Detta är en blogg om vår resa i IVF-världen. Vi har försökt bli med barn sedan augusti 2009. Efter en utredning blev vi klassade som ofrivilligt och oförklarligt barnlösa. Vi har gjort 6 stycken IVF-försök där jag har varit gravid 3 gånger. Första gången förlorade vi vår dotter Edda i vecka 22, andra gången blev ett MA i vecka 10 och nu är jag äntligen gravid igen. BF är den 24 oktober 2016 och vi längtar efter lillebror så mycket.

Add Comment Register

Vecka 24!

Nu var jag lite sen med att uppdatera ny vecka igen. Jag hade så ont i ryggslutet i tisdags så orkade inte skriva. Kunde inte sova på natten. Riktigt jobbigt är det.

Igår träffade vi en läkare på MVC. Han säger fortfarande att man inte får foglossning så här tidigt. Men jag vet inte. Min BM tycker det låter som det och överallt står det att hormonet Relaxin utsöndras tidigt i graviditeten. Men denna läkaren är 60+ och gillar inte alls att man läser på internet eller lyssnar på någon annan. Lite lilla flicka, tro inte på allt du hör och läser. Han märkte att jag var väldigt spänd i musklerna och trodde det var nerver i ryggraden som bråkar. Men känns det verkligen som att bäckenet ska delas på mitten då? Varför känns det då värre under graviditeten? Så tung är jag ju inte. Ja ja! Jag lovade att börja träna ryggen, så får vi se. Sjukgymnast och simning skulle vara bra. Jag testar! Jag försöker även att komma ut och gå några gånger i veckan fast att det gör ont. Men smärtan skrämmer mig.

Jag är sjukskriven till augusti nu och då ska jag ansöka om graviditetspenning. Eller ja, jag ska ansöka redan nu. Mår jag för dåligt så får jag väl träffa läkaren igen.  För om man inte kan gå så borde jag väl få bli sjukskriven istället? Graviditetspenning får man ju om jobbet är för tungt, vilket mitt iofs är.

Nej nu ska jag försöka få något gjort!!!

10 reaktioner på ”Vecka 24!

  1. Men vad är det för pucko?! Man kan ha foglossning utan att ens vara gravid så att det bara uppkommer sent i grav är ju skrattretande. Jag har haft foglossning i 5 år pga av alla hormoner jag äter, den blev extremt mycket värre när jag var gravid och från v 15 klarade jag knappt inte av att göra något själv (klä på mig, komma upp ur sängen, gå på toa, duscha osv). Hade rullstol från då med. Så din läkare borde ju verkligen uppdatera sina kunskaper

  2. Men vilket pucko till läkare, känner folk som blivit sjukskrivna för foglossning från V6-7 & hamnat i rullstol från ca v15… Det är nog dags för lite vidareutbildning för din läkare låter det som.

  3. Haha.. Jag måste nog tyvärr hålla med de som svär över läkaren. Vilket rikspucko, ni borde byta!! Om internet är dåligt kan han ju åtminstone ta upp en bok från 2000-talet ist för att hänvisa till det han läste under sina studier på 60-talet. Klart som fasen relaxinet går på fogarna, det vid blygdbenet är ju en klassiker! Det är ju det benet som töjs ut som ett jäkla gummiband när huvudet ska ut. Min sjukgymnast la sina knogar emot varandra och sa att när de inte ligger dikt an som det gör när man håller dem så är det tecken på foglossning. Det finns övn där respektiven kan hjälpa till att lägga rätt det, hade det problemet med första och när det ligger rätt är trycket så mkt lättare framtill. Får du inte tips om det så kan du alltid mejla mig kan jag skicka en beskrivning, det gjorde underverk för mig iaf och är inte jättesvårt att utföra. Det många inte vet är att relaxinet kan sitta i så mkt som 2 år efter man slutat amma och skapa problem. Hade en tränare på Friskis som berättade att hon fått söka läkarhjälp till slut och att dem sagt att över 2 år efter amningen så bör man söka hjälp ifall man fortf har problem med fogarna. Så relaxinet kan visst spöka, jag menar, ben ska ju töjas och ge plats till utflyttning liksom.

  4. Angående grav.penning så skulle jag föreslå att du satsar på att vara fortsatt sjukskriven istället om du har så ont att du inte kan jobba. Det är inte alls säkert att ansökan om grav.penning blir godkänd överhuvudtaget och som nån mer skrev så kan du bara ha grav.penning till 2 veckor innan bebisen kommer. Jag jobbar på förskola med små barn och jag blev nekad grav. Penning, överklagade och blev nekad igen. Då gick jag till läkaren och blev sjukskriven istället. Skulle gjort det på en gång istället för att slippa tjafs med försäkringskassan.. Hoppas det ordnar sig för dig, lycka till

  5. Vill bara instämma i att läkaren har fel, jag har diagnosticerats med foglossning under v 18 så v 24 är inte TIDIGT!

  6. Men vilket (ursäkta) jävla rövhål till läkare!!! Jag fick foglossning i v 18 och blev heltidssjukskriven! Klart som FAN att det går att få foglossning tidigt! Såna jävla anusläkare borde pensionera sig. FY FAN säger jag bara.

  7. Alltså vad är det för knäpp läkare du har. Jag har haft foglossning som bara blivit värre från typ vecka 10. Har inga andra hälso eller ryggproblem sen tidigare och det har varit samma i båda mina graviditeter. Om du har så ont att du inte kan jobba ska du vara sjukskriven och inte gå på gravpenning. Det är bättre ekonomiskt då sjukskrivningen löper ända fram tills du föder medans gravpenning endast kan tas ut till 2 veckor innan bf.

  8. Jennifer: Javisst kan man få väldigt tidigt. Helst vid ivf. Mitt har börjat i v 11 båda gångerna. TENS är jättebra!!! Rekommenderar det! Jag ska till en sjukgymnast imorgon. :)

  9. Jag har gjort Ivf 7 gånger, precis gått in i vecka 12. Jag fick foglossning redan i v 5+0. Fick missfall månaden innan denna grav (också Ivf). Enligt sjukgymnasten och spec.mvc så kan det absolut vara foglossning så tidig eftersom man har extra mkt hormoner från Ivf. I o m missfallet så har hormonerna inte hunnit ur kroppen och därför har jag iallafall fått foglossning så tidig. Använder bälte ibland, funkar bra när man promenerar men jobbigt att sitta/jobba med. Ska testa Tens o akupunktur för att försöka lindra smärtan. Har du testat?
Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *