Detta är en blogg om vår resa i IVF-världen. Vi har försökt bli med barn sedan augusti 2009. Efter en utredning blev vi klassade som ofrivilligt och oförklarligt barnlösa. Vi har gjort 6 stycken IVF-försök där jag har varit gravid 3 gånger. Första gången förlorade vi vår dotter Edda i vecka 22, andra gången blev ett MA i vecka 10 och nu är jag äntligen gravid igen. BF är den 24 oktober 2016 och vi längtar efter lillebror så mycket.

Add Comment Register

Sömnlös i Skåneland

Klockan är 2:59 och jag kan inte sova. Jag funderar på vad jag vill göra med mitt liv. Det känns som att det är dags att byta jobb. Men jag vet inte om jag orkar med det just nu. Samtidigt som mitt nuvarande jobb ger mig ångest. Det ger mig inget längre. Det känns helt tomt och meningslöst.

Jag funderade ett tag på att börja plugga. Men jag vet fortfarande inte vad jag vill bli när jag blir stor. När vet man det egentligen?

Det enda jag vill är att bilda familj, som många andra av er läsare. Det är det enda som intresserar mig just nu. Men det är ju inget man kan tjäna pengar på. Jag måste tyvärr jobba och tjäna pengar för att ha råd att bilda den där familjen.

Orättvisan!

Jag känner mig fruktansvärt deprimerad just nu. Antagligen är det bara medicinerna som gör det. Jag orkar tyvärr inte må så här hela sommaren. Men vad har jag för alternativ? Jag vill ha tillbaka min kropp.

Tiden bara går. Tick, tack, tick, tack…

4 reaktioner på ”Sömnlös i Skåneland

  1. Förstår precis. Jag vill också byta jobb men det är svårt att göra reklam för sig själv i den här sitsen, plus att mina chefer ju också vet om att vi genomgår behandling.
    Och samtidigt den där känslan av att tiden bara går men livet består inte av liv utan av en evig väntan, väntan, väntan…

  2. Jag tror att jag sagt till dig förr, byt jobb. Hitta nåt som du gillar och verkligen vill göra. Det är jobbigt och påfrestande att gå igenom Ivf, och då är det extra viktigt att livet runt omkring känns bra. Du kan inte lägga ditt eget liv på paus och bara fokusera på att bli gravid, det mår du inte bättre av. Du behöver investera i dig själv, mår du bra, mår kroppen bra. Jag började på nytt jobb i slutet på januari, hade bestämt att göra FET februari efter en långt IVF paus. Mitt försök i februari lyckades och jag går in i vecka 19 imorgon. Tyckte det var jättejobbigt att berätta på jobbet i v.17 då jag är provanställd men min chef tog det hela väldigt bra, så om du hittar ett nytt jobb som du gör ett bra jobb på, så kommer du inte förlora det bara för att du blir gravid.

  3. Under en lång tid visste inte jag heller vad jag ville jobba med men sen började jag jobba extra på en förskola sen var jag fast kan man säga.Älskar att jobba med barn,så jag tog beslutet att plugga till barnskötare.nu är jag mammaledig men vet att jag är saknad på mitt jobb och det värmer även om jag samtidigt trivs med att vara hemma och vara mor.

  4. Jag kände som dig att det var dags att utbilda mig. Jobbar som P-ASS och har insett att jag inte vill det längre. Dåligt slutbetyg och visste inte vad jag ville.
    Så jag kollade/läste och insåg att det är och kommer fortsätta vara brist på lärare/förskolelärare i hela Sverige. Så det sökte jag in på. Då vet man iaf att man kommer få jobb. Sen tycker jag om barn och tror jag kommer tycka om mitt yrke i framtiden.
Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *