Detta är en blogg om vår resa i IVF-världen. Vi har försökt bli med barn sedan augusti 2009. Efter en utredning blev vi klassade som ofrivilligt och oförklarligt barnlösa. Vi har gjort 6 stycken IVF-försök där jag har varit gravid 3 gånger. Första gången förlorade vi vår dotter Edda i vecka 22, andra gången blev ett MA i vecka 10 och nu är jag äntligen gravid igen. BF är den 24 oktober 2016 och vi längtar efter lillebror så mycket.

Add Comment Register

Vi står i kö!!!

Jag betalde precis in summan till Adoptionscentrum. Så fr om nu står vi i kö för adoption. Det känns både läskigt och spännande på samma gång. Jag önskar dock att vi hade gjort det redan förra året då vi pratade om det. Då hade vi snart redan stått i kö i ett år. Ja ja! Bättre sent än aldrig heter det ju.

Så nu avvaktar jag på att få någon bekräftelse från dem och lite information. Vad händer nu, ni som vet?

I oktober eller november kör vi igång med ett nytt IVF-försök så vi kommer inte vara aktivt sökande ännu. Därefter har vi ytterligare ett IVF-försök kvar om detta inte skulle gå vägen. Där efter kanske vi går vidare med att kontakta socialen för att bli utredda och gå på föräldrautbildningen.

Låter det som en bra plan?

Jag blev helt upprymd av detta. Tänk, vi kanske ska adoptera istället. Jag kommer att bli mamma på ett eller annat sätt. Ja om inget sätter käppar i hjulen.

Någon som vet om diabetes är klassat som en allvarlig sjukdom i adoptionskretsarna? Vi vill inte bli nekade pga av det. Min man har visserligen redan en son som aldrig farit illa av det. Det borde väl spela stor roll i det hela. Jag vet att vissa länder är väldigt kräsna.

Tjohoooo!!!

11 reaktioner på ”Vi står i kö!!!

 1. Hej! Snubblade över IVF-podden här om dagen. Fanns ett avsnitt om adoption (jag inte lyssnat) men kom att tänka på det här inlägget. Kanske kan ge dig några svar. Lycka till! Kram

 2. Ja vi ställde oss ju också i kö i slutet av förra året borde snart vara ett år sedan. Fick hem massa blanketter osv som vi aldrig fyllde i då vi inte vill vara ”aktivt sökande” förrän vi är klara med IVFandet. Men va lite fräckt att se sitt ”ärendenummer” =) känns skönt att veta att man ialla fall står i kön!

 3. Va spännande att ni står i kö hos en organisation! :)
  Vi gick också i adoptionstankar för nått år sedan.. Mitt tips är att kontakta kommunen och be om ett informationssamtal hos familjerätten snarast. De förklarar lite hur allt går till, i vilken ordning, vad som måste göras innan ni kan ansöka om medgivande utredning. Vi pratade om allt möjligt och tyvärr kom det fram redan vid informationen att vi inte kommer bli aktuella för adoption. Otroligt jobbigt att få veta att vi med all sannolikhet inte blir godkända, men vi kände oss ändå glada att vi fick veta det i tid och inte gick och drömde och hoppas att adoption skulle vara ”plan B”.

 4. åhh vad glad jag blir att läsa att ni äntligen står i kö =)

  Vi står också i kö för adoption hos AC, och jag har känt ett helt annat lugn sedan vi tog det beslutet.
  Det kändes som att från och med nu, på ett eller annat sätt, så kommer vi att få vårt efterlängtade barn. Jag började känna mer glädje igen.

  Vi var inte heller klara med IVFen när vi ställde oss i kön, men det var skönt att göra något aktivt för att komma framåt. Det kändes på nåtot sätt som att allt kring ivfen och barnlösheten inte blev lika laddat som tidigare! Det blev inte lika starkt fokus på det.

  Allt brev mycket lättare att hantera..för på något sätt skulle allting bli bra till slut =)
  Så det var med en heeelt annan känsla i kroppen jag gjorde nästa ivf försök efter det att vi ställt oss i kö till AC…och nu är jag gravid i v14 och hoppas allt ska gå bra denna gången!

  Låter kanske sjukt..men nu tycker jag nästan att det känns lite tråkigt att vi kanske aldrig kommer att adoptera.

  Lycka till!! :)

 5. Man kan absolut stå i kö och göra IVF samtidigt. Man behöver inte vara aktivt sökande. Men kommer ändå fram i kön. Så ska vi göra. Vi har minst 2 IVF-försök kvar. Man kan t om börja med utredningen och gå föräldrautbildningen om man vill. Kön startar från dagen man betalar in. :)

 6. Vi gick oxå i adoptionstankar när vi gjorde IVF. Gick föräldrautbildningen men ställde oss aldrig i kö på något ställe. Utbildningen tyckte jag va bra och känner att jag haft en hel del nytta utav även vid biologiskt barn. Utbildningen va även bra distraktion.

  Lycka till med allt nu.

 7. Åh vad roligt, vi går lite i samma tankar! Jag undrar bara kan man betala in summan och ställa sig i kö medan man håller på med ivf, går det bra liksom… ? Vi känner att vi inte riktigt är klara med ivf än men samtidigt är det ju lång adoptionskö… Räknas det från den dagen man betalar in summan eller då man har gjort utredningen? Vi undrar om man liksom bara kan betala in summan men inte göra någon utredning i dagsläget och står man i kö då? Svårt att förklara hur jag menar men du kanske förstår? :) lycka till! Kramar

 8. hej å åh så häriligt för er!! är så glad för er skull.
  hm.. mina vänner var inne på att adoptera för hon har diabetes.. det är ju en kronisk sjukdom o de var på infomöte o fick höra att de bara fick adoptera från vissa länder pga det.. men det kanske är annat om ”mamman” har det.. jag vet faktiskt inte.. det är nog olika från adoptionsbyrå …..
  kram o ännu ett grattis!!
Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *