Detta är en blogg om vår resa i IVF-världen. Vi har försökt bli med barn sedan augusti 2009. Efter en utredning blev vi klassade som ofrivilligt och oförklarligt barnlösa. Vi har gjort 6 stycken IVF-försök där jag har varit gravid 3 gånger. Första gången förlorade vi vår dotter Edda i vecka 22, andra gången blev ett MA i vecka 10 och nu är jag äntligen gravid igen. BF är den 24 oktober 2016 och vi längtar efter lillebror så mycket.

Add Comment Register

Semester

Det börjar närma sig. Det som jag längtat efter i flera månader nu. Då jag skulle få vara helt frisk och få vila upp min ledsna kropp och själ. Semestern börjar nästa vecka. Men tyvärr är jag inte frisk. Jag ligger i sängen med ett lättare gallstensanfall. De kommer och går som vanligt. De gör mig ledsen och besviken.

Jag vill bara gråta. Men jag kan inte gråta. Det känns som om tårarna har frusit till is. Jag skulle behöva en förlösande gråtstund. Men det känns helt tomt. Inte ens när jag går själv här hemma så kan jag gråta. Jag känner att den jobbiga dagen börjar närma sig. Dagen då vi förlorade vår älskade dotter. Det gör fortfarande så ont i mitt hjärta. Den sorgen och förlusten kommer aldrig att försvinna. Men visst känns det lättare ibland. Jag börjar känna mig uppgiven.

4 veckors semester innebär 4 veckors paus från det här. Från blogg, forum, mail och träffar. Jag har gett mig själv totalförbud fr om lördag. Så tyvärr kommer ni inte att få tag på mig eller höra ifrån mig förrän någon gång i vecka 31. Då har jag ett telefonsamtal med kliniken samt ett kuratorsamtal som väntar. Men först, paus.

Vad ska ni göra i sommar? Vi ska sola, bada, dricka vin, dricka drinkar, åka på utflykter, hänga i stugan, umgås med fina människor. Ja leva livet helt enkelt. Vi ska umgås jag och min man. Jag hoppas på att hitta tillbaka till mina känslor som jag verkar ha tappat för allt. Jag känner mig tom. Jag vill känna mig nykär och tycka det är härligt med spontansex. Jag vill kunna skratta och känna mig glad, på riktigt. Det är det jag ska göra på min semester. Hoppas nu bara att solen är snäll och kan göra min hud lite solbränd. Det betyder så mycket för mig att känna att det är sommar. Jag vill kunna sitta lättklädd på en uteservering och bara ha det bra. Kanske lite lätt röd om näsan. Jag vill kunna släppa alla bekymmer och bara tänka på vad vi ska grilla på kvällen.

Sen hoppas jag på att komma tillbaka i augusti med nya friska och starka tag. Det blir ingen IVF då för jag vill bli helt frisk först. Jag måste må bra till 100% i kroppen. Så september känns mer aktuellt. Kanske blir det en fin födelsedagspresent. Jag vill vara gravid på min födelsedag, på julafton, till påsk och föda till midsommar. Det är mitt mål. Alla högtider på en och samma gång. Med ett välmående. Att få känna mig lycklig.

I augusti drar vi igång med träffarna igen. För er som missat det så är vi ett litet gäng tjejer som träffas en gång i månaden. Vill du vara med så är det bara att maila mig på librasivf(snabela)Outlook.com. De enda kraven vi har är att du bör bo i Skåne, vara ofrivilligt barnlös utan egna barn och genomgå någon typ av behandling.

Hoppas ni alla får en superhärlig sommar. För er som kämpar, jag hoppas ni kan göra som jag, släppa allt det jobbiga för ett tag. Det är nyttigt för oss. Unna er den där extra drinken, släpp alla måsten, berätta för din partner att du älskar hen, gör saker för dig själv, lev livet!!! Det ska jag göra!

Kram på er alla!
Ta hand om er!
Jag kommer att sakna er!
:)

6 reaktioner på ”Semester

 1. kram på dig Libra! Du skriver verkligen en jättebra blogg. En polare till mig länkade den via facebook för ett tag sedan och nu följer jag din blogg varje dag efter jobbet. Kan lixom inte låta bli :-) Du uttrycker dig på ett väldigt unikt sätt.

  Fortsätt skriva! Kram <3

  /Lina

 2. Tycker du gör helt rätt i att ta en paus från allt. Vi kommer sakna dig och dina uppdateringar, men det viktigaste är ju hur du mår!

  nästa midsommar är det du som flåsar för att du inte orkar dansa runt stången pga din stora mage! :)

  kram

 3. åå kommer sakna dej och ditt skrivande, men förstår dej.
  Hoppas du/ni får en sån härlig sommar som ni bara kan och samla och ladda för hösten, hoppas jag får möjlighet att följa dej på din resa till ett plus en graviditet och ett barn >3
  Kramar
Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *