Detta är en blogg om vår resa i IVF-världen. Vi har försökt bli med barn sedan augusti 2009. Efter en utredning blev vi klassade som ofrivilligt och oförklarligt barnlösa. Vi har gjort 6 stycken IVF-försök där jag har varit gravid 3 gånger. Första gången förlorade vi vår dotter Edda i vecka 22, andra gången blev ett MA i vecka 10 och nu är jag äntligen gravid igen. BF är den 24 oktober 2016 och vi längtar efter lillebror så mycket.

Add Comment Register

Sömn & Enanton

Förra natten hade jag också svårt för att sova. Jag tror att jag stressar upp mig eftersom jag var tvungen att ringa både Försäkringskassan och min läkare. När klockan var 9 och jag fortfarande inte hade fått någon ro för att sova så ringde jag Försäkringskassan. Tänkte att om jag har det gjort så kanske jag kunde få lite ro.

Jag ville höra med dem om det är ok för dem att jag jobbar en dag i veckan på 25% efter operationen. Egentligen ska man jobba delar av en dag när man jobbar 25%. Men det går inte för mig som jobbar som personlig assistent helt ensam. Vi kan inte byta av varandra mitt under ett pass. Helst inte när brukaren är iväg på en aktivitet. FK menade på att om jag klarar av att jobba en hel dag i veckan så kan jag lika gärna jobba alla. Så resonerar ju inte jag. Jobbar jag bara en dag i veckan så får jag tid på mig att vila upp mig tills nästa pass. Det är ju lite svårt att säga nu hur jag kommer att må efter operationen. Så vi valde att avvakta lite samt att jag skulle prata med min läkare och arbetsgivare. Har ni några tips?

Efter samtalet så fick jag faktiskt ro och somnade direkt. Vaknade vid 13 men lyckades somna om igen. Kände mig inte riktigt på topp så fick tyvärr ställa in gårdagens kurs i Sorgbearbetning igen. Det känns så tråkigt när det blir så. Men jag måste fokusera på mig själv.

På kvällen fick jag migrän igen och sov mellan 19-1. Oj! Jag trodde aldrig att jag skulle kunna sova resten av natten. Men när mannen hade lagt sig och två söta katter också låg bredvid så somnade jag direkt igen. Sedan vaknade jag vid 11 idag. Det känns så skönt att ha fått sova ut.

Nu ska jag bara ringa min läkare också eftersom min sjukskrivning går ut imorgon.

Idag har jag varit och fått spruta nummer 4 med Enanton. Börjar bli trött på att vara nedreglerad. 3 månader till!!! Sedan kör vi igång med IVF.

3 reaktioner på ”Sömn & Enanton

  1. Jag har för mig att jag jobbade två dagar i veckan när jag jobbade 25% och det var efter att läkaren rekommenderade det till FK efter att jag testat att jobba 2h per dag och det inte funkade alls för mig. Jag har haft ett par ordentliga duster med FK och det viktigaste är att läkaren står på din sida. Med mina egna erfarenheter i bagaget tycker jag också att det låter mastigt att jobba alla timmar på en dag så jag kan delvis förstå om FK blir misstänksamma. När du gör din plan så kom ihåg att arbetsgivaren har skyldighet att lösa arbetstiden åt dig så om du vill jobba två 5h-dagar så får de försöka ordna det åt dig.

  2. Jag delar 25% på två dagar, 5h styck. Min handläggare har tyckt att det är okej. Men då är det ju eftersom ditt är mitt behov som styr, inte jobbets behov. Tror du att du verkligen skulle orka arbeta 10 timmar på en dag? Idag har du ju svårt att orka med någon timme aktivitet per dag så låter lite orimligt att du skulle orka 10h på en dag.. Du kanske skulle arbetsträna så att du kan prova på i ett par timmar varje dag?
    Kram

  3. Vilket jävla pucko på fk! Min arbetsgivare och jag har kommit överens hur jag ska jobba, sen har fk aldrig sagt ett ord.
Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *