Detta är en blogg om vår resa i IVF-världen. Vi har försökt bli med barn sedan augusti 2009. Efter en utredning blev vi klassade som ofrivilligt och oförklarligt barnlösa. Vi har gjort 6 stycken IVF-försök där jag har varit gravid 3 gånger. Första gången förlorade vi vår dotter Edda i vecka 22, andra gången blev ett MA i vecka 10 och nu är jag äntligen gravid igen. BF är den 24 oktober 2016 och vi längtar efter lillebror så mycket.

Add Comment Register

Sjuk, utan lön, kul

Jag ringde till kliniken och frågade efter en sjukskrivning. Sköterskan sa att det gör de bara vid svåra överstimuleringar eller i speciella fall. Nu tycker jag att jag är ett speciellt fall.

Tyvärr fanns där ingen läkare idag som kunde hjälpa mig. En telefontid till läkaren jag hade igår skulle bli efter nästa undersökning. Så helt meningslös.

Nu sitter jag här hemma och är sjuk utan att få lön. Min handläggare på jobb hade gått för dagen. Funderar på om vi kan lösa det med komp så länge. Eller byta några pass.

Det är jobbigt att känna sig för sjuk för att jobba och för frisk för att söka akut. Detta är 8:e dagen jag är hemma. Jag har fått för mig att man kan vara hemma i 14 dagar utan att dra in Försäkringskassan. Men att man behöver läkarintyg till jobb efter 7 dagar. Stämmer inte detta? Sköterskan trodde inte det stämde. Jag vet inte. Jag var nämligen hemma i 14 dagar i höstas och behövde inte ha någon kontakt med dem.

Jag försöker göra andra saker än att bara ligga i soffan och tycka synd om mig själv. Jag testar att röra på mig ordentligt för att se om det gör ondare eller känns samma. Jag är inte så sugen på att testa detta på jobb. Så nu har jag städat en hel våning.

Det känns ganska bra när jag står upp. När jag sätter mig ner så sticker det och värker på sidan. Det gör inte ont ont. Utan mer bara värker. Jag antar att det är dessa stick som kan bli den där knivskarpa smärtan när man gått en längre tid. Ja om det nu är ett X. Sen kan det småmola lite på andra sidan också men inte lika mycket. Men det är nog bara ligamenten.

Behöver jag säga att detta gör mig galen? Nu behöver jag inte jobba förrän på söndagkväll. Ett dubbelpass. Suck! Men jag tar en dag i taget!!! Är jag sjuk på söndag så får jag sjuka mig. Inget mer med det. Punkt!

Ha en trevlig helg. Jag ska försöka njuta av att vara gravid. :)

8 reaktioner på ”Sjuk, utan lön, kul

  1. När det krisade för oss och jag både mådde dåligt fysiskt och psykiskt efter alla misslyckanden fick jag hjälp (genom kuratorn) att få sjukskrivning av kliniken för att bespara mig lidandet av att gå till vårdcentral och dra upp allt på nytt för en ny person. Jag hade tur. Fick 1 månad. Var dock speciella omständigheter eftersom jag var tvungen att hoppa av c-uppsatsen och det hade blivit kris om jag inte blev sjukskriven.
    Hoppas det löser sig!!! Tycker de borde hjälpa dig!!!! Kram

  2. Man är ju så dum mot sig själv för självklart tänds ju hoppet när mensen är sen :-( Men som du säger, hormonerna spelar säkert kroppen ett ”spratt”. Kram och trevlig helg!

  3. Anja: Tack! Jag anade att det var så.

    Cykeln kan tyvärr bli rubbad av alla mediciner. Jag fick avbryta sprayandet en gång och då blev mensen 1 vecka sen. Så drygt när man väntar på att få börja om. Lycka till! :)

  4. Hej Libra! Jag håller tummarna hårt för Irka. När det gäller sjukskrivning så ska man visa upp ett läkarintyg för sin arbgivare efter 7 dagar. Därefter gör de en sjukanmälan till FK fr om dag 15. Får jag ställa en annan fråga? Har du hört talas om ifall man kan få rubbningar och försenad mens i en normal cykel direkt efter ett misslyckat ivf försök utan återföring? Går ju och vänta på att få börja med nya hormonsprutor och för första gången någonsin är min mens försenad! Så typiskt! Kram till dig

  5. Vad spännande att vi har samma dag libra! Vad jobbigt att du ska blöda så stackare! Tyvker absolut du ska vara hemma så länge det behövs! Bebisen och ditt välmående är det allra viktigaste!

  6. Jag kan sjukskriva mig själv 14 dar, sedan behöver jag läkarintyg. Gjorde det när jag hade sömnproblem. Ha en fin helg, gravida libra :) Kram
Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *