Detta är en blogg om vår resa i IVF-världen. Vi har försökt bli med barn sedan augusti 2009. Efter en utredning blev vi klassade som ofrivilligt och oförklarligt barnlösa. Vi har gjort 6 stycken IVF-försök där jag har varit gravid 3 gånger. Första gången förlorade vi vår dotter Edda i vecka 22, andra gången blev ett MA i vecka 10 och nu är jag äntligen gravid igen. BF är den 24 oktober 2016 och vi längtar efter lillebror så mycket.

Add Comment Register

Tips!

Jag skulle behöva tips på sköna promenadskor. Jag har så fruktansvärt ont i hälarna. Orkar inte stå upp någon längre stund. Har kikat lite på ett par Reebook EasyTone. Någon som testat? Jag har ju dessutom ont i ryggen så det är väl dags att köpa ett par ordentliga. Bra att ha när man är gravid sen också. Jag har som säkert många andra gått alldeles för mycket i Converse. Behöver nog några med lite stuns. Knäna måste ju också må bra. :)

Idag har jag på mig en ny tröja från H&M som jag tänkte tipsa om. Den är lång och riktigt skön. Billig dessutom. Man kan gömma de flesta magar i den.

20130329-113215.jpg

Sen undrar jag om någon vet var man kan köpa sköna Treggings. Ja sådana byxor som är en blandning mellan byxa och leggings med gummiband i midjan. Jag köpte ett par sådana på Vero Moda vid första IVFen och jag praktiskt taget bor i de fortfarande. Perfekta för både en IBS, IVF och nygravid mage. Men var finns dem? Är de redan så ute? Jag behöver fler par. Annars mottages tips på andra sköna byxor. Men snart är sommaren här och jag kommer att bo i leggings. Hoppas även på att mina sköna gravidkläder får åka fram. Jag saknar dem. Knappt använda. Åh!

12 reaktioner på ”Tips!

 1. De finns överallt! Gå in på hms hemsida och ellos… De finns lite olika namn för dom, vissa kallar de för treggings, andra för jeansleggings osv :) en sida som brukar ha är mandeldesign.se

 2. Jag har också easytone men mina fötter ”somnar” och jag får stickningar. Inte alls skönt.
  Så jag har knappt använt mina :/ men de är så jävla snygga så ibland har jag dem ändå men får slovakisk direkt.

  Men de gånger jag använt dem så har jag fått bra träning i benen.
  Men de är inte fotriktiga då de är som balansbollarunder för att man ska träna olika muskler genom balans. Tjejen på stadium rekommenderade inte att använda easytone mer än Max 3 timmar åt gången.

  Till min man sa de att de var viktigt med fjädringen i skorna om man hade ont i ryggen.
  Skor är jätte viktigt för alla delar i kroppen. Kolla med olika sportbutiker. De brukar ha så man kan få gå på et löpband så ser de hur man går och vart man läger tyngd ich vikt m.m och kan sen ta fram skor efter det. Min man fick skor för ca 600kr och mina slutade på 1300kr
  :)

  Kram

 3. Hej libra! Skrev ett inlägg förut men det verkar ha försvunnit hehe :)
  Jag jobbar i en sportbutik och jag råder dig att gå till en sport affär och be om hjälp! Det är otroligt viktigt att ha bra skor på sig när man är ute och går :) satsa på ett par bra löpar skor! Asics har jag och dom är dyra men dom allra bästa skorna som finns! Känns lite hårdare i början men blir bättre efter du använt dom och så håller dämpningen bra i dom. Sen ska man helst köpa nya skor var 6:e månad också för fötterna/ benens skull. Easy time rekommenderar jag inte om du blir gravid eller har problem med hälar och sånt utan du behöver nog ha mer stabila skor! Hoppas du hittar nåt 😉

 4. Jag fick jätteont i höfterna av easy tone. Man vinglade ju lite och jag tyckte det slet på framförallt höftetna! Tror inte de är bra när man är gravid tror man kan få väldigt ont i bäckener! De enda skor som passar mina känsliga fötter och onda rygg är asics skor. Har aldrig haft så bekväma skor! Grå och rosa är såå snygga och när lönen kommer blir det ett par sånna :-)

 5. Hej libra! Jag jobbar i en sportbutik och det bästa du kan göra är att gå in i en sportbutik och be om hjälp :) ordentliga löpar skor tycker jag är det allra bästa att gå i! Dom bästa skorna kostar ju oftast lite mer men tro mig att det verkligen är värt det! Det är en bra investering för dig och dina fötter och du kommer kunna promenera mer :) Asics gör otroligt bra skor med bra dämpning. Även Nike :) men som sagt det bästa är att fråga så får du bästa hjälpen :) som någon sa innan kan du ju även gjuta egna sulor som du kan ha i vardags skorna också för att dina hälar ska bli bättre! Hoppas du hittar något bra :)

 6. Jag är kär i easytone. Men jag är en sån som använder sönder skor så mina blir alltid så nergångna, är för bekväm och för snål för att köpa flera far. Tycker inte de ger så mycket träning men de första två månaderna är de Goa att gå i 😉 efter ett år, not so much!
  Har problem med min rygg så prövade dom, föll direkt. Men skulle väl behöva ett par skor att variera mellan och kanske inte just ett par skor som skapar obalans. Men de ger faktiskt riktigt bra dämpning (i början)
  De är dyra bara :/
  Hade dock älskat ett tips på sköna dämpade vardags skor med klack 😉 får så ont i ryggen av mina högre skor (är kort och får mycket bättre hållning i klack)
  Lycka till på skojakten :)
  Kram

 7. Sofia: Vad snällt av dem. Var hittar man sådana då? Jag fick en gång efter en fotskada men de har jag slarvat bort. :-/

 8. Jag har också problem med ont i hälarna pga högt fotvalv. Det som hjälpte mig var gjutna inlägg som jag har i arbetsskorna. Det är inte helt gratis men helt klart värt det. Min arbetsgivare var även snäll och betalade hälften :)

 9. Karin: Tack för tipset. Jag har ett billigare inlägg i mina skor. Kanske borde köpa ett bättre. För man vill ju egentligen kunna använda de man har. :)

  EasyTone är kanske inget då. Behöver nog mer stabilitet. Får gå och höra i en sportaffär. :)

 10. Jag har haft easytones, jag tyckte att dem gav lite extra muskelträning faktiskt, ett kort tag hade jag skorna på jobbet också för att maksimera men jag vet inte egentligen om det är bra/fotriktiga skor att gå i. De dem gör är att skapa obalans och på så sätt tvinga olika muskler att jobba hårdare för att hitta balansen.. Jag är också en flitig converseanvändare och förra året investerade jag i ett ganska dyrt skoinlägg (ca 200kr) som jag hade i mina converse och även andra platta skor. Det var guld för fötter, ben och rygg! Så nu flyttar jag runt inlägget istället för att prompt köpa bra skor (som så ofta är fula) 😉

  Lycka till!
  Kram
Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *