Detta är en blogg om vår resa i IVF-världen. Vi har försökt bli med barn sedan augusti 2009. Efter en utredning blev vi klassade som ofrivilligt och oförklarligt barnlösa. Vi har gjort 6 stycken IVF-försök där jag har varit gravid 3 gånger. Första gången förlorade vi vår dotter Edda i vecka 22, andra gången blev ett MA i vecka 10 och nu är jag äntligen gravid igen. BF är den 24 oktober 2016 och vi längtar efter lillebror så mycket.

Add Comment Register

Svar & annat!

Någon undrade varför jag väntar ett MF pga av en skugga på ett test. Ett plus är ett plus. Ett plus som försvinner innebär antingen missfall eller en kemisk graviditet.

Min mens skulle kommit i måndags. Idag är det lördag. Jag småblöder, fick svagt positivt och har ganska starka graviditetsymptom. Så därför väntar jag tyvärr på ett MF. Det kan också varit en kemisk graviditet. Men då brukar mensen komma som vanligt. Det jag har nu är inte mens. Det är något rött vattnigt utan klumpar. Något jag hade vid min förra graviditet också som tyvärr avstannade runt vecka 10.

Vad har jag för symtom då? De senaste dagarna har jag känt mig extremt hungrig, osugen på mat, illamående och yr. Helst på morgnarna. Något som tyder på graviditet är min förhöjda kroppstemperatur. Tro mig, jag känner min kropp. Vi har snart försökt i 5 år. Jag har varit gravid vid alla mina IVFer, inklusive denna. Det är bevisat med blodprov. Jag ska nog fråga min klinik efter ett blodprov.

Jag är så jävla bitter! Förlåt!

7 reaktioner på ”Svar & annat!

 1. Nej jag har inte lyckats än. ÄN! Gillar inte din ton, jag frågade bara och enligt kommentarerna är jag inte helt ensam om att fråga ifall det verkligen var ett mf.
  Libra; min mens har aldrig kommit på BIM då jag ruvat, säkert pga progesteron och alla andra hormoner man stoppar i sig. Mensen har kommit mellan 1-5 dagar efter jag slutat däremot. Då har jag testat olika progesteronmedel.

 2. Amanda: Ok bakom dig? Det betyder att du har lyckats? Då säger jag bara grattis. Dessvärre kanske kampen bleknar och glömmer bort hur jobbigt det var i stunden? Hoppas att man själv kommer få det privilegiet en dag. Dock kommer jag försöka att inte ifrågasätta frustrerade och förtvivlade ivf:are som precis misslyckats. Bara vara stöttande och ge kärlek. Men det är jag.

 3. Usch, lider med dig.

  När slutade du med lutinus? Mensen kommer dagens efter man slutar med lutinus (på mig). I annat fall går det inte räkna med att mensen ska komma på bim som vanligt i och med tt lutinus gör så den blir sen. Jag tror dessvärre inte heller att det var ett missfall. Vilket vore det bästa för att det är inte ovanligt med att man misslyckas på ivf.
  Många kramar

 4. det var jag som skrev den kommentaren och jo jag vet. Jag har mf och 5 års försök bakom mig. Fyra ivf. Så jo. Jag VET! Jag undrade av den enkla anledning att hon skrev att testet var ”gammalt”, alltså hade legat ganska längr och DÅ kom skuggan. Jag har haft mängder av skuggor/spökstreck i mina dar men aldrig en kemisk grav/mf för det? Jag undrade därför + ett mf är tuffare att bearbeta än ”bara” ett misslyckat et. För det har jag haft flera också.
  Tycker libra absolut bör göra ett blodprov för att få ro i sinnet och veta OM hon var gravid eller ej.
  Sen tror jag att 90% av dom som läser här är i liknande sits.

 5. MASSOR med kramar till dig! Förstår precis vad du går igenom :( Alla graviditeter kallas för ”kemiska graviditeter” fram till den vecka man kan börja se med ultraljud, dvs ganska många veckor… Det du hade nu var alltså med andra ord just en kemisk graviditet. Tycker dock att det ordet låter så fult och ”opersonligt” :/ Kram igen!

 6. Jag tror inte att den personen som skrev så till dig någonsin har fått gå igen ens i närheten av det som vi som kämpar så här mycket måste göra. De är inte kapabla till att förstå. Massa kramar till dig! Jag är helt 100% säker på att ni snart kommer lyckas få ett levande barn. Har du fått trombyl vid återföring? Tror man har rätt till det vid flera missfall.
Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *