Detta är en blogg om vår resa i IVF-världen. Vi har försökt bli med barn sedan augusti 2009. Efter en utredning blev vi klassade som ofrivilligt och oförklarligt barnlösa. Vi har gjort 6 stycken IVF-försök där jag har varit gravid 3 gånger. Första gången förlorade vi vår dotter Edda i vecka 22, andra gången blev ett MA i vecka 10 och nu är jag äntligen gravid igen. BF är den 24 oktober 2016 och vi längtar efter lillebror så mycket.

Add Comment Register

Testdag!

Godmorgon!

Tusen tack för alla fina och värmande kommentarer jag har fått. Jag blir helt rörd och lycklig över hur många det är som hejar på oss.

Det var lite svårt att ta in igår. Inte så konstigt kanske. Jag tänkte mycket på det där med veckorna som det digitala testet visar. Det är nog lite dumt för oss som gjort IVF och som faktiskt vet när befruktningen skedde. För min del 2 veckor och 4 dagar sen igår. Då tänkte jag att det skulle stå 2-3 veckor. Men det stod bara 1-2. Då blir man orolig. Vet fler som haft det så och blivit oroliga. 

Vi kanske bara borde strunta i de där testen med veckoindikator. För vi vet ju inte när embryot fäst. Det är ju DET som avgör för den mäter HCG-halten i blodet. För mig har det varit väldigt olika hur högt HCG har legat. Med Edda var det långt över 50 på ruvardag 11. Men med Irja låg det bara på 38 så jag fick ta om det en vecka senare. Det var nervöst. RMC tog blodprov på den tiden.

Jag tog klinikens test som jag fick med mig hem nu precis eftersom det är idag som det är testdag.

  
Det ser väl positivt och fint ut? Urinen blev dessutom helt grumlig av Lutinus så det påverkar säkert lite också. De här testen har jag vänt och vridit på så många gånger nu så kände att jag nästan litade mer på dem.

Jag blev bara lite orolig igår kväll. Jag har inte blött på två dagar. Men när jag skulle gå och lägga mig så kom det rött i toaletten igen. Jag kanske körde upp Lutinus för långt. För det gjorde lite ont. Det kanske irriterade tappen. Jag ska försöka att inte tänka så mycket på det. För jag tar ju Fragmin och blöder väldigt lätt. Det ska jag ta till vecka 12 nu. Jag får nog köpa Emlakräm för sticken gör så ont ibland.

Idag ser det ut att bli soligt och fint så jag och min man ska passa på att gå ut en runda och fira vårt fina plus.

Puss & kram ❤️

19 reaktioner på ”Testdag!

 1. Stort grattis till plusset! Jag har följt dig ett tag men aldrig kommenterat. Själv håller jag på med syskonförsök och jag har förstått att vi går på samma klinik. Det roliga är att jag har testdag idag och även mitt blev positivt! Jag ser ingen skillnad på styrkan på ditt och mitt streck. Hoppas det kan lugna dig lite. Vore så kul om det här gick vägen för både dig och mig. Ska bli så kul att följa dig nu när vi är i samma vecka av graviditeten! Håller tummarna för oss båda.

 2. Fint plus! Har fått två ivf-barn och mitt test på testdagen vid min andra graviditet var svagare än vad ditt är och det slutade bara bra. Han är lite drygt 3 månader nu och ligger i famnen just nu och sover. Så jag hoppas du kan njuta av din graviditet! Håller tummarna hårt att ni får ert efterlängtade barn nu!

 3. Tyvärr kan jag inte säga ifall rött blod är farligt eller ej, har haft blödningar som inte gjorde ont men slutade i missfall och blödning som slutade med en flicka! Istället njut av tiden som gravid och avvakta till vul

 4. Mitt test med veckoindikator visade också fel andra grav. Och vid blodprov steg hcg långsammare och var på gränsen till lågt, men det gick fint ändå. Önskar allt jag kan att det fortsätter åt rätt håll!
  Kram

 5. Tog och test med veckoindikator och fick 1-2 på ruvardag 13 med blastocyst. Tog blodprov för hcg samma dag och hade då 389. Känns som det testet är skit vid ivf. Nu kör jag samma sticka som du tog idag och får starkare streck för varje gång. Njut av ditt positiva test och strunta i veckorna.

 6. Hej!
  Stort, stort grattis till plus! Håller mina tummar hårt för er!

  Vill dela med mig av det här med olika starkt HCG. Har inget belägg men en egen teori. :) För det första håller jag med dig om att vi ivf-are ”har lite för stor koll på allt” och inte bara chillar och hoppas på det bästa. Jag upplever att man överanalyserar minsta lilla detalj. Jag har två ivf-mirakel och de är båda gjorda en onsdag och instoppade en fredag. Det intressanta är dock att 2:an alltid har varit en vecka ”för liten”. 1:an låg exakt på rätt vecka vid alla kontroller medan 2:an nästan alltid var en vecka mindre än vad hon borde. Vill också minnas att testerna var starkare med 1:an och ökade snabbare än med 2:an. Min teori är att 2:an fäste senare än 1:an och att det tog längre tid innan ”allt drog igång”. Svårt att förklara, hoppas du förstår! Min poäng är alltså att det kan se olika ut utan att det är något fel. Kan avsluta med att säga att 1:an är född i vecka 39+3 och 2:an i 40+3 och de vägde nästan exakt lika mycket… Kram och lycka till!

 7. Stort stort grattis ☺
  Jag är själv på ruvdag 2 … fick oxå ut 16 ägg.. men inget prat om överstimulering

 8. Förstår dina tankar kring detta, hade nog känt samma. Med din historia förstår jag, att du också blir orolig. Du kanske sedan i samband med det tidiga UL kan testa hormonvärdet? Det är så svårt att slappna av ibörjan ( har också haft missfall) , för man har ju sina tidigare erfarenheter. Var inte få hård mot dig själv att ” du måste” vara positiv ibörjan. Det är många känslor. Och måste nog få vara så. När du kan får du glädjas! Än så länge har du inga bevis på att något är fel, eller skulle gå fel ( förstår om det är svårt att tänka så) – så till motsatsen är bevisad är du gravid! Fantastiskt! Lycka till nu. Hoppas och håller tummarna.

 9. Åhh vilket fint streck, blir helt tårögd!!! Jag HATAR testen med veckoindikator, sket helt i dom och gick på de vanliga, är ju på nåt vis lättare att bedöma styrkan på strecket själv! Och ditt är ju så starkt och fint! :) Frön njuta av detta nu, du är GRAVID! Lycka! Kramar, ha en underbar dag!

 10. Hej Libra! Jag har följt dig ett tag men aldrig kommenterat förut, men nu kände jag att det var dags! Stort grattis till plusset!!!
  Ang teststyrkan så har jag jämfört med bilder på mina från testlagret från de två graviditeter där jag också tagit m veckoindikator i samma urin, då det slog över till 2-3 och de är i princip samma nyans som ditt. Skulle tro att ditt är på vippen att slå över :) Fast egentligen spelar det ju ingen roll om du har hcg 50 eller 300 som sagt, huvudsaken är ju att det stiger som det ska. Håller tummarna och tycker det ser fint ut! Kramar från en testgalning
Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *