Detta är en blogg om vår resa i IVF-världen. Vi har försökt bli med barn sedan augusti 2009. Efter en utredning blev vi klassade som ofrivilligt och oförklarligt barnlösa. Vi har gjort 6 stycken IVF-försök där jag har varit gravid 3 gånger. Första gången förlorade vi vår dotter Edda i vecka 22, andra gången blev ett MA i vecka 10 och nu är jag äntligen gravid igen. BF är den 24 oktober 2016 och vi längtar efter lillebror så mycket.

Add Comment Register

Tävling!

Nu tycker jag det är dags att ha en liten tävling igen. Eller vad tycker ni?

3 personer har chansen att vinna ett paket med 21 ägglossningstest och 20 graviditetstest. Det enda ni behöver göra är att skriva en kommentar på detta inlägg där ni skriver lite om er själva. Sen kommer jag att lotta ut vem av er som vinner. Testen kommer från Graviditetskollen och är utav sorten stickor.

Sista tävlingsdag är den 14 september.

Ett stort lycka till! :)

image

20 reaktioner på ”Tävling!

 1. Anna: Det var ju synd att du just beställt. Vet hur jobbigt det är med gynekologen. Men nu efter alla besök så känns det nästan naturligt att blotta sig för allt och alla. Hoppas du kommer över din rädsla. Du får tänka att de gör detta dagligen och är vana. Det kan kännas skönt att berätta att man tycker det är obehagligt. Hoppas du vågar ta mod till dig. Har man ett synligt problem så blir allt mycket lättare. Jag lottar vidare din vinst då. Lycka till med testerna!

 2. Hej! Libra!
  Tack för svaret om lut- fasen! Jag vet att det är alldeles för kort! Hittar nästan ingen info om det heller. Ibland är den lite längre 5-6 dagar och mina cyklar är allt från 26-41 dagar. Så nått fel är det :-( nu såg jag att jag vunnit tävlingen men beställde för några dagar sen en massa tester från graviditeskollen. Jag ska söka hjälp för mina cykler snart. Men vill så gärna lyckas själv först, har lite skräck inför gynekologer. Mår så dåligt över att vara så utlämnad. Dumt, jag vet!:-( Jag önskar dig stort lycka till, håller mina tummar för dig! Lotta ut testerna till någon annan som inte just beställt!

  Mvh Anna från norrland

 3. vill gärna vara med o tävla. Vi är mitt uppe i vår andra ivf. fick ägg insatt i ons, så snart kommer grav.testen till användning:-)

 4. åh tävling vad skoj. hade varit perfekt att vinna gravtest. Vi är mitt uppe i vår andra ivf, fick ett ägg insatt i ons. vill verkligen att det ska gå bra denna gången. ett grav.test kommer till bra användning:-)

 5. Är en 30-årig tjej som är mitt uppe i processen att försöka skaffa barn själv. Första steget är insemination och om ca en månad är det dags för första försöket.

 6. Jag vill vara med och tävla.
  Har försökt ca 5 år nu och ännu inte lyckats bli gravid.
  Vi har gjort 3 inseminationer och skall nu göra IVF långt protokoll, förra gången gjorde vi med korta protokollet med det ledde inte till återförande så man kan nog inte kalla det för ett försök. Tester hade suttit bra.

 7. Hej! Tävlar gärna. De där två hatade men så använda tester. Jag kör sista IVF (av 6 totalt) nu och hoppas på plus men det ser mörkt ut så snart behöver man flera ägglösningstester igen :) hoppas på tur och lycka till med adoptionen!

 8. Behöver inte tävla. Vann förra gången du tävlade ut stickor – med bra resultat. Är nu gravid :)
  Håller tummarna att nästa vinnare (och alla ni andra) oxå lyckas!

 9. Hej!

  Åhh jag vill givetvis vara med och tävla!

  Jag och min sambo har försökt sedan aug 2012. Slutade med p-piller sommaren 2011. Vi försöker få vårt första barn, men inget plus ännu. Imorgon är det dags att påbörja ivf-resan på riktigt! Första samtalet. Gravtest går åt. Äl test går åt. Så jag skulle bli superglad över att vinna dessa så slipper man köpa iaf en omgång=p alla mina tester är slut och jag behöver snart fler.

  Kram!

 10. Hej!

  Marica heter jag! Jag och sambon har försökt att bli gravida i snart ett år utan plus. Har dock inte tappat hoppet ännu då vi inte prickat in rätt dagar, kollat med ÄL-test m.m men eftersom det inte gick så lätt som jag först trodde det skulle göra hade det vart en bra grej att få testa med ägglossningsstickor.
  Har aldrig provat så vet inte hur man gör eller om de funkar, men om de kan leda till att vi kan pricka in lättare och således kanske få en hjälp i graviditetsönskning är det ju värt ett försök.
  Jag är 29 och sambon 34 så känner att det är dags. Har velat ha barn i många år och när sambon för dryga ett år sen sa att han var redo blev jag glad till tårar.
  Gravtest behövs ju när man vill testa sig om och om igen så hade blivit glad över en vinst.

 11. Du vet nog redan en del om vår resa. Men det e jag o min fru, vi har gjort 4insem 3hela ivfer o 2 fet på mig (vad mycket det låter när man skriver så.) o har hitills bara fått 3 missfall. Nu är vi pågång (förhoppningsvis okt/nov) med att göra första insem på min fru. Är lite vilande i bloggandet nu har inte så mycket att rapportera men förhoppningsvis snart :)

 12. Anonym: Du får gärna skriva vad du heter. :) En lutealfas på 3-4 dagar är inte normalt och gör det omöjligt för ett ägg att hinna fästa tyvärr. Har du fått hjälp med detta? Det tar ca 1 vecka för ägget att vandra ner till livmodern. Så ett tips från mig är att kolla upp det om du inte redan gjort det. Min är på 11 dagar och är på gränsen till för kort. :-/

 13. Jag har kommit fram till att min lut-fas bara är 3-4 dagar har läst att det kan påverka fertiliteten. Jag testar varje månad för att pricka ägglossning. Så lite tester vore bra!

 14. Vi har precis kommit igång med vår fertilitetsutredning och han ska lämna prov på fredag och jag ska ta blodprover även då. Att då få ett ägglossningskit skulle vara så skönt för vi är båda studenter och de är så fasligt dyra. Dessutom är det skönt att läsa om någon som är mer inne i karusellen än vad vi är.
Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *