Detta är en blogg om vår resa i IVF-världen. Vi har försökt bli med barn sedan augusti 2009. Efter en utredning blev vi klassade som ofrivilligt och oförklarligt barnlösa. Vi har gjort 6 stycken IVF-försök där jag har varit gravid 3 gånger. Första gången förlorade vi vår dotter Edda i vecka 22, andra gången blev ett MA i vecka 10 och nu är jag äntligen gravid igen. BF är den 24 oktober 2016 och vi längtar efter lillebror så mycket.

Annons
Add Comment Register

Vilken trimester?

Godmorgon!

Ursäkta att jag inte skrev något igår men hade migrän. Det är så jobbigt. Får bara ta alvedon och det hjälper ju inte alls.

Det kom inte mer blod. Så förhoppningsvis så var det samma som förra gången. Kanske ett blodkärl som brast eller livmodertappen. Man blir så orolig ändå. Tycker det är så jobbigt.

Mina appar säger att jag är i olika trimestrar nu. Vilken stämmer egentligen? Jag har i alla fall gått en tredjedel av graviditeten nu. Tjoho!

   
 

2 reaktioner på ”Vilken trimester?

 1. Om det är migrän du har och inte vanlig huvudvärk så finns det faktiskt en hel del mediciner man kan ta. Fråga läkare på ditt MVC så kan de skriva ut vad som är bäst till just dig.

  Ang. trimestrar så finns det en välfig massa appar med olika, mer eller mindre pålitlig, information. Jag kollar därför bara 1177, enligt vilken andra trimestern är v. 13-27.

 2. Tyckte också det där med trimetrarna var förvirrande. Vet fortfarande inte hur man vet. Och nu står det i en av mina appar att jag gått in i tredje trimestern medan de andra fortfarande säger andra….

  Jag har massvis av migrän både under denna grav och förra. Är till och med heltidssjukskriven för det denna graviditet. Om du får problem med svår migrän ofta så finns det läkemedel som går att ta, framför allt när du passerat över till andra trimestern. Prata med läkaren på MVC eller om du har någon neurologkontakt sedan tidigare.

  Jag försöker såklart hela tiden att undvika att ta medicinerna ändå. Men om man flera dagar i rad ligger med så kraftig migrän att man ligger och kräks och bara önskar sig bort från denna jord så är inte det heller bra. Då kan det vara bra att bryta mönstret med medicin.

  Hoppas absolut att du slipper besvär med ökande migrän.

  Kram!
Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *