Detta är en blogg om vår resa i IVF-världen. Vi har försökt bli med barn sedan augusti 2009. Efter en utredning blev vi klassade som ofrivilligt och oförklarligt barnlösa. Vi har gjort 6 stycken IVF-försök där jag har varit gravid 3 gånger. Första gången förlorade vi vår dotter Edda i vecka 22, andra gången blev ett MA i vecka 10 och nu är jag äntligen gravid igen. BF är den 24 oktober 2016 och vi längtar efter lillebror så mycket.

Add Comment Register

Ruvardag 12

Godmorgon!

Jag orkade inte blogga igår igen!

Jag vaknade redan vid 3 och var kissnödig. Försökte somna om, men det gick inte. Det känns som att hjärtat slår snabbt. Jag får ingen ro och då kommer tankarna. Så där låg jag i sängen, klarvaken, tills mannens klocka ringde. Sen lyckades jag somna om igen.

Det har fortfarande kommit blod. Men inte så mycket. Hoppas på att det bara är någon skör slemhinna som bråkar. Magen har varit extremt uppblåst och tryckt mot diverse organ. Så det har gjort väldigt ont. Helst över vänstra äggstocken. Efter ett toabesök kändes det lite bättre så det var nog mest tarmen som tryckte emot mina förstorade äggstockar.  

Vid 17 fick jag extremt ont i hela nedre delen av magen. Både framför och bakom livmodern. Värst var det bakåt. Det kändes som knivar och ingenting hjälpte. Då blev jag rädd för att det var över. Men det kommer bara lite blod. Så jag vet inte. Det kändes lite bättre sen.

Jag mår inte så bra just nu. Det är väldigt psykande att småblöda hela tiden. Även om jag vet att det inte behöver vara någon fara. Men smärtan känns inte bra. Det kan ju vara min endo som bråkar eller vätska i buken. 

Jag försöker ta en dag i taget. Det är det enda jag kan göra.

12 reaktioner på ”Ruvardag 12

 1. Kämpa på!
  Är säker på att allt är bra.
  Många som har blödningar, oavsett IVF eller vanlig graviditet. Kämpa kämpa! Heja hela! Styrkekram

 2. Libra- dina smärtor kanske kan bero på att förstorade äggstockar vrider sig och läcker vätska i buken vilket gör så fruktansvärt ont. Så var det för mig. Håller tummarna för att ditt plus bara blir starkare och att dina små ligger tryggt kvar.

 3. Kära du…hoppet lever och jag tror dina hallon mår fin fint där inne..håller alla tummar och tår för att mensen håller sig borta.kramar

 4. Åh vad jag håller tummarna för er! Mindre blödningar är nog inget att oroa sig för. Det verkar många få. Så länge det inte blir riktig mens finns hoppet kvar

 5. Det kan också bero på fragminet. Blodet blir inte tunnare utan det koagulerar inte så snabbt som vanligt. Det bildas hela tiden proppar i blodet i kroppen på alla som löses upp igen, så man märker inget av det. Det man kallar ”blodförtunnande” gör att det inte sker i samma utsträckning. Enkelt förklarat. Blöder man från urinblåsa, näsa, tarm etc kan det vara för hög dosering. Så förhoppningsvis har de båda det gött där inne och dina blödningar kanske är biverkningar. Jag blödde från vecka 6 till v 9 nångång, utan läkemedel och jag vet hur knäpp man blir av det! Håller tummarna för er!

 6. Vid min senaste grav fick jag ”mens” rd 7 med blastocyst. Blödde i ca 5 dgr, det var vidrigt. Nu är lilltjejen 5 mån:) läkaren sa att det är vanligt men att ingen pratar om det… Jag hade dessutom sjuk mensvärk så var helt säker på att det var kört. Det gick åt många grav test. Lycka till!

 7. Ja det är verkligen psykande att gå runt och blöda/småblöda. När det hände mig kände jag mig ensammast i världen men sen insåg jag att det nog är ganska vanligt, allra helst vid ivf-graviditet. Det sa även flera gynläkare till mig. Nu tar du ju dessutom blodförtunnande också. Men det är tortyr, jag vet. Massa pepp!

 8. Jag blödde rätt mycket i början av min graviditet. Gjorde min behandling utomlands och där ökade de mängden progesteron och så skulle jag dricka 1g c-vitamin varje dag. Jag slutade blöda efter v.9 men vilken ångest jag hade fram tills dess, vågade knappt gå på toa. Läste nånstans att slemhinnorna blir skörare och det kan vara därför man blöder.
  Kan du inte gå ta hcg-prov så slipper du gå och undra? Det gick iallafall att få på Nordic i Göteborg efter lite tjat. Håller tummarna.

 9. Hej, jag hittade din blogg efter att ha googlat en del iom att jag och min sambo också går igenom en IVF just nu och vi är dessutom bara en ruvardag emellan (vi är på ruvardag 12 idag)

  Jag förstår precis hur du känner…. dock så är vårt över redan men man ska ju ändå fortsätta med behandligen som om inget har hänt och de tycker jag är lite jobbigt, jag blöder och har testdag på onsdag nästa vecka så fram tills dess fortsätter vi med Lutinus tre ggr per dag :/ och jag har inga symtom alls på att de är något vackert som växer i magen :(

  Lycka till!
Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *