Detta är en blogg om vår resa i IVF-världen. Vi har försökt bli med barn sedan augusti 2009. Efter en utredning blev vi klassade som ofrivilligt och oförklarligt barnlösa. Vi har gjort 6 stycken IVF-försök där jag har varit gravid 3 gånger. Första gången förlorade vi vår dotter Edda i vecka 22, andra gången blev ett MA i vecka 10 och nu är jag äntligen gravid igen. BF är den 24 oktober 2016 och vi längtar efter lillebror så mycket.

Add Comment Register

Spraydag 17 & ryggont

Det är mycket krämpor nu. Kanske tråkigt för er att läsa men det är något jag vill dokumentera. Nu är det ryggen som är värst. Det gör ont i mitten av ryggen. Bakom bröstbenen. Det verkar inte vilja försvinna heller. Finns det någon koppling till Synarelan där eller är jag bara väldigt otränad just nu? Jag funderar lite på att göra en bröstförminskning då jag har E-kupor. Kanske är det tyngden framåt som gör det. Jag går nämligen ofta framåtlutad med ryggen. Jag kanske ska köpa en sådan där sak man har runt axlarna som rätar upp ryggen. Jag vet inte vad det heter men har sett den bland annat i Expressens bilaga, reklam i slutet. Någon som testat? Jag vaknar med ryggont så kanske sängen är för mjuk. När man googlar på ryggont så kan benskörhet göra så att ryggen gör ont. Benskörhet är en biverkning. Men gäller den verkligen vid en korttidsbehandling?

När jag ändå skriver om biverkningar så verkar huvudvärken ha försvunnit lite. Det kan ha varit en tand som bråkat. Men jag är inte säker. Jag kände av den igår men efter en promenad i solen och sen fika så var den borta. Skönt! Jag har även ett illamående som kan skölja över mig ibland. Precis som när man är gravid. Kan det ha med hormonerna att göra? För det har det ju under en graviditet. Bara något som jag funderar på. Eller så är det bara min bråkmage som gör det. För er andra som har magproblem och IBS kan jag rekommendera att äta 2 tabletter Lactiplus om dagen. Det är sådana nyttiga magbakterier. Jag känner mig bättre med de. Har ätit i några månader nu. De hjälper mig att hålla mina toalettvanor mer regelbundna. För er som inte har IBS kan jag berätta att det är ett stort problem annars. Man blir lätt handikappad av det och drar sig för att åka iväg längre stunder. Ja ungefär som i reklamen. Det är nog reklam för nyttiga tarmbakterier men kommer inte ihåg vilken produkt.

Igår kväll kände jag mig även väldigt PMS-ig och deppig. Allt stretade emot när jag och sambon pysslade med en sak. Jag fick lägga mig i soffan med en godispåse istället. 😉

Idag mår jag nog lite bättre. Men har lite ångest då det är påsklov och bonussonen kommer idag. Jag är ju lite långledig och uppskattar att vara själv när jag mår så här. Jag får väl gå ut på långpromenader och träna istället för att sitta här hemma och uggla. Imorgon kväll ska jag dessutom på Floating. Det ska bli intressant. Sambon får följa med så jag inte får klaustrofobi i tanken. Läskigt!!! 😉

Ha en mysig söndag. Jag ska försöka få med sambon på en långpromenad idag också. :)

20130324-073615.jpg

6 reaktioner på ”Spraydag 17 & ryggont

 1. Usch, behandlingskrämporna suger verkligen! Sköljande illamående och huvudvärk känner jag verkligen igen, fast jag har aldrig sprayat. Däremot mår jag så av nästan alla hormonrelaterade tabletter/sprutor. Jag hann inte ta mer än en tablett primolut-nor (för att få mens) innan det började denna gången… Ont i kroppen av hormonerna är inte alls ovanligt för mig, men jag vet inte om det är något som många upplever. Men du kanske ska höra dig för om ryggen? Om det dock inte står i FASS kommer läkaren säkert säga att hormonerna och ryggontet är oberoende av varandra.
  Kram

 2. Har ett par tips mot ryggont. Vrid ut tummarna (som du skulle lifta) så får du med axlarna och ryggmusklerna börjar jobba.
  Istället för att köpa en ”sele”, fäst ett resårband mellan byxorna och behån, så varje gång du säckar ihop och känner bandet så kommer du ihåg att sträcka på dig.
  Och strecha bröstmusklerna.

  Jag har själv stora bröst och har haft problem men för mig har det hjälpt.

  Lycka till :)

 3. Så jobbbigt med alla dessa biverkningar! Jag hoppas att din rygg blir bättre :) Nu är det inte långt kvar tills det är sprutdags, spännande :) Kram

 4. Det är ju allt i en behandling som är intressant att läsa om, biverkningar som besök och andra relaterade ämnen. Du får berätta hur floatingen gick :) Hur kändes de?
  Kramar

 5. Jobbigt med biverkningar samtidigt som det är skönt att känna att det händer något. Åh, jag är så nyfiken på floatingen. Det verkar så härligt, hoppas det var som det verkar 😉 kram!
Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *