Detta är en blogg om vår resa i IVF-världen. Vi har försökt bli med barn sedan augusti 2009. Efter en utredning blev vi klassade som ofrivilligt och oförklarligt barnlösa. Vi har gjort 6 stycken IVF-försök där jag har varit gravid 3 gånger. Första gången förlorade vi vår dotter Edda i vecka 22, andra gången blev ett MA i vecka 10 och nu är jag äntligen gravid igen. BF är den 24 oktober 2016 och vi längtar efter lillebror så mycket.

Add Comment Register

Testdag!

Morgonens test gjorde att jag i princip gav upp helt. Testlagrets gav en svag skugga medan det andra inte visade något alls. Så kanske det fäste och försvann igen. Eller så var det Ovitrellen som gav utslag. Men verkar lite konstigt.

Idag har jag varit på vårdcentralen och fått både antidepp och ångestdämpande. Nu är det dags för mig att försöka må bättre. Kanske är det därför det inte fungerar. Kroppen kanske inte orkar ta hand om en graviditet. Jag har också fått en remiss till KBT. Kan vara bra att testa också.

Jag tror att jag tar en paus nu på obestämd tid. Det är nog det bästa för mig. Men kanske jag behöver skriva av mig i början av medicineringen. Jag har aldrig testat detta innan och vet inte alls hur det kommer att fungera för mig. Har någon testat dessa läkemedel så får ni gärna skriva hur ni upplevt behandlingen. Det är Oralin och Atarax. Atarax har jag testat vid två tillfällen och tyckte mest det la sig som ett tuggummi i huvudet. Medicineringen både skrämmer mig och får mig att våga hoppas på att må bättre igen.

Tack för allt stöd!!! ❤️

31 reaktioner på ”Testdag!

 1. Jag blir så ledsen för eran skull. Jag har ingen aning om vad du går igenom eller hur du känner. Jag kan bara ana. Men fina du, det finns en sak som jag vet, och det är vad sorg är. Ta hand om varandra.
  Varm kram till er <3

 2. Så tråkigt att det inte gick eran väg! Jag vet och känner med er, ibland undrar man varför vi ständigt ska misslyckas. Har ni funderat på andra alternativ? Jag känner att helst vill man lyckas med ivf men då vi inte gör det har vi nu funderat på adoption så därför undrar jag hur ni tänker. Kram på dig och ha en skön paus härifrån. God jul på dig vännen! Kram Iter ad a familia

 3. Har inte läst din blogg så länge men har du testat akupunktur? Testar det själv nu för jag har hört att det finns bra resultat i samband med ivf. Bra att gå 3 månader innan helst också sa hon till mig men även bara några gånger ska kunna ge bättre förutsättningar.

 4. Tänker på dig <3

  Träning har varit min bästa medicin när jag varit deppig. Atarax blev jag bara seg av, som sirap i skallen. Träning och tårar och tid, läker de flesta sår. KRAM

 5. Hej Libra! Så ledsamt att det inte blev ett plus denna gång. Du är stark som orkar söka hjälp för att må bra. Ta nu en paus från ivf och hitta tillbaks till dig själv igen. Ska man orka med försök efter försök behövs pauser där man repar sig fysiskt och mentalt. Ta hand om dig och försök göra saker och träffa vänner som får dig att må bra. Kram

 6. Vill bara titta in och säga att jag hoppas du mår okey och snart får må bra igen! Det är hemskt när det misslyckas, hände mig denna vecka också. Till slut brukar man få tillbaka hoppet och kunna blicka framåt till nästa försök. Stor kram

 7. Vad tråkigt. Ta en paus och när du mår bättre så försök igen. Egentligen har ni gjort 5 försök, då det frysta ägget inte klarade upptiningen. Hoppas verkligen de gjort en omfattande utredning avseende missfallen. Hysteroskopi så att det inte är något i livmodern som orsakar missfallen. Du har tydligen väldigt lätt att bli gravid, så det borde gå för eller senare. Jag har själv gjort 5 IVF försök, varvid det tredje resulterade i ett barn. Nu försöker vi få ett syskon men IVF och efter nyår blir det försök nr 3. Har gjort två hysteroskopi, ena gången skar de bort sammanväxning i livmodern som uppstått efter en skrapning i samband med ett missfall, andra gången upptäcktes att jag hade hjärtformad livmoder så då skar de bort. Det känns bra att veta att allt ser ut som det ska på insidan, så om vi inte lyckas beror det inte på det. Jag hoppas du får uppleva lyckan att bli gravid, vänta barn och allt däromkring. Stor kram.

 8. Så otroligt tråkigt att det inte lyckades, så orättvist som ni kämpat. Ta hand om dig, hoppas att du snart hittar lite kraft och glädje igen. Kram

 9. Oerhört tungt. Men du är fantastisk som tagit dig igenom mycket! Och ibland kan man behöva hjälp… Har själv funderat på medicinering. Kram från en cybersyster som förstår <3

 10. Usch vad tungt, jag känner verkligen med er. Tycker det är bra att du tar tag i ditt mående, det är inte konstigt alls att det känns väldigt tungt nu, ni har kämpat länge och haft många motgångar. Jag hopppas att det snart vänder och att ni får må bättre igen.

  Stora kramar från mig

 11. Hej Libra! Jag kommenterar aldrig, men nu kände jag att det var på sin plats. Har följt dig länge nu och det blir tomt utan dina inlägg ska du veta. Själv har jag haft rätt mycket ångest men aldrig medicinerat. För mig funkade det väldigt bra med psykoanalys, dyrt men värt varenda spänn (det finns ju liksom inget som är mer värt att lägga pengar på än att må bra psykiskt). Så det kan kanske vara ett alternativ till kbt, om det nu inte skulle vara din grej. Hur som helst tycker jag personligen att det är viktigt med samtal och inte bara medicinering. Det är ju där man går till botten med sina problem. Önskar dig allt det bästa!

 12. Stor kram!!! Du är fantastisk som orkar kämpa. Fast jag vet – man har inte direkt ett val… Vad gäller medicinen så åt jag Sertralin 200 mg (samma som oralin) och hade oxascand vid behov. Även lergigan för sömn. Det var när jag var deprimerad pga vår barnlöshet. Atarax hjälpte inte alls men för en del kan det hjälpa och det är nog där man får börja. Sertralin/Oralin är bra mot ångest också tycker jag. Kram igen!

 13. Vill bara ge dig en stor rejäl styrkekram o hoppas att du o din sambo försöker ta hand om varandra så gott det går. Ivf är ett rent helvete att gå igenom, har själv fått uppleva det, o inget man ens önskar sin värsta ovän! Om du behöver nån o prata med får du gärna ta kontakt med mig via mailen. Kram <3

 14. Citalopram och Oralin tillhör samma grupp antidepressiva, SSRI, de är båda både antidepressiva och funkar samtidigt även mot ångest. Vissa svarar bäst på citalopram andra på Oralin/zoloft. Jag åt ett tredje SSRI-preparat när jag blev gravid mn bytte över till zoloft när jag blev gravid eftersom det är det enda SSRI-preparat som är ok både vid graviditet och amning (och väldigt beforskat). Jag tycker att du ska lita på din läkares bedömning Libra och om du gett det gott om tid och det inte hjälper (men det tror jag det kommer göra), be att få prova något annat. Vet att jag var skitnervös innan jag började med medicinen, men efter någon månad började mörkret lätta!

 15. Diskuterade du med läkaren om kbt eller pdt var bäst för dig? Kbt skrivs ofta ut slentrianmässigt, men sen nyligen får läkare ge pdt på remiss. Jag tror att det kan vara bättre i din situation. Men vissa terapeuter anpassar också efter dina behov. Välj dock någon som är psykolog och psykodynamisk terapeut, så de har bredare kunskap än kbt.

  Skickar lite kramar här också. /din vän e

 16. Håller helt med Hannah. Tror citalopram och sobril är det du behöver. Jag har inte alls mycket över för Zoloft eller attarax.. Och KBT är verkligen den bästa form av samtalsterapi som finns

 17. Fina bästa tjej♥ Jag finns här även om jag inte gjort väsen av mig på en stund. Jag är så imponerad av att du hittar kraft och gör det bästa av den här situationen. Men fy tusan vad orättvist livet är! Ta hand om dig, jag tänker på dig ofta. Kramar!

 18. Finaste raraste Libra, är det verkligen helt kört? Så otroligt sorgligt. Jag trodde mer att du skulle på typ Citalopram som antidep och kanske sobril för ångesten att ta vb. Hoppas dessa mediciner hjälper dig i alla fall. Men mest hoppas jag såklart att du ändå är gravid! Stor kram

 19. Hej,
  Har precis börjat läsa din blogg och känner igen mig mycket i dina känslor, fast min skaffa-barnresa såklart ser lite annorlunda ut.
  Antidepp tabletter är skit på många sätt men ibland finns inte så mycket andra utvägar. Så bra och modig du är som tog dig till läkare och fick mediciner!
  Själv äter jag antidepp i omgångar sedan två år. Det kan ge otrevliga biverkningar men ibland är det bättre än det totala mörkret. Likt andra skrivit så är det bättre för foster att en mamma mår bra psykiskt än de eventuella påverkningarna.
  Atarax är bra för en del, för mig framförallt för att kunna sova. Bra för att det inte är beroendeframkallande, sämre för att en blir seg. Men hellre seg än fylld av ångest.
  Trappa upp medicinen försiktigt, kom ihåg att ta den på förmiddagen (annars kan du få svårt(are) att sova. Ta Atarax vid behov. Och kämpa vidare. Massor med kraft och styrka och kramar

 20. Jag känner verkligen för dig – det kan inte vara lätt. Verkligen inte. Och det är ju så himla bra med KBT och medicin så att du kan få glädjen tillbaka. Förstår om du vill ta en paus, men om du inte vill det så fortsätter jag gärna att följa din resa. För det här är bara en del av allt. Jag håller tummar å tår för din del :)

 21. Tråkigt =/ Men tycker att du ska ta ett digitalt test INNAN du börjar med medicinera med nya mediciner för att vara heeelt säker! .. ett av testen visade ju svagt !!
  Kram

 22. Hej! Jag äter Sertralin som beroende på tillverkare också heter bland annat Oralin eller Zoloft. Det tar ett tag innan det verkar, och ibland blir det värre innan det blir bättre, så då kanske det kan vara bra med ataraxen. Jag har varit jättehjälpt av Oralin, och mådde inte mycket sämre vid insättningen, men jag trappade upp långsamt. Det är inte alltid det är en själv som märker att man mår bättre först, din sambo/märker det nog innan du själv. Jag tror det här kommer hjälpa dig en hel del, och det fina med den här sortens antidepp är att man inte tycker att man blir särskilt annorlunda, trött eller seg, det är bara det att de mörka tankarna inte fäster på samma sätt längre, de blir lättare att hålla distans till. Fråga gärna om du har fler frågor! Kram och lycka till!

 23. Hej jag har följt dig ett tag men aldrig kommenterat innan. Beklagar verkligen om det inte blir något denna gången.

  Vet att du är vegetarian och har svårigheter med att äta olika saker, och jag vet inte hur mycket ni har undersökt och provat alternativa metoder. Vill iaf rekommendera denna bok: Nourishing traditions av Sally Fallon http://www.adlibris.com/se/bok/nourishing-traditions-9780967089737 Tror det hade varit av värde för dig att testa socker-detox och boosta kroppen rejält med sådant som vi är menade att äta. Det kommer bidra till bättre hälsa på alla plan. Jag har personligen jättepositiva erfarenheter av kostomläggning till naturlig ren mat (då ingår naturligt fett, kött från gräsbetande djur, ekologiska grönsaker – och inga spannmål eller socker och jag kämpar för att få i mig t ex lever) plus kiropraktik.
  Min absoluta uppfattning är att vi i dagens samhälle äter oss till sjukdom och ohälsa på så många olika plan.
  Vill absolut inte vara kränkande men jag tror yoggi och bröd är det sista din kropp behöver även om hjärnan lurar dig att tro att det är det du ska äta.

  Önskar er stort lycka till och ge inte upp!!

 24. Så otroligt tråkigt. Trodde verkligen det skulle gå. Har kämnts så lovande. Tänker på dig och hoppas du får bra hjälp nu för att äntligen få må bra. Många kramar ♥

 25. Sååå ledsen för din skull :( Hoppas du får chansen att ta hand om dig själv och må bättre sakta men säkert. Jättebra att du tar tag i både KBT och mediciner. Själv har jag testat svaaaagt positivt i ett par dagar men nu kom mensen ändå och testen blir negativa. Ett klassiskt tidigt missfall. Nästa gång ska det gå bra för dig ska du se, särskilt om du får ta lite tid och jobba på att må lite bättre. Stor kram

 26. Attarax är som du skriver som tuggummi. Men det är allt lugnande. Man blir trögtänkt och loj.. Funkar inget vidare på ångest enligt mig. Man blir dessutom bakis på dem. Sobril/oxacand funkade mycket bättre på mig. Det andra har jag tyvärr ingen erfarenhet av. Lycka till med allt ❤
Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *