Detta är en blogg om vår resa i IVF-världen. Vi har försökt bli med barn sedan augusti 2009. Efter en utredning blev vi klassade som ofrivilligt och oförklarligt barnlösa. Vi har gjort 6 stycken IVF-försök där jag har varit gravid 3 gånger. Första gången förlorade vi vår dotter Edda i vecka 22, andra gången blev ett MA i vecka 10 och nu är jag äntligen gravid igen. BF är den 24 oktober 2016 och vi längtar efter lillebror så mycket.

Add Comment Register

Spraydag 11 & sprutstart

Jag har precis ringt kliniken och fått sprutstart. Spännande! Tyvärr hade de fullt i vecka 14 för äggplock, som jag anade, så det fick bli vecka 15. Antagligen på måndagen där. Men det vet jag inte ännu. Jag fick i alla fall spraystart den 26 mars. Det är tisdag nästa vecka. Såklart så jobbar jag kväll då. Kunde det blivit mer opassande att ta sin första Menopur? Men som tur är slutar jag kl 8 på morgonen så jag kan ju sitta där hela natten om jag vill och vara rädd för att göra fel. Eller så kommer det att gå jättebra. Jag tror nog på det senare egentligen. Men det känns sådär när det är första gången man ska använda en ny medicin. Helst när det är sprutor inblandade. Jag och sambon får öva med vatten eller något. 😉

Sen bokade hon in ett VUL den 2 april på dag 8. Där hade jag turen med att vara ledig. Så 9:40 ska jag vara där och se hur äggblåsorna har svarat på Menopuren. Oj vad nervös jag kommer att vara. Tänk om där blir många färre. För jag har läst att Menopur ger färre ägg men bättre kvalitet. Jag vill ha många ägg i bättre kvalitet. He! Första gången fick jag 12 och andra 7. Tänk om där bara blir 4 denna gång. Huga! Sambon kan i alla fall följa med eftersom han jobbar kväll. Puh!

Den 26 mars ska jag även dra ner på Synarelan med 2 puffar om dagen. Jag längtar till den dagen för det är så skönt att bara behöva ta 2 puffar. Man kan sova till 9 istället för 7 och man kan gå och lägga sig vid 21 istället för 23. Ha ha! Nej just det, sprutorna ska tas på kvällen också. Helst vid samma tid. Eftersom jag jobbar vissa kvällar får det bli vid 23-00.

Igår kväll hade jag migrän. Det är så tråkigt. Man orkar inte göra något. Det är bara att gå och lägga sig. Men det var väntat. Jag brukar nämligen få det första mensdagen. Inga mediciner får man ta heller. Hoppas jag slipper migrän med Menopur. Jag har aldrig mått dåligt av Gonal-F i alla fall.

Igår var jag inom kyrkogården och tände ett ljus till Edda. Eller jag snarare försökte tända ett ljus. Som det blåste. Det blåste ut hela tiden. Typiskt. Sen tittade jag mig omkring och såg att det bara var ljusen längst in i en hörna som brann så där satte jag hennes också. Hoppas det klarade sig. Fingrarna var helt stelfrusna efteråt och tändaren började såklart ta slut. Men nu har jag hälsat på henne. Måste ta med mig sambon snart igen för det var längesen han var där. Han drar sig lite för att gå dit. För mig blir det mer naturligt att köra inom eftersom jag jobbar bredvid.

Idag är jag ledig och ska göra… ingenting. Så skönt!!!

12 reaktioner på ”Spraydag 11 & sprutstart

 1. Hej! Kom in på din blogg när jag googlade på polyper under graviditeten.
  Är själv gravid genom IVF och har kämpat i många år för att lyckas. Håller tummarna för er.

 2. Åh det kommer att gå så bra med Menopuren. Det verkar krångligare än vad det är och ja, det kan ju bli något färre ägg men det är skönt att veta att det är bättre kvalitet på dem :-)
  Jag/läkarna märkte skillnad (både i antal och hur de blev) när jag hade Menopur i jämförelse med Gonal-F.

  Tänker på dig!!

 3. Dumtellersant: Nä det är inget roligt med migrän. Oftast går min över om jag sover. Inget annat hjälper tyvärr. Ibland kan jag mildra den lite genom att äta. Är jag inte under behandling så fungerar nässprayen bra. Men den vill man ju inte ta nu. :-/

 4. Usch, migrän och behandling samtidigt – din stackare! Hur lönge varar din migrän? Jag lyckades bli av med min på ett dygn förra gången *pepparpeppar* men det kan lika väl vara längre… Har du ngn behandling som funkar?

 5. Och jag har äp v 16! Ska börja spreja på onsdag och är nervös eftersom jag aldrig gjort det förut. Hoppas din lediga dag blev skön. Har ni hittat några nya lurviga kattkompisar förresten?
  Kram

 6. Jag tror det kommer gå finemang med menopuren. Det verkar mycket krångligare än vad det är. När man väl blandat vätskan så har man ju den någon dag framåt så du kan ju blanda i ordning den innan du åker till jobbet :) Kramar!

 7. Anne: Hoppas din mens kommer snart. Man vill verkligen inte spraya mer än nödvändigt. Usch och blä! 😉

 8. Vad härligt med sprutorna plannerade. Ingen mens här inte så jag får väl vänta lite till. Fast jag är också plannerad till V15 så jag får kanske också vänta in nästa vecka. Hoppas inte det för jag vill inte ha en dag extra med den jäkla nässprayen :)
  Kram
Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *