Detta är en blogg om vår resa i IVF-världen. Vi har försökt bli med barn sedan augusti 2009. Efter en utredning blev vi klassade som ofrivilligt och oförklarligt barnlösa. Vi har gjort 6 stycken IVF-försök där jag har varit gravid 3 gånger. Första gången förlorade vi vår dotter Edda i vecka 22, andra gången blev ett MA i vecka 10 och nu är jag äntligen gravid igen. BF är den 24 oktober 2016 och vi längtar efter lillebror så mycket.

Add Comment Register

Ruvardag 14

Jag hann/orkade inte blogga igår så jag får göra det idag istället.

Natten till lördag var en sådan igen med mycket nattkissande. Känns väl positivt. Jag har så svårt för att somna om sen när det händer tidigt på morgonen. Jag har börjat äta lite Yoggi innan jag lägger mig igen. Då känns det lite bättre. Känner ingen sådan där megahunger ännu. Kanske för att jag mer mår illa. När jag ätit så känns det lite bättre. Favoriten just nu är surdegsmackor.

Under dagen började jag känna av huvudet igen. Först bara lite smått. Det kommer tydligen på dagen när jag tagit Ovitrelle innan. Så jag antar att det har något att göra med att den går ur kroppen. Är jag fri från kemiskt hcg nu då?

Jag vilade en stund eftersom vi skulle på en middag på kvällen. Men det hjälpte inte så mycket. I sista stund tänkte jag strunta i middagen men kände mig taskig så vi gick dit ändå. Då bryter en sådan där dundermigrän ut. Ja en sådan som får en att må illa och svettas. Så jag får panik. Efter lite googlande så ser jag att Triptan är ok att ta i akuta fall. Jag använder Zomig Nasal när jag får migrän. Min mage tål inte Diklofenak. Nu skulle jag aldrig ta Diklofenak under en graviditet. Jag försökte tänka att det var tidigt i graviditeten ännu och att jag och barnet/barnen inte delar blod ännu. Det skulle sannolikt inte starta ett missfall som värktabletter kan göra.

Middagen gick bra. Jag kände mig lite off och satt och gäspade hela tiden. Jag petade mest i maten. Kombinationen migrän och annat illamående var ju sådär kul på en middag. Så en liten notering till mig själv, tacka nej till middagar i alla fall i början av graviditeten. Vilket får mig att tänka på ett julbord jag bokat upp mig på. Nej det får nog struntas i om det blir ett plus. Känns så onödigt att sitta och peta i maten och sedan betala några hundralappar för det.

När vi kom hem la jag mig direkt. Jag var så trött. Under dagen har det molat en del där nere. Samtidigt som Lutinus rinner. Den känslan skrämmer livet av mig.

På måndag ska jag nog testa. Om jag vågar!!!

8 reaktioner på ”Ruvardag 14

 1. Vägen till mamma och pappa: Hoppas inte dina bruna flytningar betyder något negativt. Så länge det inte är färskt rött så brukar det inte vara så farligt. Håller tummarna för oss båda på tisdag. :)

 2. Hanna: Vad tråkigt att du mår dåligt. Men det är nog ganska naturligt att man mår sämre och sämre i det här kämpandet. Man orkar ju inte hur mycket som helst.

  Jag har aldrig lyckats få en sjukskrivning av en IVF-läkare förut. Denna gången hade jag mer ont efter äggplock än vad jag brukar ha. Så jag nämnde det och det var inga problem. En IVF-läkare kan tyvärr inte sjukskriva en för psykiska besvär. Det godkänner inte FK. Men gå till din vårdcentral och berätta om din historia och hur du mår. Så får du säkert hjälp. Jag ska träffa min läkare på VC på tisdag. Allt känns för tungt. :-/

  Maila gärna om du vill!!!

  Lycka till med nya försöket!
  Kramar

 3. Hej!
  Vi är på vårt sjätte ivf försök…icsi alla gånger pga av manlig faktor.
  På försök fyra fick vi MA i v. 12… grymt tungt så jag förstår hur du mår.
  Jag har tänkt många gånger på hur du lyckas få till sjukskrivningar av läkarna?
  Jag känner själv att jag inte har kraft att jobba i den här karusellen (äggplock i fredags och får besked om befruktning imorgon…hjälp!) men jag tycker att läkarna är tuffa och inte gärna sjukskriver…hur gör du och vad säger du för attfå iigenom sjukskrivning?
  Jag jobbar själv som lärare och kännrr att jag inte klarar av att ta på det ”glada ansiktet” och låtsas som ingenting när hjärtat håller på att brista inuti…
  Hoppas att du kan ge mig några läkar-tips!
  Lycka till med testandet imorgon!
  Vi får hålla tummarna för varandra!
  Kram Hanna

 4. Tycker också det börjar bli otäckt när lutinusen rinner till. Känns precis som mensen kommer. Läskigt att kolla i bindan också tkr jag. Tycker inte alls om att gå på toa. Det låter så positivt i hur du mår. Hoppas du får ett fint plus denna gång! Själv börjar jag bli sjukt nervös! Rädd som tusan för mensen. Men i övermorgon smäller det. Usch så nervös jag är! Önskade jag mådde illa, för då skulle jag känna mig mer positiv till att det nog händer något. Nu är det liksom att man tänker på om kroppen förbereder sig för mens eller inte. Men dessa bruna flytningar jag haft är något jag aldrig någonsin haft innan. Just nu är det ingen brunt, men brukar komma liiiite iaf under dagen. Känner av värk där nere också. Typ pulserande värk. Inte så det känns dom det pulserar, men värken kommer, släpper, och kommer efter några sekunder igen. sen kanske det är uppehåll ett tag.
Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *