Detta är en blogg om vår resa i IVF-världen. Vi har försökt bli med barn sedan augusti 2009. Efter en utredning blev vi klassade som ofrivilligt och oförklarligt barnlösa. Vi har gjort 6 stycken IVF-försök där jag har varit gravid 3 gånger. Första gången förlorade vi vår dotter Edda i vecka 22, andra gången blev ett MA i vecka 10 och nu är jag äntligen gravid igen. BF är den 24 oktober 2016 och vi längtar efter lillebror så mycket.

Add Comment Register

Ruvardag 11

Denna dag började som de senaste med att jag vaknade tidigt och kunde inte somna om. Tittade lite på tv och åt Yoggi. Sen blev jag trött igen och gick och la mig igen.

Från ingenstans så kom en stark smärta i nedre delen av magen. Det har börjat göra det om jag är lite dålig i magen. Det gör så ont att det svartnar för ögonen i några sekunder. Tror tarmen trycker emot något. Sen började mardrömsdagen. Det kom en blödning. Eftersom jag tar Fragmin så är blodet väldigt tunt. Det har kommit och gått hela dagen. Nu ikväll har jag väldigt ont i nedre delen av magen. Det känns inte riktigt som livmodern. Men jag vet inte. Det känns bara ömt och buken är något spänd och stor. 

Jag blev så ledsen. Tänkte ju såklart att nu är det kört. För det var verkligen klarrött blod. Så jag tog ett test i eftermiddags. Då hade jag bara hållt mig i en timme. Det kom inte mycket urin och det blev något blodblandat.

  
Jag vågar inte hoppas för mycket eftersom jag fortfarande blöder och det gör ont. Jag hoppas på att det är något annat som gör det och inte en dum mensblödning. 

Jag blödde mycket i början vid min andra graviditet. Men då gjorde det inte ont. Fast jag tycker nog inte det känns som mensvärk utan mer som att något irriterar, som vätska i buken. Kan en äggblåsa ha gått sönder? Det hoppas jag på.

Usch vad jag är nervös nu och mår dåligt. Alvedon hjälper inte. Tror ni att jag vågar ta en Citodon och en Alvedon?

Tack för alla fina kommentarer! ❤️

24 reaktioner på ”Ruvardag 11

 1. Åh jag ser ett plus och jag håller tummarna att det blir ännu starkare fina du!! Med L fick jag blödning 1 vecka efter plusset och det höll på ganska länge men han fanns kvar och snart blir han 3 år

 2. Grattis till plusset! Hoppas hoppas att det är starkare nästa gång!

  Att du blöder mycket har med blodförtunnande sprutan att göra. Det säger ju sig själv..den tunnar ut blodet för att förhindra att små proppar bildas. Ta inte citodon om läkaren säger att det inte är ok. Lycka till!

 3. Skickar kramar och tänker på dig och Max och Hjördis. Jag tror det kommer gå vägen ändå! Bara jobbigt för dig att ha ont och inte kunna ta något. Prova vetekudde. Nu hoppas vi bara på starkare streck framöver!

 4. Jag har aldrig blött under mina graviditeter men däremot hade jag med min son MYCKET smärtor i början. Det kändes som du beskrev det, inte i livmodern utan typ buken/runt om livmodern. Enligt barnmorskan så var det ligamenten som värkte när livmodern växte. Eftersom jag varit gravid tidigare fattade kroppen galoppen direkt och livmodern började växa snabbt. Men jag hade alltså väldigt ont ibland, trodde verkligen inte att bebisen skulle klara sig… Men han ligger i sängen nu, 5 månader och sover!

  Håller verkligen tummarna att allt går bra för dig!

 5. Usch vad jobbigt! Men som många andra påpekat är det ju två sträck. Blödningar kanske är vanligare vid lite överstimulering? Dessutom kanske man blöder extra lätt pga blodförtunnande. Hoppas på starkare streck imorgon!

 6. Du ska inte ta citodon om inte din läkare godkänt det. Hoppas att blödningen är en vanlig gravid blödning. Önskar dig all lycka till med allt! Kram

 7. Just nu ser det positivt ut i alla fall. När jag ruvade på mina två embryon sista IVF:en så hade jag också ont och blödde under tre dagar före TD. I mitt fall visade det sig vara det ena embryot som stöttes bort, men det andra stannade. Man såg rester efter det som försvunnit sedan vid VUL. Nu är jag i v 16 med den lilla som fick stanna :-)
  Och som många skriver är ju blödningar vanligt så det finns hopp. Men jag förstår hur du känner, jag mådde också skit och precis som du tog jag ett test i förväg för jag var övertygad om att det var kört. Blev mycket förvånad över plusset och blev än mer förvirrad än innan.
  Håller tummarna för er!
  Kram!!

 8. Man ser ett streck! Håller tummarna. OM, och jag säger om, det är en ”dum” blödning, vilket det ju inte alls behöver vara, så kan det ju vara så att bara ett av embryona har fäst och det andra blödes ut. Håller tummarna för att strecket betyder att ni ska bli tvåbarnsföräldrar om ca 9 månader!

 9. Jag blödde också i början av graviditeten, vet att alla blödningar och fula flytningar är så sjukt stressande – men än är det inte kört, tvärtom med det positiva gravtestet! Håller tummarna att blödningen är över till imorgon! Kram

 10. Förstår din oro, och precis som alla andra så håller jag tummar och tår för att det bara är en bieffekt av medicinerna och inget mer. En vän till mig blödde också dagarna innan testdagen och gav helt upp, men ack på testdagen var där ett fint plus. Blödningen berodde på progesteron vagitorierna och var enligt läkaren vanligt förekommande.
  På ditt test syns ett litet streck och det är ju efter ”en timmes” kiss. Så jag tror att och hoppas att om du tar ett nytt test i morgonbitti så kommer det vara starkare :)

 11. Jag ser absolut ett extra streck!! Grattis så kul!! Wow!! Nu får vi hoppas att inte blödningen är något farligt! Om jag hade varit som dig hade jag hällt mig så långt jag kunde ifrån smärtlindring. Testat en värmekudde istället? Jag förstår att du har ont men försök håll ut tänk på dom små underverk som gror i dig ❤ Jag valde att ta en graviditet & förlossning utan någon form av smärtstillande och det gick, jag var verkligen beredd på att göra allt för att det skulle gå så bra som möjligt. Det vet jag att du också vill göra allt för dina små. Tänk på att läkaren avrådde från mer smärtstillande. De gör det som är bäst o vet bäst. Så glad för din skull! Stort grattis, hoppas allt går vägen nu. Kram ❤

 12. Man ser ett streck 😉 Håller tummarna hårt för att blödningen är en blåsa som spruckit eller liknande – eller ett ytligt blodkärl – och för att strecket blir starkare och starkare! Kram!

 13. Jag hade inte tagit mer smärtstillande. Hoppas hoppas att blödningen är något annat än mens. Man ser ju strecket ~<3

 14. Håller tummarna! Jag blödde massor med gånger under min graviditet men till slut tittade en frisk IVF-bebis ut! Under en av alla kontroller jag var på sa läkaren att färskt blod ofta är ofarligt, det är när det kommer gammalt, levrat blod man ska bli orolig. Fast orolig är man ju ändå, hela tiden, eller hur?

 15. Så där såg mitt 1a grav test också ut och 24h timmar senare var det ett mörk rosa streck. Håller tummarna för att det ska bli lika för dig
Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *