Detta är en blogg om vår resa i IVF-världen. Vi har försökt bli med barn sedan augusti 2009. Efter en utredning blev vi klassade som ofrivilligt och oförklarligt barnlösa. Vi har gjort 6 stycken IVF-försök där jag har varit gravid 3 gånger. Första gången förlorade vi vår dotter Edda i vecka 22, andra gången blev ett MA i vecka 10 och nu är jag äntligen gravid igen. BF är den 24 oktober 2016 och vi längtar efter lillebror så mycket.

Add Comment Register

Väääärk

Jag blir så trött på det här!!!

Idag hade jag tänk jobba. Klockan ringde klockan 6 och hela kroppen bara skrek NEEEEJ! Det gör ont från bäckenet ändå ner till hälarna. Så det var bara att trycka i sig en dubbel dos smärtstillande och ringa och sjukskriva sig.

Jag hatar det här. När kommer det att bli bättre? Hur länge brukar ni ha ont? Har det blivit kroniskt nu? Jag har sprayat med Synarela i 17 dagar.

Jag hoppas att min läkare hör av sig idag. Mina snabbverkande tabletter är slut och det tar 2-3 timmar innan de andra kickar in. Jag har även tagit ett urinprov med morgonurin som jag ska försöka orka gå och lämna idag samt ta ett blodprov för att kolla sköldkörteln. Är rädd för att jag har urinvägsinfektion för det gör också sådär sjukt ont i urinblåsan. Men det är säkert bara endometriosen. Men bättre att kolla upp. Sköldkörteln har jag inte kollat sedan 2012 så tyckte det kunde vara bra att kolla inför den kommande IVFen.

Vad ligger ert TSH på? Vilket värde rekommenderar er klinik? Det verkar vara lite olika det där. Läkarna på VC tycker att ett värde på 4 är bra medans många IVF-kliniker vill att man ska ligga under 2,5. Vissa kliniker tycker t om att man bör ligga under 1 för en optimal fertilitet. Ett för högt värde kan påverka en graviditet. Det kan göra det svårare för embryot att fästa samt orsaka missfall. Något man absolut vill undvika.

Hoppas att ni alla har haft en underbar påsk och har fått njuta av det härliga vårvädret!

image

5 reaktioner på ”Väääärk

  1. Mitt ligger just nu på 1.6. Satsa på att ligga runt 2, det är bra under behandling. Sen är det alltid individuellt vilken dos man MÅR BRA på! Det kan vara 0.5 o d kan vara 2-3. Men generellt är det under två om man vet att man är hypo. Har du antikroppar, dvs hashimotos? Jag har. Vet inte hur det påverkar resultatet av behandlingen, men jag är stenhård med min vc- läkare när det gäller prover etc, för hon fattar nada av sjukdomen!

    Ps. Vilken trög jävla kommentar att du skulle bli sämre när du ska jobba :S

  2. Zara, det blir inte värre för att jag ska jobba. Jag har haft ont under hela påskledigheten och har inte kunnat åka iväg. Hur menar du? Ursäkta men jag blir lite irriterad av ett sådant här inlägg. :(

  3. Under 2,5 är de nya riktlinjerna för alla men om man försöker bli gravid ska det vara under 1,5 enligt min ivf klinik. Optimalt runt 1.
    Det är ju typiskt att inte smärtan ger sig nu när du sprayar. Det kanske behöver gå någon månad eller så. Hoppas det bara är en tidsfråga!

  4. Har oxå hört att de ska ligga under 2 när man gör en fertilitetsbehandling! Mitt ligger på 1,88 och enligt ivf läkarna så va de bra. Ja har endast ont av min endo 1 vecka innan mens och under mensen. Usch va jobbigt att du har så ont..
Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *