Detta är en blogg om vår resa i IVF-världen. Vi har försökt bli med barn sedan augusti 2009. Efter en utredning blev vi klassade som ofrivilligt och oförklarligt barnlösa. Vi har gjort 6 stycken IVF-försök där jag har varit gravid 3 gånger. Första gången förlorade vi vår dotter Edda i vecka 22, andra gången blev ett MA i vecka 10 och nu är jag äntligen gravid igen. BF är den 24 oktober 2016 och vi längtar efter lillebror så mycket.

Add Comment Register

VUL dag 7

Nu har jag precis kommit hem från kliniken. Känner mig nöjd och lite lugnare. Jag fick börja med att göra ett ultraljud. Där såg ut att vara många äggblåsor i alla fall. Lite små ännu, men det är ju tidigt ännu. Om jag kan tyda anteckningarna rätt så var där 14 ägg. Några var lite för små så de kommer antagligen inte bli något med. Men man vet aldrig. De sa i alla fall att det såg perfekt ut. Whiiii! Jag fortsätter med samma dos. Jag ska tillbaka på måndag för att kika igen. Hoppas på att få en tid för äggplock då. Slemhinnan såg också fin ut på 11 mm.

Sen fick vi prata med en sköterska. Jag råkade göra en klumpig sak när jag skulle blanda till Menopuren. Jag råkade spruta ut lite injektionsvätska i locket till blandningskanylen så där blev mindre vätska att blanda pulvret med. Koncentrationen kan ha blivit något högre, men det gör inte så mycket. Helst inte när man redan har en ganska hög dos. Jag kommer att spara den till sista sprutorna.

Sen fick vi även ett schema på hur jag ska ta Ovitrellen. För er som missat detta så ska jag ta Ovitrelle även efter äggplock i små doser för att undvika för tidig blödning och spottings. Detta börjar jag med på äggplocksdagen. Först varannan dag, sen var tredje. Spännande!

Dessutom har jag varit hos magdoktorn och fått en medicin som heter Questran för att få tarmen att må bättre efter gallblåseoperationen. Jag hoppas på att de ständiga diarréerna försvinner så jag kan leva ett normalt liv igen.

Trevlig helg!!! :)

20 reaktioner på ”VUL dag 7

 1. JZ79: Tack!!! :)

  Jag fick kollat mitt AMH-värde nu när vi går privat. Det ligger bra för att vara i min ålder. Skönt!!!

 2. Härligt med så många äggblåsor!! Håller tummarna för att det fortsätter gå såhär bra.

  Svar till KARIN: läkaren såg på vul att jag hade få foliklar och det bekräftades med blodprov, amh-värde. När dr fick svar på blodprovet sa hon att hon anat det efter vad hon sett på vul. Fick börja med maxdos direkt redan vid första ivf-försöket. Inte alla kliniker som kolla amh-värdet. Diskutera saken med din läkare om du är orolig.

 3. Karin: (Nu är det många Karin) 😉

  Ett stort lycka till! Man gör alltid ett ultraljud i samband med utredningen. På vissa kliniker kollar man även AMH-värdet.

 4. Det låter ju bra! Är nu i denna ” IVF värld” så ska erkänna att jag inte har super koll på allt 😉 lycka till nu med ägguttag!! Jag kör långa protokollet och startar med gonal sprutor nästa v och ägguttag v 48. En fråga till er andra, om ni vill svara: har de kollat äggreserv med ultraljud för er med i samband med IVF starten? :)

 5. Carolina: Ja detta var första. Blir ett nytt på måndag. De verkade väldigt positiva på kliniken. Lycka till med sprutan. Märkligt att mensen varit så kort. Men ibland ska det bråka. Lycka till nu! :)

 6. Det var ditt första ultraljud? 11 mm är väl bra har jag för mig? :) skönt med den korta behandlingen iallafall. Ska ta min första spruta strax. E lite orolig eftersom just denna mens har varit så konstig, bara 2 dagar. Typiskt haha.

 7. Vägen till mamma och pappa: Då får vi hoppas att allt ser bra ut för dig också på måndag. Lycka till!!! Kul att följas åt. :)

 8. Det låter ju toppen! Jag börjar med menopur 300 imorgon. Hoppas på många fina ägg här också. Kram kram

 9. Weiii! Vad skönt att det gick bra! Skön start på helgen. mitt vul är på måndag. fick höja dosen idag så nu är det min tur att vara nervös inför vul haha. Så skönt att läsa här inne!❤ följer dig med spänning ! tusen kramar!
Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *