. Jag vet det är inte lätt att tänka positivt när man gått igenom det som både du och jag gjort. Men jag tror på dig denna gången, nu är det din tur. Kramar i massor ❤

 4. Först av allt önskar jag dig all lycka till och håller alla mina fingrar i kläm för att du ska få ett positivt resultat!
  Jag har gjort 6 ägg insättningar utan att det resulterat i barn. Det sjätte och sista försöktet resulterade i ett utomkvedshavandeskap vilket var otroligt tufft men som jag skrivit till dig tidigare, tänk positivt. Det finns en massa saker att leva för, du kommer orka gå vidare för du har drömmen om att bli förälder kommer och den längtan är större än något annat och du kommer att lyckas. Om det inte lyckas den här gången så kanske du ska fokusera på dig själv och se till att du och din man mår bra. Byt miljö, byt jobb som du tidigare nämnt, ta en semester ihop, ta hand om varandra. Planera vad ni vill göra ska till våren istället för att planera utifrån om, utfall, när du blir gravid eller ytterligare IVF behandlingar. Skulle du/ni behöva hoppa över något ni bestämt för att du är gravid så är det mycket roligare än att gå miste om något för att ni inte vågar planera. Ta hand om dig!

 5. Ååå. fina du. Vet att ingenting jag skriver kan ta bort din rädsla och dina känslor så skickar massor av styrkekramar istället.
  Ska hålla tummarna för att det är eran tur denna gången.
  Precis som dig så är jag också en sådan där dumsnäll person som nästan alltid sätter andra före mig själv. Och jag vet att det inte blir bra i slutändan, behöver ägna tid åt mig själv. Speciellt nu när vi befinner oss i denna situation. Men det är ju så svårt att ändra på invanda mönster…Vi får kanske påminna varandra =)
  Kramar

 6. Förstår dig…det är en sådan djup sorg när man för stunden förlorar hoppet. Skit är vad det är! Men konstigt nog vänder alltid den där känslan och jag hoppas du kan skaka av dig den. Försök stålsätt dig mentalt. Jag är också inne i en liten oro nu och jag vet att jag inom ett par dagar kommer befinna mig exakt där du är. Det är nog naturligt för oss att börja tvivla. Har liksom ingen bra strategi egentligen mer än att jag försöker fokusera ich tänka på annat så gott det går. Men det är ju lätt att säga. Skickar massa styrkekramar till dig och hoppas du fått tillbaka hoppet imorgon! Ledsen får man vara

 7. Ååå Libra jag känner igen mig i din känsla, tröök!!
  Men Du, ge inte upp hoppet det är för tidigt än, den här gången ska det gå bra!! Håller mina tummar och tår för dig/er att det blir ett fint plus på tisdag =)

  Kraam fr B <3

 8. Jag hoppas verkligen att du får dina små gryn. Det är inte kört än, jag håller tummarna. Ge inte upp fina du ❤️ Stor kram

 9. Håller tummarna stenhårt för er. Det är inte kört än o du kommer bli mamma :) man kan inte vara lika positiv varje dag. Tycker du är sjukt stark. Kram

 10. Nej nej nej det ska lyckas denna gång. Du ska få bli tvillingmamma. Gråt ut idag så blir morgondagen bättre ska du se. Massa kramar och jag håller fortfarande tummarna.

 11. Hej. Jag bara undrar varför du tar grav test varje dag trots att du tar ovitrelle fortfarande ? Försökt hitta förklaring i tidigare inlägg men inte hittat något.. Undrar bara.. Stort lycka till i varje fall när väl den officiella testdagen är här! :)

 12. Åh vad jag håller tummarna för dig! Man måste få ha såna här dagar också! Men tänk om det är så att även om du inte känner exakt likadant som tidigare Ivfer om ex migrän osv kanske det egentligen är ett bra tecken? Eftersom det inte gått hela vägen så kanske det är jätte bra att det inte är exakt som tidigare ggr :) håller tummarna för dig och tänker på dig!

 13. Men så trist.. Men tänk att om du varit gravid denna tid utan tillfört hcg så hade det ändå inte varit ett starkt plus ännu. Så ge inte upp! När kan du testa utan att riskera ett falskt positivt? Kram från en trogen läsare som håller tummar och tår!

 14. Håller med E, som du själv säger, låt inte rädslan ta över. Jag sänder över lite styrka och positivt tänkande till dig! Har själv varit på ÄP idag, 4 blåsor 3 fint befruktade det sista får vi tiden utvisa… bamsekram till dig!

 15. Nu ska ni väl ändå inte misslyckas den här gången!. Men om det skulle bli så illa känns det ändå som ni har bra chans att lyckas till slut. Det har ju trots allt fäst så många gånger, även om det varit kort ibland… Sen vet man inte hur många försök man orkar mentalt. Usch vad tungt det kan kännas. Jag håller iaf alla tummar för att ni får ett fint starkt plus i helgen!
Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *