Detta är en blogg om vår resa i IVF-världen. Vi har försökt bli med barn sedan augusti 2009. Efter en utredning blev vi klassade som ofrivilligt och oförklarligt barnlösa. Vi har gjort 6 stycken IVF-försök där jag har varit gravid 3 gånger. Första gången förlorade vi vår dotter Edda i vecka 22, andra gången blev ett MA i vecka 10 och nu är jag äntligen gravid igen. BF är den 24 oktober 2016 och vi längtar efter lillebror så mycket.

Add Comment Register

Ruvardag 16

Tack för alla fina kommentarer. Har man inget fint att säga så kan man låta bli. Jag bloggar mest för min egen del och vill skriva ned symptom jag känner. Det är definitivt inga så kallade hjärnspöken. Men om det är graviditetssymptom eller bara biverkningar av mediciner vet jag inget om. Detta är min upplevelse. Jag har ju ändå gjort 4 färskförsök tidigare så jag vet vad som är på riktigt och inte. Under dagen har jag fått 2 svagt positiva test. Dessa test ger INTE utslag om man inte är gravid. Så något har hänt. Jag mår inte bra. Så därför ber jag er tänka er för innan ni skriver något som kan kännas kränkande.

Idag har det känts som bomull i huvudet. Sorgen har tagit över. Men hoppet är det sista som överger en säger dem som vet. Jag har inte kunnat sova. Så hela dagen har jag känt mig som en zombie. Ångesten är påtaglig. Men jag låter den inte komma åt mig helt ännu.

Jag har haft en del ont idag. Som den pulserande återkommande smärtan på vänstra sidan. Svårt att säga exakt var det känns. Men jag antar att äggstocken/äggledaren sitter där. Jag känner mig även öm när jag trycker där. Det stramar även till och från utmed sidorna. En känsla som jag beskrivit tidigare gånger som om man blöder åt fel håll. Men jag är ju såklart inte säker. Det gör även ont till och från i hela bäckenet. Något känns annorlunda och inte som vanligt. Jag kan inte tänka mig att Lutinus gör allt detta. För då hade jag känt det redan då för 2 veckor sedan. Kanske jag blöder och får vätska i buken. Man kan spekulera. Jag skriver detta för att komma ihåg känslan.

Imorgon är det testdag, på BIM +7. Ja det är ganska lång tid. Vi har sent testdatum. Blir det svagt plus igen så ska jag ringa kliniken och fråga efter en undersökning. Eller ja, det kanske jag borde ändå. Eftersom något känns fel i kroppen.

Jag hoppas på att kunna sova i natt. Jag hoppas även på att kunna hålla mig lite längre. Vid dagens tester hade jag hållit mig i 4 1/2 timme och 3 timmar. Så ganska länge. Jag har fått starkare plus på rd9 än vad dagens på rd16 visar. Därför känner jag mig skeptiskt. Men vem vet. De kanske bara fäste lite senare.

Nu ska jag försöka sova! Tack för att ni finns! 💜

24 reaktioner på ”Ruvardag 16

 1. Hej! Förstår att det känns jättetufft och jobbigt att inte veta. Det är en av de värsta känslorna jag vet… Men som du skriver, har du fått plus så är du gravid. Och jag hoppas innerligt att du får fortsätta vara gravida och att det går hela vägen den här gången. Tror ingen som kommenterat menar något illa men jag förstår vad du menar när du skriver. Vi har alla rätt till våra egna känslor och funderingar och ingen ska tala om för någon annan vad han/hon ska känna eller tycka. Bloggen är din ventil där du har rätt att skriva ner precis vilka tankar och funderingar som rör sig i ditt huvud just nu. Sen så fungerar det inte att säga till en människa ”sluta vara så negativ” eller ”var lite mer positiv” för att ändra sig själv som människa görs inte i en handvändning. Och den situation du är i just nu (och har varit i innan) är definitivt en situation där det inte är så lätt att se saker positivt… Tänker massor på dig/er och skickar styrkekramar i massor!

 2. Det finns alltid människor som bara måste säga saker som sårar andra, tyvärr är de inte finkänsliga utan bara gör folk ledsna. Som barnmorska VET jag att man inte får positiva graviditets test om man inte är gravid så du är/har varit gravid men att en del är låg hormonare så det är bara att avvakta! Stå på dig gumman och vi finns här för dig! Kram

 3. …och vill också lägga till att jag förstår att det kan bli så att man tolkar alltför negativt när man är i sån stress som du är nu. Så förlåt varandra och gå vidare, jag är säker på att ingen av er menar något illa:-) KRAMAR och LYCKA TILL!

 4. Har läst din blogg i flera år men sällan eller aldrig kommenterat. Håller tummarna stenhårt att det blir plus denna gång! Min uppfattning är att om det är en svag skugga så är det ändå ett streck, så jag tror på det här!!

  Sen vill jag säga att jag läst Tess kommentarer fram och tillbaka och kan absolut inte se att de inte var stöttande, tvärtom är hennes ord både insatta och medkännande och jag tycker hon fick oförtjänt kritik och jag förstår att hon nu tog illa upp.

  All lycka till nu!!!

 5. Hej Libra, jag har precis börjat följa din blogg. Jag önskar dig all lycka till idag och hoppas på ett positivt resultat! Många styrkekramar

 6. Kommer på mig själv med att tänka på dig. Trots att jag inte vet vem du är. Kommer på mig själv med att innerligt önska att denna graviditet går dig vägen. Trots att du för mig är okänd.

  Jag hoppas så starkt att denna morgon är en lyckans morgon där du bor, att testet blivit starkare!

  Kramar <3

 7. Jag skulle vilja ge dig världens största kram och jag tror många av dina läsare skulle vilja det med. Jag tycker du är en otroligt stark och modig person som låter oss följa med på Er resa. Glöm aldrig att du är en fantastisk människa Libra.

 8. Har följt din resa ett tag och hejar verkligen på dig! Har två MF och en lyckad graviditet i bagaget. Och av egen erfarenhet så plussade jag tidigare med MF och senare med den riktiga graviditeten. Har massa egna konstiga teorier vad det kan bero på. Hoppas samma gäller för dig!

 9. Hur har det gått idag? Ring kliniken och be om ett blodprov på hcg. Hoppas de kan hjälpa dig med det! Hur har det gått med testningen idag? Kan tyvärr inte se nått på bilden du la ut igår :( ..men som de andra skriver, är det svagt positivt så är det ju positivt ändå. Kan ju vara så att det fäste sent. Kram!!

 10. vill bara säga att jag följt din blogg länge och hoppas och tror att det blir något för er denna gång! Varför annars få utslag? Stor stor kram

 11. Åh hela mina kommentar försvann….
  Men jo jag har haft två X och har till följd av det opererat bort båda mina äggledare. Första gången började jag blöda lite i v 5 och konstaterade X genom VUL i 5+3 tror jag. Då växte det inte som det skulle, Hcg stigningen gick inte i normal takt. Andra gången började jag blöda i v 6 och akutopererades i 6+3 ungefär. Då var Hcg som en normal graviditet.
  Så be om en undersökning så att dom kan försöka kolla om dom kan se den redan.

  Hoppas hoppas så att det är en ”normal” graviditet och att där är ett frö som sitter där det ska och växer så det knakar!
  Kramar

 12. Hoppas hoppas att det är en liten som växer så att det är det som känns!!
  Jag har haft två X och vid båda tillfällena började jag blöda, första gången i v 5 och andra i v 6. Var öm och hade lite ont på en och samma punkt i princip. Alltså där äggledaren satt (fick operera bort båda). Om du känner att det eventuellt är något som inte stämmer så tycker jag absolut att du ska be om en undersökning. På mig hade dom svårt att se X:et första gången då det var tidigt (tror det var 5+3 eller något liknande). Och se om du kan få lämna blodprover för att se så Hcg stiger som det ska. Det är ingen garanti för att det inte är ett X men det kan nog ge en hint.
  Men som sagt, hoppas verkligen att du får ett fint plus och att allt går bra!
  Kramar

 13. Hej! Vet du, det kan vara på den sidan gulkroppscystan sitter. Hela första tiden i min grav kände jag av den och trodde det var ett x. Hoppas att det är så! Isf får du tänka att det är en positiv känsla :) Kram

 14. Åh så jobbigt för dig. Denna psykiska tortyr som ruvningen är. Tyvärr vet jag alltför väl hur det är med svaga test. Det är ju positivt på så sätt att embryot har kkarat sig så pass länge att det sänder ut hcg. Om det inte blir starkare så kan det vara för att det inte har fäst. Det hände mig fyra gånger och då kom mensen en-två veckor för sent. Jag tycker dock att det är svårt med stickorna. De är inte så bra på att visa nivåer. Om du verkligen vill veta så ta ett digitalt test. Det bör visa åtminstone v2-3 om det ska vara ett gott tecken. Jag håller tummarna för att det är ett ordentligt plus. Kram

 15. Tess, det hade räckt att säga, jag är ledsen att du blev ledsen av min kommentar inte min mening…eller nåt i den stilen, inte skriva en ytterligare en plump kommentar där du påstår att det inte är bara att köra sitt race och man ska lyssna på folk . Nej man ska inte lyssna på folk som tror sig veta allt om alla utifrån egna erfarenheter. Mig tog det över 10 år att bli gravid mycket ångest och illabefinnande längs vägen, ger det mig rätten att ”tala om” hur Libra ska göra eller inte göra? Eller tror jag mig veta allt om Libra för att jag läser denna blogg? Nej såklart inte, och detsamma gäller dig Tess, Libra ger oss ett förtroende genom att låta oss följa med på resan och få läsa hennes innersta tankar, vi tackar henne genom att visa respekt och stöttar henne längs vägen.

  Förlåt att jag kidnappar ditt kommentarsfält Libra, hoppas hoppas att dagen(och testet) blir mer positivt idag!!
  Kram

 16. En måste inte ta allt som negativt, eller påhopp, eller att det skulle vara elakt menat.
  Om du läser igen så menar jag väl.
  Och ”A”, varför kallar du mig idiot? Är inte DET att vara väldigt otrevlig?
  Allt är inte elakt menat bara för att en inte håller med hela tiden.
  Jag gav blogginnehavaren ett tips, efter många år inom detta och mycket dåligt mående.
  Men det ska inte upprepas.
  Det är inte alltid bra att köra sitt race.
  Det kan vara bra att lyssna på andra oxå.
  Lycka till.

 17. Åh jag hoppas verkligen testet blir starkare idag. Annars kanske blodprov är bra för att kolla den verkliga nivån. Vissa personer verkar visa svagt i urin men har högre i blodet. Det kanske också kan variera från graviditet till graviditet. Hoppas hoppas!

 18. god morgon… jag håller tummarna så hårt så hårt att testet är starkare idag än igår.
  Jag har följt dig sen flera år tillbaka. Massa styrkekramar

 19. Håller tummarna!Även om du fått starkare tidigare innan behöver det ju inte betyda något ❤️.Alla graviditeter är olika.Hade ont vid äggstocken i början på graviditeten.Trodde då att det var ett x.Men det var det ju inte :).Sen känner du säkert mer/annorlunda pga att du fick tillbaka 2 sen ovitrellen på det.Jag hoppas av hela mitt hjärta att du är gravid ❤️.
  Massor med kramar!

 20. Man blir så arg – tänk om ivf fick funka varje gång?! Tänk så hårt vi ofta kämpar utan att ens få någon utdelning i slutet!!? Tänk om det fick fungera varje gång med ett löfte om graviditeter som går hela vägen… Önsketänkande, men jösses så fint det vore!! Något har ju uppenbarligen hänt i din kropp och testerna ljuger inte så dina symptom beror ju definitivt på något! Heja heja, vi hoppas på starkare idag! Kram och lycka till! / N

 21. Jag blir så less på människor som tar sig rätten att bestämma hur någon annan ska känna/bete sig eller hur mycket tid man ska lägga ner på något. Man tycker att man åtminstone borde vara trygg på sin egen blogg. Jag är förskonad och hoppas att idioterna håller sig härifrån också. Hoppas så ofantligt för dig och er.

  Kram

 22. Älskade kära du❤ kliniken sa till oss de sista innan vigick efter insättning att även det svagaste testet innebär ett positivt gravtest. Så det låter som du plussat❤ jag hoppas du snart vänder din känsla och ja, be om en undersökning, iaf ett blodprov? Det kan nog vara skönt för dig. Ligger vaken och kan inte sova. är så sjukt nervös och orolig. Känner igen mig i dina nu beskrivna symtom så ska bli spännande att se om några timmar.
Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *