Detta är en blogg om vår resa i IVF-världen. Vi har försökt bli med barn sedan augusti 2009. Efter en utredning blev vi klassade som ofrivilligt och oförklarligt barnlösa. Vi har gjort 6 stycken IVF-försök där jag har varit gravid 3 gånger. Första gången förlorade vi vår dotter Edda i vecka 22, andra gången blev ett MA i vecka 10 och nu är jag äntligen gravid igen. BF är den 24 oktober 2016 och vi längtar efter lillebror så mycket.

Add Comment Register

Sömnlös & ont!

Jag la mig vid 22 igår för jag var så trött. Det värkte i ryggslutet som bara den och jag kunde inte hitta någon bekväm sovställning. Så en kudde mellan knäna fick bli en räddning.

Sen vaknade jag vid 00 och var kissnödig. Det gick att somna om. Tur!

Sen vaknade jag igen vid 3 av att det gjorde mer ont igen. Då gick jag upp och åt lite Yoggi. Nu två timmar senare har jag fortfarande ont och kan inte slappna av.

Hur har ni gjort som har Endometrios och varit gravida? Vågar man använda TENS så här tidigt? Citodon vågar jag inte ta mer då min andra IVF-läkare avrådde mig från det. Så ibland tar jag en alvedon när smärtan blir för jobbig. Det hjälper bara ytterst lite. Några säger att smärtan är värst i början medan andra har ont under hela graviditeten. 

Det får nog bli lite yoga sen under dagen!!!

  

5 reaktioner på ”Sömnlös & ont!

  1. Tens rekomenderas inte de 3 första månaderna av graviditeten så undvik det om du kan!
    Håller verkligen alla mina tummar för dig!! Nu är det din tur <3

  2. Fast om du har så ont så du behöver smärtlindring så är morfin mycket mindre skadligt för kroppen än Alvedon. Morfin är ju en kroppsegen substans som inte skadar kroppen på något vis medans Alvedon är ett gift för levern framförallt, det vet ju också alla läkare så prata med de om det, för fostrens skull, de vill ju inte skriva ut morfin gärna för att man blir beroende, just för att kroppen producerar mindre eget när man tillsätter, men att det är den minst skadliga smärtlindringen för vår kropp, det vet de ju ändå…

  3. Har svår endometrios med väldigt mycket sammanväxningar mellan tarm/livmoder/äggstockar. Har gått igenom två fullgångna gravidteter (IVF så klart) och har båda gångerna haft väldigt ont i princip sedan återföringarna. I början som intensiv mensvärk och ju längre tiden gått ”annat ont” i hela buken då livmodern växt och tänjt i sammanväxningarna. Faktiskt haft allra mest ont i liggande och nattetid så att vila var svårt. Varit sjukskriven från ca v 20 båda gångerna… Men på ren vilja klarat mig utan allt för mycket mediciner, men periodvis ätit Alvedon regelbundet.
    Håller tummar och tår för att detta går vägen för er denna gången. Lycka till och kram!

  4. Jag hade sjuuukt ont och fruktansvärda menssmärtor i början av graviditeten, låg ofta i fosterställning i sängen med värmedyna. Tyvärr hade jag ont mer eller mindre hela graviditeten, värst var det dock första veckorna! Min man fick hjälpa mig upp ur sängen osv. Åkte även in akut vid 2 tillfällen men jag tog aldrig några tabletter eller smärtlindring. De tyckte jag var tokig och dum på akuten och bb men jag vägrade, bet hellre ihop. Nu i efterhand kan jag väl tycka att jag åtminstone kunde ha tagit Alvedon för att iallafall lindra lite. Hoppas smärtan släpper! Massa kramar

  5. Jag hade ju svåra smärtor redan innan (höga doser morfin) och det blev inte bättre av att bli gravid. Smärtan har ju gradvis ökat och nu runt v25 är jag helt rörelsehindrad och smärtor i lag med efter mina operationer. För mig var det bestämt sedan innan att jag skulle fortsätta med morfin under grav så har inte gjort några direkta ändringar i min smärtlindring. Du kanske ska äta alvedon konternuerligt så att kroppen får en jämn dos lindring, det är ju inget bra att gå runt att ha för ont, det gynnar inte embryona det minsta så för deras skull är det bättre att Smärtlindra :)
Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *