Detta är en blogg om vår resa i IVF-världen. Vi har försökt bli med barn sedan augusti 2009. Efter en utredning blev vi klassade som ofrivilligt och oförklarligt barnlösa. Vi har gjort 6 stycken IVF-försök där jag har varit gravid 3 gånger. Första gången förlorade vi vår dotter Edda i vecka 22, andra gången blev ett MA i vecka 10 och nu är jag äntligen gravid igen. BF är den 24 oktober 2016 och vi längtar efter lillebror så mycket.

Add Comment Register

Spraydag 10 & mens

Idag hade mensen verkligen kommit igång. En fors redan från början. Så ingen tvekan. Min spraymens brukar vara så jobbig. Har riklig mens i vanliga fall och när jag sprayar så blir mitt blod mycket tunnare. Fullt flöde med andra ord. Blir att köpa de största bindorna och tampongerna idag. Sista mensen på länge hoppas jag.

Har jobbat hela dagen idag också och det har gått bra. Hade datorn med mig och då är det lite roligare. Ibland skäms jag att säga att jag vantrivs på mitt jobb. Jag får ju nästan göra vad jag vill.

Jag känner att migränen är på g. Den brukar komma med mensen. Hoppas den kan vänta lite. Idag ska jag nämligen köra inom Edda och tända ett ljus. Det var så längesen. Jag har bara bilen denna helgen då jag jobbar så det blir bara då. Det är bara var 4:e vecka. Förra gången var jag sjuk. Så ja, längesen. Därför ska hon få ett ljus utan någon speciell anledning. Snart kan man nog sätta blommor igen. Kom igen våren!!! Blir det lite varmare kan jag dessutom cykla. Vågar man cykla långt när man är gravid?

Sen blir det söndagsmys med sambon. :)

6 reaktioner på ”Spraydag 10 & mens

 1. Cykla på! Helt ofarligt för fogar, knän, rygg och fötter. Värre för rumpan 😉 Väntar på att knodden kan sitta själv och att solen värmer bort all snö sen ska jag cykla igång min en gång mer vältränade kropp igen :)

  Ledsen att du får såna skitkommentarer som ovan. Är så fruktansvärt typiskt mänskligt att människor vill skada andra… :( Ledsen för det blogginlägg du också blivit påhoppad i! Gör kanske inte mkt att en total främling för dig skickar styrkekramar men du får dem ändå!

  Jag läser din blogg av en slump, ramlade in då jag googlade ”läcker fostervatten” och läste om er Edda med tårarna rinnandes, fortsätter läsa för jag väntar på Eddas lillebror eller lillasyster nu. Fick min son i slutet på januari med en bråkig start med anknytningsproblem och en depression – din blogg och er kamp får mig att inse vilken oerhörd gåva han är trots att jag ibland är så arg och ledsen för att han finns (depressionen som talar, han är det bästa som hänt mig och han är planerad och önskad). Du är stark – SKIT i elaka kommentarer och annat som drar ner dig. Fokusera på det positiva som min psykolog säger när jag målar djävlar på väggen i onödan! Det positiva är mer värt att lägga energi på!

 2. My: Tack för tipset. Jag kanske ska börja med mindre cykelturer för att testa. Jag cyklade en långtur förra gången och skrämde upp mig själv. Var tvungen att gå hem sen, vilket gjorde tokont. Men nu har jag en bättre cykel. Jag vill gärna cykla till jobb men det är 8 km enkel resa. 😛

 3. Jag fick foglossning redan vecka 8, sjukskrevs vecka 26 och började gå hos Sjukgymnast med specialinriktning på gravida – Hon rekomenderade att cykla då man inte särar spec. mkt på benen under sådan aktivitet samt inte på något sätt belastar bäckenet! Jag cyklade ofta på motionscykel hos henne för att få hålla lite kondition igång! Har nu lyckan att ha en till synes frisk snart två månader gammal bebis men har fortf problem med fogarna, tyvärr!

  Hoppas du, nu när ni kommer att lyckas fullt ut ;), slipper foglossningar! Det
  Behöver ju inte alls bli så att problemet återvänder!! Tummar för er!!

 4. Haha man vet inte om man ska skratta el gråta av vissas kommentarer.

  Jag har cyklat när jag haft foglossning, fast inte jättelångt tyckte nog att jag fick mindre ont än av promenader. Cyklade med hundarna tills v 25 typ sen tordes jag inte ifall jag skulle kunna ramla. E nog bara pröva och se om kroppen klarar det.

 5. erica: Du är inte riktigt frisk va?

  Självklart menar jag pga foglossning som jag får väldigt tidigt.

  Har man bara dumma saker att skriva kan man låta bli!!!

 6. Nej, cykla inte när du är gravid. Barnet kan få grava hjärnskador av att skakas omkring i livmodern. Småspring inte heller. Eller åk bil på guppig väg. Gå bara sakta.
Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *