Detta är en blogg om vår resa i IVF-världen. Vi har försökt bli med barn sedan augusti 2009. Efter en utredning blev vi klassade som ofrivilligt och oförklarligt barnlösa. Vi har gjort 6 stycken IVF-försök där jag har varit gravid 3 gånger. Första gången förlorade vi vår dotter Edda i vecka 22, andra gången blev ett MA i vecka 10 och nu är jag äntligen gravid igen. BF är den 24 oktober 2016 och vi längtar efter lillebror så mycket.

Add Comment Register

Vårdcentralen

Idag har jag varit på vårdcentralen med mina besvär. Det har känts jobbigt att inte veta vad problemet är. Har blött efter varje toabesök och det gör vansinnigt ont. T om en fis känns verkligen som en fis på tvären. Så även om det kändes pinsamt så är det nu gjort och jag känner mig lite lugnare.

Först fick jag prata med min favoritläkare. Jag blev väldigt glad att jag fick henne för hon har jag gått till en del med mina gallbesvär. Sen undersökte hon mig med fingrar. Det gjorde ont mot vänstra sidan. Så sen när hon ville använda koloskop så blev jag nervös. Men det var inte så farligt. För det gjorde inte så ont rakt in utan mer utmed sidorna. Hon tyckte sig se en spricka. Den kan vara boven till det onda. Sen fick en specialistläkare som jobbat på kirurgen med just detta komma och kika också. Han tyckte allt såg bra ut. Inga rodnader längre in. Men han hittade en hemorrojd som antagligen var boven i hela dramat. Puh! Vilken lättnad att det inte var något värre.

Så nu blir det Xyloproct i 10 dagar till 3 veckor, morgon och kväll. Jag måste sluta tillfälligt med Questran (gallsalter som gör avföringen hårdare) ett tag. Jag har antagligen blivit förstoppad helt plötsligt och då fått dessa problem. Kanske detta har varit problemet tidigare också. Jag blir alltid förstoppad efter en IVF och lätt vid graviditet som alla andra. Ett tips är att bara gå på toaletten när man behöver. Alltså inte tvinga fram något som jag gör ofta. Mest för att jag är rädd för att det ska komma senare vid fel tillfälle.

Jag ska även ta full dos Panodil om jag har ont. Varva lite med Diklofenak stolpiller om det känns outhärdligt. Det blir återbesök med ny undersökning om en månad.

Så var det med mina bajsproblem. Kanske jag kunde hjälpa någon med liknande besvär. :)

2 reaktioner på ”Vårdcentralen

  1. Tack! Det känns lite bättre idag. På torsdag ska jag kolla efter myom/endo i livmodern. Kram

  2. Men så jäkla skönt att det var hemorojder, trots att det är jobbigt förstås men det är iallafall inte endo eller ett myom. Yey! Jag har varit lite orolig. Krya på dig Libra
    Kram, e
Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *