Detta är en blogg om vår resa i IVF-världen. Vi har försökt bli med barn sedan augusti 2009. Efter en utredning blev vi klassade som ofrivilligt och oförklarligt barnlösa. Vi har gjort 6 stycken IVF-försök där jag har varit gravid 3 gånger. Första gången förlorade vi vår dotter Edda i vecka 22, andra gången blev ett MA i vecka 10 och nu är jag äntligen gravid igen. BF är den 24 oktober 2016 och vi längtar efter lillebror så mycket.

Add Comment Register

Ruvardag 4!

Hej!

Imorse var det dags för Ovitrelle igen. 6 klick.

  
Jag lyckades klämma in ett besök på kliniken klockan 12 idag. Det var tydligen tur. För läkaren tyckte jag var lite överstimulerad. Äggstockarna var ganska stora och jag var blev så andfådd av att bara gå lite. Så hon förbjöd mig att ta Ovitrelle mer. För den gör det värre. Blir jag nu gravid så kan det bli riktigt illa. Jag hade lite vätska i buken men behövde inte tappas idag. Hon skrev ut Fragmin till mig som är blodförtunnande och jag ska tillbaka på fredag för en kontroll. Hon kunde inte kolla om jag var gravid idag för det har ju bara gått en vecka. Sen blev jag sjukskriven fram till testdagen vilket känns otroligt skönt. Nu ska jag dricka mycket och vila. Gärna äta lite extra protein.

  
Eftersom jag skulle börja med dessa redan idag så gick jag till Apoteket för att hämta ut dem. Men såklart hade de inga hemma. Så jag fick sätta mig på en buss och åka till ett annat Apotek. Jag var så trött och hade mer ont idag.

  
Jag fick ett 25-pack. Först ska jag ta fram till testdagen. En om dagen. Sen när jag blir gravid, ja jag skriver när, så ska jag fortsätta ta dem varje dag fram till vecka 12.

  
När jag kom hem var det dags. Jag har inte hört så positivt om dessa. Så jag fasade lite. Men om det hjälper mig att bli gravid samt att slippa bli för överstimulerad så är det ju så klart värt det.

  
Jag undrade först vad det röda var. Det är en smart sak som man trycker nålen mot när man är klar. Så skyddar den från stick.

Nålen var ganska tjock och var lite svår att få in i fläsket. Men det gick. Man fick vara lite bestämd. Sen så svider den lite. Men inte värre än Menopur och Orgalutran.

Men nu är den tagen och jag har sovit en stund. Standard!

Imorgon väntar Lutinus x 3 för nu fick jag höja dosen eftersom jag inte ska ta Ovitrelle mer.

Nu är jag väldigt hungrig och ska mata mig, Max och Hjördis.

Kram ❤️

10 reaktioner på ”Ruvardag 4!

 1. Skönt att du slutat med sprutorna, blev jätteförvånad när du skrev om hur många äggblåsor du haft och att du då blev satt på O. Jag blev överstimulerad och det är fruktansvärt smärtsamt så börjar du kräkas och får ont – åk in!
  Jag blev inlagd i 5 dygn och 5 veckors sjukskrivning därefter. Håller tummarna för er och all lycka till…

 2. Hej!
  Håller alla tummar för dig och småkycklingarna :)
  Kommer du få testa med vanliga gravtest när det är dags eller får du lämna blodprov/göra VUL? Jag tänker på att du har tagit Ovitrelle så länge (som visst kan ge pos utslag på en gravsticka?)
  Kram till dig från en annan ivf-mamma
  (Fick en dotter i nov 2014 och nu är vi igång med syskonförsök) LYCKA TILL NU!!!! <3

 3. Usch, jag tog också Fragminsprutor i några veckor och jag tyckte inte om den nålen, den var värst av alla! (har tagit Puregon, Orgalutran och Pregnyl tidigare). Började ta den i magen men efter några dagar testade jag att ta den i låret och det gick mycket bättre!

 4. Håller tummarna för dig ☺
  Jag blir lite rädd för alla sprutor du måste ta …varför måste du ta alla dom ???
  Jag är i perugon stadiet 5 dagen ☺ och har sprutfobi så varje spruta är skräck. ..

 5. Ja de sprutorna är inte kul, tjock nål..huua!
  Ett litet tips..om man tar Fragminet väldigt långsamt så svider det mindre än om man sprutar in det för fort :-)

  Håller mina tummar att allt kommer gå bra!

  Kram fr B

 6. Tur du blev undersökt! Vet ni om det blev några blastisar till frysen? Lycka till & heja heja :)

 7. Jag fick också fragmin vid sista ivf:en och var sjukskriven fram till graviditetestestet. Det var villkoret när läkaren satte in två ägg eftersom hon såg stor risk för överstimulering. Jag fick rätt stora blåmärken av fragminsprutorna, men det funkar förstås eftersom man inte har så mycket till val.

  Håller fortsatt tummarna!

 8. Hej! Jag har läst din blogg lite från och till under åren. Men nu mer regelbundet och jag håller verkligen tummarna för er!

  Får jag fråga varför du tagit ovitrelle, alltså inte bara för ägglossningen?

  Lycka till!
Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *