Detta är en blogg om vår resa i IVF-världen. Vi har försökt bli med barn sedan augusti 2009. Efter en utredning blev vi klassade som ofrivilligt och oförklarligt barnlösa. Vi har gjort 6 stycken IVF-försök där jag har varit gravid 3 gånger. Första gången förlorade vi vår dotter Edda i vecka 22, andra gången blev ett MA i vecka 10 och nu är jag äntligen gravid igen. BF är den 24 oktober 2016 och vi längtar efter lillebror så mycket.

Add Comment Register

Spec mödravård – återbesök!

Godkväll!

I morse fick jag gå upp tidigt igen. Men det gjorde inte så mycket för mannen väckte mig när han skulle gå upp och sen var det inte lönt att somna om. Det är lite mysigt ibland att sitta och äta frukost framför TV4 Morgon i sin ensamhet. Men jag blev arg på Frankrike som hade förbjudit burkini och tvingat en kvinna klä av sig på stranden. Helt galet!!!

Klockan 8:40 hade jag en tid för återbesök på Specialistmödravården. När jag stod och väntade på min tur att anmäla mig sprang min Endometriossjukgymnast förbi. Det blev kramkalas och uppvisning av kulan på magen. Blev helt rörd för hon hade tänkt på mig en del och velat maila men inte vågat. Så dumt! Vi bestämde att det var yogan som hade gjort så att jag lyckats denna gången. Kanske!!! 😉

Jag var väldigt tidigt och det kändes som att bebisen headbangade mot min urinblåsa så kunde inte hålla mig. Så dumt! Barnmorskan var också tidig och ville ha ett urinprov. Men det fick vänta. 

Så först fick jag lägga mig på en brits med CTG på magen. Där fick jag lyssna på hjärtat och räkna rörelser i 40 minuter. Han fick hicka just då så det lät lite roligt i apparaten. He! Stackarn! Sen blev det blodtrycksmätning och urinprov som såg bra ut. 

Sen kom läkaren. Jag gillar honom. En sympatisk äldre man med glimten i ögat. Han dissade akuten och kirurgen lite som hade trott att det var vätska i mina lungor som hade orsakat mina smärtor och kramp. Varför skulle det vara det? Samt att de gett mig fel medicin. Inte Oxynorm, Spasmofenspruta ska det vara och troligtvis så var det gallkramper jag hade. Tänk att en specialist på mödravården kan lista ut såna här saker bättre. Eller saken är väl att han lyssnade bättre och inte var så stressad. Så om jag skulle få dessa kramper med smärtor igen så ska jag åka in dit och inte till akuten. Det känns tryggt! För akuten vill jag aldrig till igen. Hur får det ens heta akut när man får vänta i 9 timmar på en läkare???

Idag mår jag ganska bra. Orkade t om gå en liten runda. Imorgon kommer lönen och då ska jag köpa ett busskort igen. Då kommer jag ut lite oftare utan att behöva tänka på pengarna och snåla. Sjukgymnasten tyckte att jag skulle använda båda kryckorna så det får jag kanske börja göra.


Här låg jag en stund och hade mysstund med lillebror för mig själv. Min man jobbade och kunde inte följa med denna gång.

6 reaktioner på ”Spec mödravård – återbesök!

  1. Säger de så måste man ju lita på dem..vem annars ska man lita på..jag reagerade när jag läste bipacksedeln då min man fått oxynorm utskrivet till sig.då tänkte jag på dig och tyckte det verkade underligt att skriva ut det men som sagt det handlar mer om långvarigt bruk.men det är bra att du är väl omhändertagen..:)och att er pojke mår bra..:)kram

  2. Karin: De har lovat att morfin faktiskt inte är så farligt för bebisen som man kan tro. Det är mer om man tar det regelbundet och i samband med förlossningen. Så jag försöker lite på dem. :)

  3. Jag håller med Libra! Att någon annan över huvudtaget ska bestämma vad kvinnor ska ha på sig är fötryck! Hur många terrorister har haft burkini på sig egentligen :-/

  4. Undrade just över hur de kunnat ge dig oxynorm,inte bra för dig nu som gravid att få.men skönt att du fått bra hjälp på spec.mödravården.minns hur gulliga de var mot oss.:)ha en bra dag!
    Kram

  5. Frankrike har instiftat en lag och den får alla rätta sig efter. Det är väl inte konstigt att Frankrike agerar så här efter attentaten dom har utsatts för. Jag tycker heltäckande klädsel är förtryck.
Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *