Detta är en blogg om vår resa i IVF-världen. Vi har försökt bli med barn sedan augusti 2009. Efter en utredning blev vi klassade som ofrivilligt och oförklarligt barnlösa. Vi har gjort 6 stycken IVF-försök där jag har varit gravid 3 gånger. Första gången förlorade vi vår dotter Edda i vecka 22, andra gången blev ett MA i vecka 10 och nu är jag äntligen gravid igen. BF är den 24 oktober 2016 och vi längtar efter lillebror så mycket.

Add Comment Register

Trött på blod

Idag är jag på cykeldag 8 och blöder fortfarande. Både när jag kissar och bajsar så kommer det rött klart blod. Jag blir så trött på det här. Jag hade inte direkt ont i början av mensen. Jo den där vanliga jobbiga mensvärken var ju där. Men det onda i ändtarmen kom inte förrän på cykeldag 6.

Om det inte är endometrios, vad kan det vara då? Några verkar irritera sig på att jag diagnostiserar mig själv. Men det gör jag inte. Både min läkare på vårdcentralen och min väldigt duktiga IVF-läkare säger att det måste vara endometrios. För inget annat ger dessa symptom. Många nämner också att det bara är en titthålsoperation som kan bevisa om det är endometrios till 100%. Det är sant. Men nu är det så här att läkarna vill inte gärna göra en sådan här operation i första hand. För det kan tyvärr öka besvären. Man kan irritera endometriosen så att den sprids ännu mer. Något man då vill försöka undvika. Så i första hand får man ta hormoner av något slag.

Jag testar p-piller nu. Först började jag med Prionelle som är ett kombinerat piller med både östrogen och gulkroppshormon. Men jag fick en fruktansvärd migrän av dem så fick sluta. Man får absolut inte ta kombinerade p-piller om man har migrän med aura och synbortfall. Varför vet jag inte riktigt. Jag som har ätit sådana p-piller innan i flera år. Visste man inte detta då? Så nu fick jag gå över till Cerazette som enbart består utav gulkroppshormon. Dem verkar jag må bättre av. Nu ska jag bara sluta blöda. Sen hoppas jag på att slippa både blod och värk.

Hoppas ni alla har det bra, ja eller sådär hyfsat bra i alla fall. Jag är inte så aktiv just nu som ni kanske märker. Kände att jag behövde en liten paus.

Kram på er! 💜

2 reaktioner på ”Trött på blod

  1. Jag betvivlar att det skulle vara något annat än endometrios.
    Lyssna till dina läkare men lyssna även till dig, inom oss har vi oftast svaret själva.
    Varför någon irriterar sig på att man söker efter svar är bara bortkastad energi för den individen.
    För övrigt är risken med kombinerade p-piller när man har migrän med aura en ökad risk för blodpropp och mig veterligen har man vetat detta länge.

    Följer dig lite i tystnad sen en tid tillbaka och känner igen mig mycket… Vill bara önska dig all lycka!
Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *