Detta är en blogg om vår resa i IVF-världen. Vi har försökt bli med barn sedan augusti 2009. Efter en utredning blev vi klassade som ofrivilligt och oförklarligt barnlösa. Vi har gjort 6 stycken IVF-försök där jag har varit gravid 3 gånger. Första gången förlorade vi vår dotter Edda i vecka 22, andra gången blev ett MA i vecka 10 och nu är jag äntligen gravid igen. BF är den 24 oktober 2016 och vi längtar efter lillebror så mycket.

Add Comment Register

Vi testar något nytt

Min läkare hörde av sig. Hon tyckte inte det verkar fungera med Cerazette för mig. Men man ska egentligen ge det 3 månader innan man byter. Men i mitt fall är det ju inte för skydd utan för att slippa smärta. Blöder jag då ändå så får jag ändå ont. Så då tyckte vi båda att det var bättre att ge upp dessa minipiller.

Ett alternativ är Provera, som är ett starkare gulkroppshormon. Ett annat alternativ är Synarela, nedregleringssprayen som man tar vid långt protokoll inför IVF för att hamna i konstgjort klimakterie. Som även svälter endometrios.

Eftersom vi ändå vill göra ett IVF-försök innan sommaren så tyckte vi att det då är lika bra att börja med Synarela. Det kan vara lite drygt att ta nässpray 2 gånger om dagen i någon månad. Då finns det en spruta man kan ta en gång i månaden istället. Men eftersom jag alltid blir så deprimerad av det här så ska jag först testa med Synarela i en månad. Känns det OK så blir det sedan en spruta istället. Någon som har testat den?

Jag har precis varit på Apoteket och hämtat ut Synarela och Oxikodon. Så nu ska mens och värk elimineras!!!

Migränen är fruktansvärd. 2 x 2 piller Eeze Neo samt 1 Oxikodon tog inte bort smärtan. Apotekaren skulle kolla närmre på det här med triptaner och Sertralin. Man bör inte ta dem ihop. Men varken jag eller min läkare på VC vet hur pass farligt det är. Det är nämligen det enda som hjälper mot min migrän. Helst ska det vara Zomig Nasal som är en nässpray.

Nu ska jag vila lite!!!

image

6 reaktioner på ”Vi testar något nytt

  1. Det låter som det bästa ni kan göra just nu. Hoppas det tar bort smärtan! Sen hoppas jag förstås att det leder till en graviditet som också håller endometrios i schack

  2. Hej! Svarade precis på ditt inlägg i min blogg, trodde då att du börjat med Synarela inför ny ivf. Hoppas den funkar för dig och du kan svälta endon.

    Jag äter citalopram och får ta Zomig nasal. Min läkare på Vc kollade upp det och det är inga problem. Förstår inte varför din läkare inte kollar med en kollega? Vet att det står en text att det inte alltid är bra att ta ssri och Zomig, men det är inga problem. Apoteket är rädda för allt. Din läkare bör ta tag i det och kolla upp.

    Önskar dig lycka till med Synarelan!
    Kram

  3. Hoppas att det nya funkar, håller tummarna till tusan! Jag började också med cerasette men fick ge mig då det gav mig konstanta blödningar som slutligen ledde till ihållande svampinfektioner, det värsta jag varit med om så ovärt det så det var inte sant! Preparat för 1500 fick jag utskrivet för att bli av med det och får du då dessutom värk på det är det ju helt lönlöst, det kommer förmodligen inte bli bättre så tur att din läkare hörde av sig om andra metoder. Är så himla individuellt hur det där fungerar, för min syster tog det bort mensen så hon använde det under flera år medan jag själv gick runt med blödningar i ett par månaders tid bara för att man skulle ge de där 3 månaderna en ärlig chans (och så blev det så klart lite till eftersom jag hade ett antal kartor!). Hoppas att detta fixar problemen framöver, hade ju varit himla positivt om du/ni fått en vändning nu! Håller tummarna som sagt! :)
Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *