Detta är en blogg om vår resa i IVF-världen. Vi har försökt bli med barn sedan augusti 2009. Efter en utredning blev vi klassade som ofrivilligt och oförklarligt barnlösa. Vi har gjort 6 stycken IVF-försök där jag har varit gravid 3 gånger. Första gången förlorade vi vår dotter Edda i vecka 22, andra gången blev ett MA i vecka 10 och nu är jag äntligen gravid igen. BF är den 24 oktober 2016 och vi längtar efter lillebror så mycket.

Add Comment Register

Ruvardag 12

Tack för alla fina och peppande kommentarer. Jag försöker hålla mig ifrån internet lite så jag är lite dålig på att svara. Mår lite sådär och känner att jag måste få lite distans.

I morse vaknade jag 4:30 igen och var kissnödig. Sen kunde jag verkligen inte somna om. Struntade i att försöka och tittade på TV istället. Tänkte över min situation och bestämde mig för att ringa vårdcentralen imorgon. Jag har svårt för att sova och äta och ångesten håller på att ta över mitt liv helt. Det tar verkligen på krafterna efter så här många försök. Går det åt skogen denna gången så måste jag få någon mer hjälp. Kuratorkontakt kommer inte att räcka. Jag har sagt till min kurator att jag inte vill medicinera mot depressionen. Men det blir nog ett måste denna gången för att kunna hålla mig flytandes. Är det någon av er IVFare som går på antidepp? Går ni på det under försöken också? Jag har nämligen aldrig testat.

Jag tyckte att alla symptom var borta igår. Det skrämde nästan livet av mig. Sen hade jag migrän, igen. Idag har de kommit tillbaka igen. Andfåddheten, illamåendet samt ömma bröst igen. Det gör hoppet lite större igen. För hur mycket (lite) brukar jag egentligen känna vid den här tiden egentligen? Säkert inte mycket alls.

Idag har jag tagit en promenad och fikat med fina E. Väldigt givande och roligt som vanligt. Tack för fikan och för idag! 💜

Får jag mer sjukskrivning så väntar jag med att testa på tisdag. Annars får det bli på söndag. Jag mår illa av bara tanken.

12 reaktioner på ”Ruvardag 12

 1. Kai: Det har jag faktiskt aldrig tänkt på. Det måste vara stor skillnad på psykisk sjukdom eller en livskris. Anser jag i alla fall.

 2. Hmm, jag är inte så insatt men kan det inte bli problem att eventuellt adoptera om man har ätit antidepp? Jag har för mig att jag har läst det någonstans. Om det stämmer är det ju helt överjävligt att inte få ta hand omsotg mående för att det ska bli bättre, i stället för att stanna kvar i ohälsan.

 3. Hoppas verkligen på plus för dig! Det är ju absolut inte kört! Imponerad om du kan hålla dig till nästa vecka. Jag tjuvtestade idag på rd 8, negativt såklart. Lite besviken trots att det är lite för tidigt. Kommer garanterat testa varje dag, kan aldrig hålla mig

 4. Hoppas du får plus och får må bra psykiskt! Vad duktig du är som kan hålla dig från tjuvtest ända till söndag eller tisdag, blir så imponerad då jag själv är världens testgalning… :/ Tänk, nu är det inte många dagar kvar till testdag! Kram från mig

 5. Har precis börjat följa och är inne och kikar var dag.. Jag vet inte vad eller hur man ska kunna säga något som verkligen kan värma, styrka och samtidigt lyfta upp för jag har inga liknande erfarenheter. Du är stark som delar med dig och jag beundrar dig oerhört för det! Alla är vi mänskliga och ibland blir livet oss för mäktigt, ibland kan det vara magiskt och ibland kan det vara det motsatta. Att be om hjälp i svårare tider kräver oerhörd styrka och insikt det med. Jag hoppas så otroligt mycket att allt går vägen men kanske också framför allt att allt går bra för dig och din respektive, på alla plan som det innebär att kämpa med något som detta. Från mitt hjärta önskar jag er att det går vägen och att er dröm besannas! <3

 6. Åh jag håller tummarna för att det går vägen den här gången ❤️ Har följt er sen början av 2012 men är väldigt dålig på att kommentera. Nu är det verkligen er tur!!! Sänder en massa styrkekramar!

 7. Känner igen mig i det Du beskriver, har också ångest till och från. Mer den senaste tiden =(
  Jag tar Citalopram och har gjort det under alla IVF-försöken. Vissa läkarna säger till mig att jag måste försöka dra ner eller sluta om jag skulle bli gravid, men i samma veva säger de att det viktigaste är att jag mår bra för då mår jag bra i min graviditet om det skulle bli så, samt att fostret mår bättre då också. Så det viktigaste är att Du mår bra Libra!

  Kraam fr en själsfrände

 8. Jag har ätit antidepressiv medicin både genom IVF och graviditet (är i vecka 30 nu). Alla läkare och barnmorskor har sagt att det viktiga är att jag mår så bra jag kan, då mår barnet också bättre. Både IVF och graviditet är ju psykiskt påfrestande så det lär vara vanligt. Om du bestämmer dig för medicin så är sertralin/zoloft bra för endast lite går över i moderkakan och man kan amma med den. Lycka till och stor kram!

 9. Carolina: Ångesten har blivit värre för varje försök vi gjort. Blir rädd för hur detta kommer att sluta. :-/
Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *