Detta är en blogg om vår resa i IVF-världen. Vi har försökt bli med barn sedan augusti 2009. Efter en utredning blev vi klassade som ofrivilligt och oförklarligt barnlösa. Vi har gjort 6 stycken IVF-försök där jag har varit gravid 3 gånger. Första gången förlorade vi vår dotter Edda i vecka 22, andra gången blev ett MA i vecka 10 och nu är jag äntligen gravid igen. BF är den 24 oktober 2016 och vi längtar efter lillebror så mycket.

Add Comment Register

Värk!

Godmorgon! Eller eftermiddag. Hi hi!

Har sovit dåligt i natt. Har sån värk i bäcken eller livmoder ibland så jag inte kan sova. Antar att det är växtvärk. Hoppas jag i alla fall. Minns inte att det gjorde så ont. Kanske min endometrios gör det värre. Jag tog en alvedon som bara hjälpte lite. Så hela natten har jag vaknat till och från. Men nu känns det bättre. Blir så orolig att något ska vara fel.

Har ni haft så mycket värk, ni som varit gravida?

10 reaktioner på ”Värk!

 1. Hej… Har läst lite här och känner med dig.. Är själv IVF-are och även över 40, närmare bestämt 43 nästa månad.. Vi väntar vårt första och är beräknad till 15 juni.. Har haft fruktansvärd växtvärk i omgångar under hela graviditeten men det är inget att oroa sig för. Ta det lite lugnare och sköt om dig och lycka till!!

 2. Med andra och tredje barnet hade jag sådan växtvärk att jag satt och grät. Var övertygad om att det var missfall på gång. Det är vanligt med mycket växtvärk när man varit gravid fick jag veta. Så behöver inte vara något, kan vara bara vanlig mensvärk. Med tredje dottern hade jag både värk och fick blödningar, men hon ligger på golvet och leker nu så allt gick bra :)

 3. Jag hade också ont både denna och förra grav. Enl läkaren på MVC känns det oftast ännu mer andra grav än första. För mig gjorde det ont ganska länge, till runt v 20 ungefär. Nu (v 24) har jag ont på andra sätt istället, det drar och hugger i ligamenten runt livmodern.

 4. Ja! Trodde gravoditete n skulle ploppa ut hela tiden. Mensvärk och ryggvärk. Mer än vi min vanliga mens. Andra barnet gjorde det inte lika mycket för då visste jag ju att det kunde de kännas så.

 5. Om värken tom påverkar sömnen är det nog värt att kolla upp. Om så bara för att slippa fundera på det.
  Själv hade jag aldrig någon värk som gravid.

 6. Det gör ofta ont i början av växtvärk senare blir det bättre. Alvedon är bästa smärtlindringen vid graviditet men vissa studier pekar på lite risker även med alvedon, tyvärr… Kolla gärna upp det

 7. Jag hade väldigt ont i magen/ runt omkring i tidig grav några nätter (tror det var livmodern och ligamenten) men kan ju vara din sjukdom som gör det värre med. Om det fortsätter typ varje natt bör du kanske kolla med BM

 8. Växtvärk är ju vanligt överlag, så jag skulle följa doseringen på alvedonen (alltså fulldos) för att se om det hjälper. Hjälper det inte skulle jag kontakta gyn. Hjälper det så är det nog vanlig växtvärk och inget att oroa sig över :)

 9. Du ska alltid ringa Gyn när du har ont! Oftast är det ingen fara men varför oroa sig i onödan?
Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *