Detta är en blogg om vår resa i IVF-världen. Vi har försökt bli med barn sedan augusti 2009. Efter en utredning blev vi klassade som ofrivilligt och oförklarligt barnlösa. Vi har gjort 6 stycken IVF-försök där jag har varit gravid 3 gånger. Första gången förlorade vi vår dotter Edda i vecka 22, andra gången blev ett MA i vecka 10 och nu är jag äntligen gravid igen. BF är den 24 oktober 2016 och vi längtar efter lillebror så mycket.

Add Comment Register

Telefon

Igår pratade jag med IVF-läkaren. Det gjorde att jag mår lite bättre. För det första ska jag få göra en undersökning av livmodern med koksaltlösning då den 8 januari. Syns det något så ska jag få gå vidare med en hysteroskopi. Det kan inte kliniken göra utan det får ske på Cura-kliniken. Så slipper man de långa väntetiderna på sjukhuset. Låter bra!

Sen bestämde vi att jag ska göra långa protokollet nästa gång. Även om jag inte mår bra psykiskt av det. Blir deprimerad av Synarelan. Skulle det vara så att jag har endometrios så är det här det bästa. Då kanske inget stör. För det kan kanske vara så att jag får en lätt inflammation i kroppen innan mens. Har många symptom då. Jag funderar på om en förhöjd dos Sertralin kan få mig att må bättre av sprayen. Vad tror ni? Just nu har jag lägsta dosen på 50 mg.

Jag ska ta Ovitrelle efter äggplock även nästa gång. För det fungerade bra. Fick ingen blödning alls förrän dagen efter testdag.

Jag kan hämta ut medicinerna redan nu och köra igång redan i januari om jag vill. Men det orkar jag inte. Jag måste ha en paus ett tag. För detta misslyckande tog väldigt hårt. Besvikelsen är stor. Jag måste må bättre först också. Känner mig fortfarande lite ledsen och nedstämd så kanske jag måste justera dosen Sertralin. Vilken dos tar ni? Håller ni kvar samma dos vid ett IVF-försök?

Idag jobbar jag sista passet innan julledigheten. Längtar tills klockan blir 16. :)

9 reaktioner på ”Telefon

 1. Kram till dig! Jag har länge funderat på dig och om jag ska nämna något om immunologi för dig, men jag vill inte få dig att må sämre.
  Men vet du, jag tycker att du ska beställa hem boken ”Is your body baby friendly” av Alan Beer. Läs den och känn efter om det kan kännas rätt för dig att dra i de trådarna. Det kanske inte behövs, men eftersom du känner sån hopplöshet så kanske det kan ge lite hopp att det kan finnas mer trådar att dra i.
  Jag kan ju inte säga att det funkar eller inte funkar, för själv har jag ju bara tagit prover och fått medicinerna och så- men har inte börjat.
  Men fundera på det och hör av dig om du vill.

  Kramar och massa pepp

 2. Jag gråter med dig, för dig och för mig själv. Det är första gången jag hittar din blogg men jag kommer kanske att komma tillbaka. Går själv igen liknande historia och känner att jag kanske kan hitta stöd hos dig. Tack för att du delar med dig.

 3. Hej kära Libra! Hoppas du kan köra nästa försök nu i januari. Hoppas du får tillbaka de positiva tänk du hade vid detta försök, snart. klart det tar ett tag att få tillbaka det men jag hoppas ditt nästa försök blir snart. Bamse kram

 4. Hej Libra! Rådgör med din läkare om ev medicinhöjning, de vet bäst tror jag, men det är ju ingen hög dos du äter. Hur mår du av medicinen nu? Hittade det här på läkemedelsverkets hemsida om när man kan vänta sig full effekt: ”En påtaglig förbättring ses inte förrän efter två till fyra veckor, och ibland först efter fyra till åtta veckor. Full effekt av den antidepressiva behandlingen nås ofta inte förrän efter två till tre månader. Om patienten inte är återställd efter två till tre månader, bör läkaren ompröva valet av läkemedel och dosering.”
  Lycka till!
Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *