Detta är en blogg om vår resa i IVF-världen. Vi har försökt bli med barn sedan augusti 2009. Efter en utredning blev vi klassade som ofrivilligt och oförklarligt barnlösa. Vi har gjort 6 stycken IVF-försök där jag har varit gravid 3 gånger. Första gången förlorade vi vår dotter Edda i vecka 22, andra gången blev ett MA i vecka 10 och nu är jag äntligen gravid igen. BF är den 24 oktober 2016 och vi längtar efter lillebror så mycket.

Add Comment Register

Ultraljud inbokat

Min barnmorska tog mig på allvar och ringde upp mig väldigt snabbt. De hade tyvärr bara någon på ultraljud på torsdagar och lördagar där. Det tyckte hon var för sent så bad mig ringa KK och få en tid där. Idag fick jag prata med en kvinna som mer verkade förstå att ett ultraljud var det enda som kunde hjälpa oss slappna av nu. Men de hade tyvärr ingen tid förrän på fredag. Så jag fick ringa tillbaka till min bm och få den där tiden på torsdag kväll. En hel evighet känns det som. Men bättre än inget.

För tillfället kommer inget blod men det gör ont i ryggslutet. Kvinnan jag pratade med på KK tyckte att det var bra med ökade symptom som jag faktiskt haft. Men idag vet jag inte. Har visserligen inte gjort så mycket. Mår bara lite illa. Men det kan ju komma och gå. Kände mig visserligen lite yr innan jag åt.

Behöver jag säga att jag nu har världens längsta dagar framför mig? De vill att jag ska jobba på onsdag kväll men det kommer jag inte att kunna. Usch vad jag är rädd!!!

Hjälp!!!

7 reaktioner på ”Ultraljud inbokat

 1. Jag har två barn och med båda dem har jag trott att det har varit MF i den veckan du är i. Jag har inte haft någon blödning men otrolig ”mensvärk” i ryggslutet och jag har liksom bara väntat på att allt ska sätta igång. Tror det är livmodern som växer och som ska över en liten ”kant” nu som gör att det gör så ont.

  Jäkla människor som inte tog emot dig på gynakuten. Det hade tagit dem ett par minuter att undersöka dig….

 2. Du hade ju blödningar och ont i ryggslutet i början också och irja mådde bra. Så jag tror du blöder från tappen eller nån annanstans ifrån. Min kompis blödde massor och hade klumpar dagligen. Hon är i vecka 31 nu. Kan man inte boka privat VUL i din stad? Här i Gbg kostar det 500:- i Nordstan på en privat klinik och då får man tid direkt. Tycker inte man ska behöva oroa sig så många dagar! Håller tummarna att allt är bra. Dom får ju verkligen kolla upp nu vart blödningarna kommer ifrån. Kramar!

 3. Åh så läskigt och jag förstår att tiden fram till torsdag är nästintill outhärdlig av väntan…
  Tänker på er och håller tummen hårt hårt!!

 4. Varför kan det inte bara få gå enkelt! Jag hoppas så att det inte är någon fara där inne. Kramar!

 5. Åh fy… hemskt att ni ska behöva gå igenom detta. Hoppas innerligt att det var en vanlig blödning och att allt är fint vid ul. Förstår att tiden går långsamt. Håller tummarna för ett fint ul..
  kram




Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *