Detta är en blogg om vår resa i IVF-världen. Vi har försökt bli med barn sedan augusti 2009. Efter en utredning blev vi klassade som ofrivilligt och oförklarligt barnlösa. Vi har gjort 6 stycken IVF-försök där jag har varit gravid 3 gånger. Första gången förlorade vi vår dotter Edda i vecka 22, andra gången blev ett MA i vecka 10 och nu är jag äntligen gravid igen. BF är den 24 oktober 2016 och vi längtar efter lillebror så mycket.

Add Comment Register

Vem är du?

Jag blir så nyfiken på vem du är som läser min blogg. Hur hittade du hit? Hur ser din barnresa ut? Har du följt mig länge? Skriver du själv blogg? Tusen frågor! 😉

Nu är det snart helg. En jobbhelg för mig. Så under helgen tar jag paus igen. Jag funderar på att ta paus under hela december. Vill fokusera på mig själv, min man och julmys. Leva för dagen och ta dagen som den kommer. Kommer ni att sakna mig? Jag har ju en vecka till på mig att skriva av mig. Blir säkert 1000 inlägg då. 😉

Jag mailade adoptionscentrum och frågade om de fått vår anmälan för jag har inte hört något från dem. Vi blir medlemmar och står i kö så fort vi har betalat in avgiften. Vilken julklapp!!!

Ha en trevlig helg!!! :)

30 reaktioner på ”Vem är du?

 1. Hej! Snubblade in på din blogg när jag sökte om det faktiskt är skillnad på Synarel och Synarela. Skriver på http://langtantillliten.blogg.se/ om vår resa sedan 2009. Mest för att släkt och vänner ska bli mer insatta och inte behöva fråga så mycket :)

  Vår tredje IVF startar på onsdag.

  Önskar er all lycka till!!

 2. Hej! Jag har följt dig i något år. Vi försökte själva länge och lyckades till slut efter utredning genom insemination i Köpenhamn. Det var den manliga faktorn i vårt fall. Nu har vi en son på 3 månader. För min del var ovissheten det värsta, då tänker jag att det är lättare när man ställt sig i adoptionskö för då är det ju som att man är gravid :) Det kommer lyckas för er på något sätt! Och om ni någonsin överväger behandling i Danmark kan jag säga att jag har otroligt positiv erfarenhet av vår klinik, det känns som att de är mer rutinerade än i Sverige (efter vad jag hört folk berätta). Många kramar, håll ut!

 3. Jag har följt dig sen ca två år tillbaka. Har/hade (den vilar lite nu) en blogg som du också läste. Följer dig fortsatt och tänker på dig och hoppas verkligen att ni får lyckas. Kram/li

 4. Jag hittade hit via FL tror jag… Jag är 30 och barnlös… Usch som det känns att skriva. Vi hade inga problem att bli gravida, men två graviditeter slutade i utomkveds i äggledarna och båda opererades bort. Så nu är IVF vår chans.
  3 färskförsök ledde inte till någon graviditet men vi kommer fortsätta privat nästa höst.
  Jag har bloggat lite på FL men inte regelbundet då jag inte vill att någon ska koppla mig till detta. jag vill än så länge vara anonym här på nätet.

 5. Fertilitetsresa här! Tror vi känner varandra ganska bra? :)

  Historik: Missfall, misslyckade ivf:er, besked om amh-värde på 0,2 sattes i SU´s äggdonationskö mar 2013, gjorde ÄD-behandling i Finland november 2013 är just nu ruvare <3

  Kramar!!

 6. Jag är 22år, gift och har tre barn (3 år, 21 månader, 2,5 månader). Har följt en hel drös med barnlöshetsbloggar trots att jag själv aldrig varit i samma situation och det är jag tacksam över. Så jag har säkert hittat hit via någon annan ivf blogg. Har följt dig i ungefär ett år och håller hela tiden tummarna för er!

 7. Jag heter Nathalie, är 24 år och är gravid i vecka 31 med mitt första barn. När jag och min sambo bestämde oss för att försöka bli gravida så var jag beredd på många försök och var rädd för att det inte skulle gå. Men det gick det på första försöket. Inga missfall eller komplikationer i bagaget. Jag är ENORMT tacksam över detta. Det gick skamligt lätt för oss och jag önskar att det kunde gå så lätt för alla (som vill ha barn)! Följer din blogg och flera andra bloggar om IVF, graviditet och barnlängtan för att det är en fråga som ligger mig väldigt varmt om hjärtat.

  En sak jag har upptäckt är följande:

  De barn som kommer till par som varit ofrivilligt barnlösa är enormt lyckosamma barn. Oavsett om det är genom adoption, IVF eller på något annat sätt så har de varit önskade och längtade efter väldigt länge och får oftast en helt fantastisk uppväxt, något som alla barn egentligen borde få. Det är enormt vackert tycker jag.

 8. Jag är snart 32 år. En son på 2 år och en till son på väg som kan komma vilken dag som helst.
  Fått missfall innan men inte haft några problem att bli gravid.
  Jag fastna för din blogg för lite mindre än ett 1 år sedan tror jag??….och jag håller mina tummar och tår hela tiden för att ni ska få erat barn <3 Lidit med dig i dina motgångar men förundrats över hur stark och positiv du ändå är hela tiden….. Jag hade aldrig varit så stark som du är om jag varit i liknande situation. Jag tror du inspirerar många att kämpa! Stor kraaaaam

 9. Jag är 32 år. Hittade hit när jag började Googla barnlöshet när vi närmade oss ett år av försök ii april. Nu är vi uppe i lite mer än 1,5 år. Samma vecka som vi påbörjade vår fertilitetsutredning plussade vi för första gången. Tyvärr resulterade det i ett tidigt missfall.Jag har PCO, men det är inget som ger mig några direkta bekymmer, fast det är säkert orsaken till våra problem. Nu är vi inne på inseminering. Är jag inte gravid i januari får vi remiss för IVF.

  Håller alltid tummarna för er!

 10. Cissi 28 år, läst din blogg från och till ett bra tag.

  Är gravid i v 26 efter vårt första IVF försök, med minsta möjliga förutsättningar. Därför ser jag framför mig att ni oxå plusar snart och allt går hela vägen.. :-)

  Men jag tycker du gör rätt som fokuserar på er och julen och lägger oss åt sidan. Vi kommer ju fortfarande finnas kvar, när och om du kommer tillbaka…. :-)

 11. Hittade din blogg via ivf-bloggar för drygt 2 år sen när jag började blogga om vår ivf-resa. Har fortsatt läsa sen dess och håller mina tummar att det ska,funka nästa gång för er!!! Kramar

 12. Har följt dig några månader, och vill minnas att jag hittade hit via någon länklista på ivf-bloggar. Jag är 32 och väntar mitt första barn (är i vecka 28) och hade inga problem att bli gravid, däremot har min allra bästa och finaste väninna det – och det var för att kunna bemöta henne bättre som jag började läsa allt jag kom över om barnlöshet. Det skar sig ju tyvärr lite mellan oss när jag blev gravid, men att läsa några otroliga kämpande kvinnors bloggar (däribland din) har verkligen hjälpt mig att förstå henne på ett djupare sätt och nu närmar vi oss varandra igen. Jag hejar på dig och alla ofrivilligt barnlösa! Kram

 13. Hej. Jag är 28 år har en son som just fyllt 1. Jag har nog följt dig sen ca1,5 år men har aldrig kommenterat. Tror jag hittade hit genom novemberbarn på minbebis. Vi hade inga problem med att få barn och det gör så ont i hjärtat att det inte är lika för alla. Jag har fällt några tårar när jag läst här. Hoppas av hela mitt hjärta att ni lyckas få erat barn. Kramar

 14. Fortsättning:
  ytterligare ett halvår, då de inte hittade något konkret fel. Vi orkade inte vänta längre och sökte oss till privatklinik. Februari 2013 påbörjade vi första ivf-behandlingen som tog sig. Väntar nu på att vår dotter ska födas, har idag gått över 4 dagar.
  Bloggar på http://motettliv.blogg.se

 15. Hittade hur via ivf-bloggar och har följt dig i lite mer än ett år.
  Vi påbörjade vår utredning i september 2012 efter att försökt få barn i lite mer än ett och ett halvt år utan något plus alls visat sig.

  Fick diagnosen oförklarlig kvinnlig infertilitet och fick höra att vi skulle försöka på egen hand ytterli

 16. Camilla 34, mamma till två, Isabelle 2,5 i handen och lillebror Isak som bara blev en månad.
  Har just genomfört min första IVF/PGD efter 9 månaders väntan. Den misslyckades. Snart gör vi ett FET, vi har två blastocyster i frysen.
  PGD gör att vi slipper få ett till barn med samma sjukdom som Isak hade.
  Jag hittade hit via ivfbloggar.blogspot.se
  Jag har följt dig sedan ett halvår.

  Jag bloggar på http://omlivetefter.blogspot.se

 17. Har två barn 4år och 2år, försöker på en trea!

  Första barnet tog lång tid(hittade ej nå fel men han kom till sist på naturlig väg).
  Andra bara kom ich tredje verkar också ta lite tid!

  Kommer inte ihåg hur jag kom in på din blogg
  Men det va länge sedan! Under din första graviditet!

  Lycka till!

 18. Jag minns inte exakt hur jag hittade till din blogg, men tror att den stod på en lista med IVF-bloggar som jag googlade fram. Det har betytt otroligt mycket för mig att läsa bloggar av fler i samma situation som jag. Min kille och jag försökte bli gravida i ca två år innan vi drog igång en utredning. Inget fel hittades på någon av oss och vi gjorde vår första IVF på Linnékliniken i början av 2012. Det tog på första försöket, och det tidiga ultraljudet visade världens vackraste lilla tickande hjärta, men slutade med ett MA och en förlorad 12-veckors graviditet.
  Då hade vi fyra embryon kvar i frysen och bara det sista klarade upptiningen. Det var i september förra året och nu har vår son precis blivit 6 månader gammal. Vi är så oändligt tacksamma.
  Jag tittar in på din blogg lite då och då, och känner mig för alltid som en medsyster till de som kämpar.

 19. Jag tror du menar mej. Jag är ju gammal nu 73 år men när jag var ung och vi ville ha barn fick jag missfall en gång när jag gått 19 väcker och en gång 21 väcker. Det är något som aldrig försvinner i mitt hjärta. Därför har jag följt dej och önskat så att det ska lyckas för er. Vi fick barn sedan även om de kom för tidigt men det gick bra. Jag sitter mest i rullstol och kan inte göra så mycket därför följer jag ett par bloggar och en del som handlar om andra saker. Hoppas du inte tar illa upp. jag hoppas ni får ert barn kram.

 20. Vet inte riktigt vart eller när jag hittade din blogg. Men började söka lite på barnlöshet när det gick upp för mig att det inte gick så lätt för mig och sambon att skaffa barn. I december kommer remiss skickas till IVF-behandling för våran del. Då har vi försökt i två år och fertilitetsutredningen visar inga tydliga orsaker till varför vi inte kan bli gravida.

  Jag beundrar dig och alla andra som har helt ofattbara resor bakom er när det gäller detta ämne. Det krävs en helt enorm styrka för att kunna gå vidare och orka fortsätta!

  Kram!

 21. Jag är 39 år…gift och har en son 7år och dotter 1år.
  Våran resa började feb 2002 träffades vi…tidigt missfall jan 2003, började längta mer efter barn under 2003. 2006 i juli kom sonen, efter 9 pergotime kurer, väntade på att få komma till kvinnokliniken.
  Sen ville vi ha nummer två…gjorde en GBP operation 2010…sen fick vi veta att vi inte kunde få flera biologiska barn. men lite efter forskning tyckte de att vi skulle prova…icsi.
  Vi bokade tid i uppsala, betalade in för 3 försök och Dottern blev på första, har två ägg i frysen.

  Sökte på nätet då…och fann dig.
  Du plussade första gången den dagen jag plockade mina ägg… har följt dig sen dess.

  Varma kramar till dig och önskar dig all lycka i framtiden, skör om dig

 22. Hängt med sen i början på denna blogg, via minbebis fforum. Har en dotter på 2.5 år och en son på 4 mån. Mellan dem fick jag mf och X på en tvillinggraviditet. Inte ofrivilligt barnlös.

 23. Hej! Tror att jag hittade hit via googling, minns inte. Vi har försökt i 2,5 år ungefär och 5 IVF-försök (2 ET + 3 FET) senare är vi inte gravida. Har varit gravid två gånger men fått utomkveds och MA.

  Jag tycker att det låter bra för dig med en paus, om du mår bättre av att fokusera på annat. Ibland läser jag inga IVF-bloggar alls för att jag bara försöker att leva lite. Ibland är behovet av att läsa och fundera större. Jag funderar också på om du har tänkt på att skaffa en pratkontakt om du inte redan har det? Jag har gått hos kurator i 1 år och ska nu börja hos en psykolog. Är även sjukskriven på deltid just nu då allting har gjort att jag mår ganska dåligt psykiskt. Ibland är det skönt med någon utomstående som kan lyssna på ens tankar också :)

  Kram och lycka till!

 24. Mia: läste just din kommentar. Vi har en väldigt liknande resa, du och jag :) och det där med att vi aldrig kunde gjort det bättre själva, det kunde varit jag som skrev det.

 25. Minns inte hur jag hittade hit men det var helt säkert via en blogg om barnlöshet. Kanske var typ ett år sen? Vi kämpade i många år med insemination och ett helt gäng med ifv/isci och fick sen de finaste två barnen via adoption. Har ingen blogg. Önskar er all lycka på vägen mot just Ert barn. Kram

 26. Har läst din blogg sedan början av hösten. Gått den långa, krokiga vägen via ivf, icsi och adoption för att bli förälder. Är mamma till två adopterade pojkar från Ryssland och med facit i hand konstaterar mannen och jag att vi kunde inte ha gjort det bättre själva. Ingen egen blogg. Håller alla tummar och tår för er i kampen att bli föräldrar. Solen finns där bakom molnen. Kram.

 27. Jag hittade hit via en kommentar på en kompis blogg och fastnade direkt. Har ett barn och inga problem med barnlöshet själv, men en närstående har kämpat för att bli gravid i många år och det har väckt mitt intresse för ämnet. Har följt dig under några månader nu och tittar in nästan varje dag. Ingen egen blogg.

 28. Jag har läst din blogg ett tag, men kommenterar inte så ofta. Jag håller tummarna hela tiden för er och har gråtit lite ibland när jag har läst din blogg. Livet kan vara så orättvist ibland.

  Vi försökte i 1 år innan vi fick plusset som blev vår dotter, under det året fick vi två missfall. Idag har vi två döttrar på 1 och 3 år.

  Jag bloggar också på Min Bebis och började med det när äldsta dottern var ca 6 månader. När vi försökte bli gravida så var jag inne mycket på forumen på Min Bebis och pratade med andra som fått missfall, så därför blev det naturligt att skaffa bloggen här.

 29. Jag e snart 31 år, har 3 barn. 2 grabbar på 3,5 o 1,5 år o en liten tjej som snart blir 3 månader.

  Kämpade i 2,5 år o fick 1 mf innan vi blev gravida med äldsta sonen. Fick plus på Stickan 1 v innan utredning skulle påbörjas :).

  Sen gick det lättare skyddade oss inte efter nån av fl.

  Jag har följt dig läääänge :) o skrivit med dig på minbebis som pyret o mitt nuvarande nickname.

  Skriver blogg sedan jag plussade med Molly. Om kaoset vi har hemma, oron o sjukhusbesök med sonen som e allergisk mot mjölk, mandel, jordnöt o flera nötter. Om att ha koll på allt när man e iväg, oron att han kommer hamna utanför pga allergierna.
Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *