Detta är en blogg om vår resa i IVF-världen. Vi har försökt bli med barn sedan augusti 2009. Efter en utredning blev vi klassade som ofrivilligt och oförklarligt barnlösa. Vi har gjort 6 stycken IVF-försök där jag har varit gravid 3 gånger. Första gången förlorade vi vår dotter Edda i vecka 22, andra gången blev ett MA i vecka 10 och nu är jag äntligen gravid igen. BF är den 24 oktober 2016 och vi längtar efter lillebror så mycket.

Add Comment Register

Vecka 5 (4+0)

Även om jag är fruktansvärt rädd för att det inte ska gå vägen så måste jag i alla fall försöka att nu leva som gravid. Dessa första dagar är man extra nervös att mensen ska komma i alla fall. Även om jag nu är 2 dagar över tiden. Men ett positivt graviditetstest gör ju så att den inte kommer. Kommer det blod nu så är det missfall. Det ska INTE hända. Lilla Irja är superstark. Det vet jag.

Igår mådde jag inte alls bra. Eller jo vissa stunder. Men när det började komma bruna Crinonerester i alla de tänkbara varianter så blir man faktiskt nervös. Jag har googlat och googlat och det enda jag kom fram till var att det ÄR normalt. Rinnande, gryniga, klumpar i olika färger är INTE någon fara. Det försöker jag få mitt lilla huvud att förstå. Men den här värken i ryggslutet skrämde rent ut sagt livet ur mig. Ja nästan. Sen fick jag reda på att det också var ganska vanligt. Men jag är ändå lite osäker på om det verkligen ska göra SÅ ont. Jag får för mig att livmodertappen öppnar sig. Men det kanske är något helt annat. Kanske det bara är fogen ändå som är superbråkig nu första tiden. Jag valde i alla fall att sjuka mig idag. Mitt missfall på jobb förra gången skrämde också livet ur mig. Nästan. Den smärtan och blodet när man är fast på ett ställe och dessutom måste försöka hålla masken för att inte skrämmas. Det var jättehemskt. Men nu ska ju inte detta hända.

Jag blev väckt som vanligt av mina söta katter som ville ha mat. Klockan 5. Enda nackdelen med att det börjar bli ljust ute. Jag försöker somna om men känner mig alldeles för hungrig. Min ryggvärk har gått äver till en mysig växtvärk i livmodern som bara måste betyda att vårt lilla frö växer som det ska och mår bra. Ryggslutet bara molar lite lätt. Men jag är ändå glad att jag stannade hemma idag. Jag behöver ta det lugnt. Jag måste smälta det här. Jag måste försöka förstå och hoppas att ska gå vägen denna gång. Hela vägen.

Idag går jag in i en ny vecka. Vecka 5 eller 4+0 som barnmorskor och läkare säger. Det är lite klurigt det där när man inte säger samma.

För att försöka få mig själv att förstå att jag är gravid har jag erkänt det i alla forumtrådar jag hänger i. Jag måste försöka njuta av denna graviditet från början. Jag har även installerat lite appar i iPhonen. Beräknad födsel blir den 27 december. En liten julbebis. Vad mysigt. Hoppas den inte blir arg på mamma och pappa för den ”dåliga” planeringen. Jag får berätta om IVFen när det blir aktuellt. Kommer ni att göra det? Berätta? Jag antar att det kommer att vara väldigt vanligt när det skulle bli dags.

Vilka appar använder ni? Vilka är bäst. Jag laddade ner de flesta jag hade sist. Jag tycker nog fortfarande att Babygruppens är bäst. Denna nedan. Man ser mycket information.

Nu ska jag krypa ner i sängen igen. Man blir trött av att blogga. 😉

Tack så hemskt mycket för alla fina lyckönskningar. Blir helt rörd när jag ser hur många som hejar på oss. Ha en mysig fredag!!! ❤

20130419-063325.jpg

20130419-063337.jpg

14 reaktioner på ”Vecka 5 (4+0)

 1. S: Det låter ju positivt att inte mensen kommit. Lite småblödningar är normalt. Vill du få ett säkrare test så ta med morgonurin. Lycka till! :)

 2. Så härligt att pyret kämpar på där inne! Hoppas hoppas att det kommer gå hela vägen. Vi kommer självklart berätta för vårat barn hur det kom till. Har ju redan inhandlat några barnböcker som beskriver olika sätt att få barn. Slottet med de många rummen är nog en av de finaste böckerna jag läst. Läste den även för barnen på förskolan där jag arbetar och de gillade den också :)
  Kramar!!

 3. funderar på att tjuvtesta i kväll rd 11 tror de har skitit sig totalt nu :( mensen har inte kommit igång som förra gången utan de är lite rosa å någon röd tråd i bland :(
  tror du de är förtidigt att de ska visa något bra ?

 4. Grattis!
  Vår äldsta dotter är född 27:e december. Vi har inte gjort IVF, men vi hade två missfall innan vi fick henne, och jag kommer nog berätta om det när hon blir äldre och jag berättar om hur det gick till när hon blev till.

 5. Stort grattis! Jag håller tummar och tår att allt ska gå fin fint tills det lilla knytet får ligga i din famn. Kram

 6. Emily: Skrev lite konstigt kanske. Jag menade att om det kommer en stor blödning nu så är det missfall för gravid är jag. :)

  Genombrottsblödningen var väntad och den kom på min bimdag. Resterna av den kom ut igår. Det bruna. Där var en massa Crinone i vägen så det inte kom ut först. Denna blödning får man eftersom man egentligen skulle ha mens. Vid min förra grav blödde jag på denna dag 3 månader framåt.

  Så jag är ganska lugn! 😀

 7. Jag som längtar så efter att få ett positivt besked skulle såklart vilja skriva ”njut” till dig men jag har full förståelse för att det inte är så lätt! Det är svårare för oss som varit med om mycket för att nå en graviditet och alla oroskänslor är därmed helt naturliga. Jag förstår att du är orolig men jag hoppas att stunderna som du kan njuta blir fler och fler, för din egen skull.

  En gravidapp, det är en sådan konkret grej som jag längtar efter :)

  Grattis igen, Irja är stark!!
  Kram

 8. Det GÅR vägen den här gången, det är skrivet i stjärnorna! Skönt att ryggvärken blivit mer till växtvärk. Tycker du har helt rätt inställning som bestämmer dig för att njuta från början. Med allt du varit igenom har du all statistik på din sida nu också, tänk på det! När man har haft missfall är det låg sannolikhet att man råkar ut för samma sak i nästa graviditet, högst ovanligt.

  Jag har BF 18 nov, nu följs vi åt! Ta hand om dig. KRAM!

 9. Hej Libra! Så lycklig jag blir när jag ser dagens rubrik! Stort stort grattis! Den här gången kommer det att gå väl hela vägen! Många många kramar!! //Linda

 10. Använder samma App. Den är bäst :-) Första tiden är tortyr! Jag plussade 3 dagar innan bim och hela bim väntade jag på att mensen skulle komma. Ju längre man passerar det datumet ju bättre känns det! Jag är i v 7 6+5 idag. Känns mycket lugnare nu. Förväntar mig inte hela tiden blod på pappret. I v 5+ fick jag hemska smärtor och en brun klump det stack i magen och ryggen. Var säker på mf. Åkte till barnmorskan och gjorde VUL. Läkaren såg hinnsäck stor gulekropp och en vit prick embryo. För tidigt att se hjärta men läkaren sa att jag skulle hem och njuta. Kraftig växtvärk och lite rester. På mån 29 är det VUL igen. Första dagen i vecka 9. Är livrädd för MA att den lille slutat växa osv men försöker tänka positivt.

 11. Grattis igen! Som du säger, njut! Det är det här ni väntat på och längtat efter. Just Nu är en positiv tid. :-) jag tänker på er och hoppas på ett liknande resultat denna vår. Trevlig helg!
Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *