Detta är en blogg om vår resa i IVF-världen. Vi har försökt bli med barn sedan augusti 2009. Efter en utredning blev vi klassade som ofrivilligt och oförklarligt barnlösa. Vi har gjort 6 stycken IVF-försök där jag har varit gravid 3 gånger. Första gången förlorade vi vår dotter Edda i vecka 22, andra gången blev ett MA i vecka 10 och nu är jag äntligen gravid igen. BF är den 24 oktober 2016 och vi längtar efter lillebror så mycket.

Add Comment Register

Tack!

Tack så hemskt mycket för alla kommentarerna. Det hela slutade med att jag hade så ont på jobb så jag höll på att svimma. Jag har kraftig mensvärk i vanliga fall men detta kändes som vid förlossningen. Som om hela livmodern töjdes ut. Jag fick fixa en akut inhoppare eftersom jag inte bara kan gå. Fick sådan ångest. Vad hade hänt om jag svimmat?

Efter ett tag hjälpte alvedonen lite och jag känner mig som en människa igen. Precis hemkommen och ligger i soffan. Det molar och spänner på höger sida så är livrädd för ett X. Såklart har min klinik inga telefontider på eftermiddagen på fredagar. Men som några av er säger så kan man väl få kraftigare blödningar och smärta efter en IVF. Min livmoderslemhinna var ju 12-13 mm innan ÄP och blev säkert ännu tjockare av progesteronet. Jag tog precis ett gravtest som visar minus, mest för att utesluta ett X. Hcg borde väl vara över 25 idag i så fall. Eller?

Jag avvaktar lite. Får jag jätteont ringer jag nog gynakuten. Det jobbiga är att sambon ska iväg på julfest med jobb, i en annan stad. Känns inte helt tryggt. Jag blev så rädd när det gjorde så ont. Varför gör det såååå ont? Jag vet inte om man får använda tamponger efter en IVF men jag har varit tvungen på jobb. Blöder igenom den på 2 timmar och får ha en binda också. Är detta normalt? De kallar iofs denna mens för avslag och det känns det verkligen som. Eller missfall. Inte för att jag haft något men kan tänka mig att det känns så här.

9 reaktioner på ”Tack!

 1. Tack för att ni bryr er!

  Har mått lite bättre under kvällen. Alvedon har hjälpt en del. Nu har jag sovit en stund och vaknade av att sambon ramlade in. Han är hemma men inte till så mycket hjälp om man säger så. Men har en vän jag kan ringa.

  Fick mer ont i hela livmodern igen när jag vaknade och blöder mer igen. Trodde det avtagit. Imorgon ringer jag gynakuten och frågar om detta är normalt.

  Sov gott! Jag ska försöka…

 2. Jag lider så med dig!
  Med X kan gravtesten visa minus ena dagen och plus andra. HCG pendlar upp och ner men kan stiga väldigt kraftigt under vissa perioder.
  Jag hoppas innerligt att du inte bär på ett X. Jag önskar att ingen får gå igenom det jag gjorde med mitt x. Dock kom jag lindrigt undan jämfört med många andra.
  Om du är minsta osäker så kontakta gynakuten. Smärtan du beskriver är inte ”normal” vid mens.

  Stor kram!!

 3. hej libra
  du är tillbaka.. glad jag blir..
  tycker ocks du ska ringa o åka in direkt! det låter inte så bra… bäst o kolla upp alla fall..
  kram till dig

 4. Jag tycker du ska ringa sjukvårdsrådgivningen direkt och höra vad de säger! De kan ju ringa direkt till gynakuten och kolla så det finns någon där som kan ta emot dig och förbereda allt. När jag åkte in senast så fick jag svimningskänslor och kände det som att det domnade bort i fingertopparna. Då fick jag åka in direkt för de ville kolla och jag fick veta att jag hade låga halter hcg i blodet och det kan i ovanliga fall tyda på ett X. De flesta har väldigt höra hormonnivåer men det finns alltså en liten del som har extremt låga halter men det endå sitter fel. Var på den säkra sidan snälla du, blir lite orolig för din skull. Vill inte skrämmas. Men ring istället!
  Kramar och lycka till!

 5. Bäst att kolla upp som sagt, det är ju enkelt med UL. Fast om det är ett X borde grav test vara pos…När jag blödde i v 12 och ringde in ville dom att jag skulle komma in och kolla om det var ett x, tänkte att det måste vara extremt om man kan gå så långt med en graviditet på fel ställe? Men det var ju inget x heller utan MA. Jag hoppas verkligen du slipper mer problem! Stor kram

 6. jag tycker också att du ska höra av dig till gynakuten. I alla fall för att höra vad dom tror om det hela. Förhoppningsvis får du komma in på en kontroll.
  Min mens efter ivf har varit helt, för mig, normala blödningar. Varken mer eller mindre blod eller värk.

 7. Libra, jag blir orolig när jag läser det du skriver. Tycker att du ska åka in och kolla för säkerhetsskull. Om det ändå är ett x så kan det vara livshotande. Jag vill inte skrämma dig, men det kan vara dumt och sitta hemma och vänta ifall att. Om du åker in så berätta om ditt avvikande HcG-prov. Det ska tas på allvar och kollas upp. Kram och berätta hur det går.

  /Linda

 8. Fy fan vilket elände! :( Jag tror inte du ska använda tampong i detta läget. Du får hellre ta tena blöjor isf. Tror infektionsrisken kan vara rätt hög nu! Slutar det inte blöda får du åka in. Finns det ingen vän eller förälder som kan finnas för dig i kväll? Tänker på dig!

  Kram!
Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *