Detta är en blogg om vår resa i IVF-världen. Vi har försökt bli med barn sedan augusti 2009. Efter en utredning blev vi klassade som ofrivilligt och oförklarligt barnlösa. Vi har gjort 6 stycken IVF-försök där jag har varit gravid 3 gånger. Första gången förlorade vi vår dotter Edda i vecka 22, andra gången blev ett MA i vecka 10 och nu är jag äntligen gravid igen. BF är den 24 oktober 2016 och vi längtar efter lillebror så mycket.

Add Comment Register

Samtal till gynakuten

Idag när jag vaknade så mådde jag bra. Det kom inget blod. Men efter Crinonen (som jag egentligen inte behöver ta mer) så kom det lite rosa på pappret. Tänkte att det var tappen igen. Sen gick jag ut en runda i det fina vädret och träffade en vän. Efter en stund började det värka lite i nedre delen av magen på vänster sida. Har känt av någon konstig värk där ett tag nu som kommer och går. När jag kom hem så blödde jag mer igen. Det skaver lite. Känns som ett sår eller att något är trångt.

Jag gjorde misstaget och googlade på utomkvedshavandeskap och tyckte symptomen stämde in på mig. Smärta långt ner i magen koncentrerat till en sida först som sen kan sprida sig över hela magen. Samt värk i ryggslutet. Jag blev så nervös så jag ringde gynakuten.

Den snälla sköterskan som svarade där sa att det var alldeles för tidigt att känna av ett X. De brukar oftast inte börja göra ont förrän i 6:e veckan. Om 2 veckor då. Hon trodde inte heller att det rör sig om ett missfall. Mer då som jag sa en lättblödande livmodertapp. Eller något efter IVFen. När jag känner efter så tycker jag det känns precis som efter ÄP. När man blödde från såren. Den där krampande känslan. Kan det vara såren som blöder igen? Skavet kanske är en bit Crinone som skaver och orsakar blödningen? Någon som känt av något liknande? Den brännande känslan i nedre delen av buken känns faktiskt mer som någon vätska som retar. Kanske jag blöder från båda sidorna av såret?

Oj vad jag spekulerar. Har aldrig hört talas om någon som haft det så här. Hoppas inte det gör något dumt med lilla Irja. Men hon ligger väl skyddad där inne i livmodern kan jag tänka mig.

Var sitter denna smärta då? Ja egentligen inte alls i varken äggledare eller livmodern. Vad jag har försökt komma fram till. Utan mer precis under blygdbenet på vänster sida och på samma ställe där bak så det strålar lite ut i skinkan. En varm brännande och molande känsla som krampar lite på ett specifikt ställe, som ett sår.

Jag ska ringa kliniken imorgon. Hoppas jag får göra en undersökning. Jag ska ändra tiden också för blodprovet då jag kan ta det på onsdag morgon nu. Kommer att sluta 7 istället för 8. Det får gå. Får hem och sova sen. :)

Nu blir det vilning här!!! Vilken tur att jag ringde så jag slapp oroa mig. Jag är så dum på sånt. Väntar in i det sista. Inte denna gång!!!

9 reaktioner på ”Samtal till gynakuten

 1. Jag har haft utomkveds på vänster sida. Det började göra ont slutet på v 5, och mina test stegrade inte alls så fint som dina! När jag blev gravid nu efter fick jag ont på vä sida igen, som molande och små hugg, till slut tog jag en dulcolax, sen försvann det, så nåt satt liksom i tarmkröken som sitter preciiis bakom vä äggledare. Lycka till!

 2. Esther: Jag har faktiskt funderat på om det kan ha med magen att göra. Är inte hård ännu, skönt, mer lös faktiskt. Men det kan ju trycka på ändå. :)

 3. Bara en tanke, hur fungerar magen? Alltså bajseriet?
  Jag blev trög i magen ganska direkt å då fick jag ont(!) där nere, till vänster.
  Det har jag fortfarande till o från o jag har vart på undersökningar ända sen v 7 o det är antagligen att jag är lite förstoppad o då gör det ont i tarmen som går där…
  Bara en tanke som sagt 😉

 4. Bra att du ringde till gyn med dina funderingar, man kan verkligen bli galen av att fundera och att analysera för mycket. Ha en bra vecka som ny gravid =)

 5. S: Det kan ju vara så att din livmodertapp också är lättblödande då. Min testdag var i torsdag och mitt hcg (tar blodprov) låg lite lägre än normalt för den dagen. Ska dit ev på onsdag igen och kolla. Tyvärr finns det en något större risk med X vid IVF. Lite märkligt. Men ägget kanske dras upp där eftersom det hamnar i livmodern för tidigt. Jag vet inte. Hoppas verkligen inte det är det. :-/

 6. hej igen!
  jag har samma som dig! så fort jag tar lutinus ( samma som crinonen) så kommer min blödning igång å jag får en stark smärta i nedre magen :(. Men det är inte en mens blödning utan mer mycket rött i flytningarna. Vet inte varför de blir så här heller :( men de känns inte som om kliniken kommer ge en så mycket till svar för jag har ju tjuvtestat en hel vecka innan. När var din test dag, el har den varit? ( lika snurrig som dig ja ;P).. Jag tror bara att man måstee sluta å analysera lilla minsta å så får de bli som de blir. För det finns ju inget man kan göra. Sedan tänkte jag på utomkvedshavandeskap kan man ens få de som ivfare?, eftersom ägget redan har hamnat där de ska ligga, de är ju inte så att de klättrar upp igen till äggstocken.. eller misstar jag mig helt? :)

 7. Jag vill också kolla om någon varit med om liknande. Som du nu verkar ha varit. Jag blir ändå nervös för något känns fel. Jag har ju varit gravid innan och vet hur det känns. :)

 8. Emily: Tack för att du försöker lugna mig. Jag skriver mycket också för att dokumentera vad som händer. Jag vill kolla upp var blödningen kommer ifrån så jag kan slappna av. :)

 9. Du måste börja läsa kommentarernas jag hade så ont på vänster sida så jag låg ner flera dagar och set var där ägget fastnade. Sen ASS blöde jag oroa dig inte det hade inte varit normalt om du inte kände massa saker så är det ju
Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *