Detta är en blogg om vår resa i IVF-världen. Vi har försökt bli med barn sedan augusti 2009. Efter en utredning blev vi klassade som ofrivilligt och oförklarligt barnlösa. Vi har gjort 6 stycken IVF-försök där jag har varit gravid 3 gånger. Första gången förlorade vi vår dotter Edda i vecka 22, andra gången blev ett MA i vecka 10 och nu är jag äntligen gravid igen. BF är den 24 oktober 2016 och vi längtar efter lillebror så mycket.

Add Comment Register

Vecka 19!

Ny vecka igen. De jobbiga veckorna har börjat. Det börjar närma sig veckan vi förlorade Edda, vårt första barn efter första IVFen. Det känns lite skrämmande. Jag var i vecka 21+3 när det upptäcktes att hon inte längre levde. Troligtvis dog hon någon gång mellan 19+3 fram tills dess, för då gjorde vi RUL och allt såg bra ut.

Jag försöker ändå att tänka på att samma sak absolut inte kan hända igen. Att navelsträngen slagit en knut på sig. Men det kan ju såklart hända andra saker.

På torsdag är det RUL. Jag längtar så!!! Sen kommer det dröja ett tag innan vi får göra ett ultraljud. Vi har redan bestämt att vi ska göra ett TUL. Tydligen gör man inte det längre. Inte ens vid IVF. Men med vår historia så tyckte barnmorskan att det skulle vara bra.

I lördags gick vi en lång promenad. Det var kanske lite dumt. För efter det har jag haft väldigt ont. Mest fram denna gången. Jag har en konstig smärta som sitter från blygdbenet och upp en bit. Foglossning? Ligament? Livmodern som trycker på? Någon som känner igen detta? 

Imorgon ska jag träffa min gamla kurator. Det ska bli skönt att prata av sig lite.

7 reaktioner på ”Vecka 19!

  1. Antonie: Tack för ditt svar! Ja det händer nog mycket nu så inte så konstigt. Blir ju RUL imorgon sen får vi lyssna på hjärtat när vi träffar BM. Ska höra igen om specialistmödravård. Det var inte aktuellt tidigare. Skönt att få regelbundna kontroller. Kram

  2. Hej!
    Jag känner igen de där smärtorna som kommer från blygdbenet. Eller de gör inte så ont för mig, men det är som om magen tänjer neråt, vilken den förmodligen också gör. Jag mailade min BM om detta och hon skrev tillbaka att det är vanligt, att livmodern tänjer på sig relativt mycket nu.
    Med er historia tycker man att ni borde få göra UL varannan vecka. Det får man göra här i Stockholm om man är orolig över något. Jag får göra det, om jag vill, eftersom jag har blödig och nu fått sammandragningar på eftermiddagarna. Vi har ju också en privat läkare där vi bor som gör UL när vi vill, hon går genom landstinget så det kostar ingenting. Men det verkar vara väldigt olika mellan landstingen. Har kanske med resurser att göra?
    Det här kommer gå bra för er! Men jag förstår din oro. Kramar

  3. Alltså det här med ivf och tul är tydligen väldigt stor skillnad på var i skåne man bor. I Hässleholm/kristianstad får alla som gör ivf ett tul. Tycker det är så märkligt att det är olika regler/olika landsting. Lycka till på rul <3
Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *