Detta är en blogg om vår resa i IVF-världen. Vi har försökt bli med barn sedan augusti 2009. Efter en utredning blev vi klassade som ofrivilligt och oförklarligt barnlösa. Vi har gjort 6 stycken IVF-försök där jag har varit gravid 3 gånger. Första gången förlorade vi vår dotter Edda i vecka 22, andra gången blev ett MA i vecka 10 och nu är jag äntligen gravid igen. BF är den 24 oktober 2016 och vi längtar efter lillebror så mycket.

Add Comment Register

Ruvardag 13

Jag glömde skriva igår att jag hade lite ont på en punkt på skinkan. Precis som jag hade när jag var gravid andra gången. I natt har det ömma blivit mer intensivt och jag har haft svårt för att sova. Det har bränt och molat i svanskotan men även fram. Känns nästan lite som foglossning. En konstig känsla. Jag har varit uppe flera gånger och kissat i natt också. Vid halv fem stod jag inte ut längre utan tog en alvedon. Det kändes lite lite bättre. Men skulle nog behövt två. Jag vill försöka undvika mediciner just nu även om jag vet att alvedon är ok att ta. Sen försökte jag sova igen. Men det gick inte. Jag var hungrig. Så det var bara att gå upp igen och äta lite yoggi. Sen kändes det bättre och jag somnade om tills klockan ringde 7:30.

När klockan var 8 ringde jag min vårdcentral. Jag behöver hjälp med mitt psykiska dåliga mående känner jag. Det har gått för långt nu. Jag kan inte ha det så här. Jag kanske mår bra en dag men sen så faller allt igen. Det har inte enbart med IVF att göra utan hela den här ofrivilliga barnlösheten och förlusten av Edda att göra. Det har blivit för mycket skit helt enkelt. Jag hittar inte upp till ytan riktigt. Jag är jätteglad att jag har accepterat detta nu och söker hjälp. Efter lite svar på bloggen samt prat med sköterskor idag så har jag förstått att det faktiskt är helt ok att medicinera mot depression även om man är gravid. Det ska tydligen vara bättre att göra det än att strunta i det. För varför gå runt och må dåligt i onödan..?

Jag fick en tid på tisdag på vårdcentralen. Sköterskan tyckte det var bättre att jag fick en ordentlig tid än bara en akuttid. Så jag kan få bättre hjälp. För sådant här är ju inget man bara pratar om i 10 minuter och sen är det bra, tack och hej. Nej, så det kändes ganska bra. Nackdelen var att jag nu inte hade någon sjukskrivning mellan lördag till måndag. Så då fick jag ringa min IVF klinik och prata med dem. De kunde självklart hjälpa mig med det. Jag fick även ett telefonnummer till en psykolog som de samarbetar med. Det är en manlig och det känns lite fel för mig. Men jag ska kanske ge honom en chans. Han har t om varit på kliniken och kollat. Så han verkar väl insatt i det här.

Så är det fredag igen. Skönt! Jag ska på en middag imorgon där jag var orolig för att må dåligt eftersom en är gravid. Men hon ställde in idag. Kan ni gissa vem som blev sådär superglad? He!

Hoppas ni alla får en mysig helg! Det ska jag försöka ha. Utan tjuvtest!!! Jag lovar!!!

6 reaktioner på ”Ruvardag 13

 1. Jag håller tummarna hårt. Du om någon förtjänar det där plusset och 40 lyckliga veckor med en fantastisk belöning!

  Kram, kram, kram! <3

 2. Hej,
  Har just hittat till din blogg och följer med spänning. Är själv i lite liknande situation.
  Jag käkar antidepp, vilket ju är som rävgift för kroppen men ibland finns inga alternativ. Be att få utskrivet en antidepressiv medicin samt något lugnande att ta vid behov då ångesten är för svår. Finns ”snälla” preparat tex Atarax och Lergigan som funkar vid graviditet också. Som andra skrivit så är det bättre för ett foster att mamman mår bättre.
  Stor kram och pepp till dig

 3. Klokt att söka hjälp! Jag gick själv och pratade när jag skulle kravla mig upp ur utbrändheten och det var väldigt bra. Jag gick dels hos en terapeut på min vårdcentral som jag tyvärr inte klickade med men även en privat KBT-terapeut som hjälpte mig väldigt mycket. En annan sak jag vill tipsa om när man mår psykiskt dåligt är meditation. Innan jag läste på om det trodde jag att det skulle vara jätteflummigt och att man satt med korslagda ben och hummade ett mantra, men jag hade väldigt fel :) Det som till slut gjorde att jag testade var när jag läste om vetenskapliga studier där man mätt upp en skillnad i hjärnan på hur lycklig en person var efter 10-15 minuters meditation per dag under fyra veckor (det de mätte var aktivitet i fronalloberna). Jag har i perioder gjort många guidade meditationer mha appar i telefonen och de guidar en genom andnings- och avslappningsövningar, kan tipsa om de svenska apparna som heter Mindfulness och en som heter Lugn och lycklig. Har själv upplevt en skillnad i hur jag mår efter några få veckor men nu har jag slarvat och trillat ner i hålet så det är dags att börja använda apparna igen.

 4. Vad bra! Ett steg i rätt riktning. Viktigt att veta är att du kan må sämre de första veckorna, men bör inte avbryta behandlingen utan härda ut för det kommer att vända. Min kompis fick nämligen börja medicinera men det var ingen som berättade det för henne utan det var jag som fick berätta det och hjälpa henne :( Ha en mysig middag. Kram!

 5. Trevlig helg. Det är skönt när man känner lite värk i kroppen konstigt nog, man får lite hopp. Själv har jag en kollega som är väldigt tidigt i sin graviditet och klagar konstant. Lite jobbigt o höra för jag hade gjort vad som helst för att må som hon gör. Jag har ändå sagt till henne vad jag tycker. Men alla är vi olika :) kram

 6. Heja dig! Det är ett stort steg för dig. Jag beundrar dig som har orkat så här länge. Fortsätt att kämpa nu, men glöm inte att ta hand om dig! Och psykologhjälp måste ju vara helt rätt för dig. Vi är många som följer dig och tänker på dig.
Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *