Detta är en blogg om vår resa i IVF-världen. Vi har försökt bli med barn sedan augusti 2009. Efter en utredning blev vi klassade som ofrivilligt och oförklarligt barnlösa. Vi har gjort 6 stycken IVF-försök där jag har varit gravid 3 gånger. Första gången förlorade vi vår dotter Edda i vecka 22, andra gången blev ett MA i vecka 10 och nu är jag äntligen gravid igen. BF är den 24 oktober 2016 och vi längtar efter lillebror så mycket.

Add Comment Register

Vecka 25!

Nu är det en ny vecka igen. Jag har känt mig väldigt lugn ett tag nu. Fram tills igår. Ibland känner jag inte fosterrörelser så tydligt och det skrämmer mig. Han som kan vara så vild ibland. Fast nu börjar det ju bli mer trångt där inne. Så han kan kanske inte slå volter på samma sätt som tidigare. Nu bör man iaf känna varje dag. Annars bör man åka in. Det har ju faktiskt inte gått en dag utan att jag känt något alls. Imorgon ska vi till BM så då får vi förhoppningsvis lyssna på hjärtat igen. När börjar BM mäta magen egentligen?

Idag ska jag till kuratorn igen. Hon har haft semester så det var ett tag sen jag var där nu. Det känns bra att hon är tillbaka.

På fredag ska jag till vårdcentralen och diskutera mina mediciner. Tar mest Sertralin just nu. Skulle vilja testa att sänka dosen lite. Jag får sånt öronsus av det. Får se vad läkaren säger.

6 reaktioner på ”Vecka 25!

 1. Sandy: Läkarna säger att det är det bästa för både mig och barnet med antidepp. Sertralin ska vara helt ok att ta under graviditet. Du kan kanske diskutera med din läkare? Jag ska träffa min idag och försöka sänka dosen lite. Ett stort lycka till!!! Maila mig gärna!

 2. Hej,

  Jag är ofrivilligt barnlös sen två år tillbaka och står nu i kö för ivf. Har mått så dåligt av detta och att hitta din blogg och läsa om din (er) kamp på ett välskrivet och personligt sätt gav gjorde mig ledsen men gav också hopp! Tack!

  Har en fråga om sertralinet du äter? Har själv drabbats av en depression och äter antidepressiva och har tänkt att jag får vänta med att bli gravid tills jag slutar, vilket kan ta tid och därför känts tungt.. Men du (och fler) verkar ha kunnat fortsätta. Vad har dina läkare sagt om sertralinet vid graviditet? Hoppas du inte tar illa upp vill verkligen veta för jag kommer inte kunna sluta.

  Varmt lycka till!

 3. När patienter kommer in till oss på förlossning för minskade fosterrörelser så ger vi väldigt söt saft eller isvatten som kvinnan får svepa. Om det inte hjälper så biffar vi rejält med magen, man kan ta i ganska mycket utan att det skadar bebisen. I vecka 25 så snurrar de ganska bra därinne och har mycket plats, de kan ligga hursomhelst så oroa dig inte men tar det lång tid så ring till förlossningen så guidar de dig. Kram

 4. Så skönt att läsa att allt rullar på! Jag mätte magen förra veckan (24+6) och ska göra det nu varannan vecka! Du kanske fick göra det idag? :) Jag är också lite nojjig över det där med att känna fosterrörelser. Min app säger att man ska känna ett par gånger varje dygn från och med v 26. Den ena känner jag hela tiden. Hon gör volter, putar med rumpan och sparkar så att det känns i hela magen. Den andra lilla tjejen känns mer lugn – eller så ligger hon sämre till. Hittills säger hon ändå godnatt och godmorgon varje dag :)
  Kramar!

 5. Jag har lyssnat på hjärtat sen v20+ & mätt magen från v25+, så gissar att du får göra det imorgon. Lycka till!
Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *