Detta är en blogg om vår resa i IVF-världen. Vi har försökt bli med barn sedan augusti 2009. Efter en utredning blev vi klassade som ofrivilligt och oförklarligt barnlösa. Vi har gjort 6 stycken IVF-försök där jag har varit gravid 3 gånger. Första gången förlorade vi vår dotter Edda i vecka 22, andra gången blev ett MA i vecka 10 och nu är jag äntligen gravid igen. BF är den 24 oktober 2016 och vi längtar efter lillebror så mycket.

Add Comment Register

VUL & lite längre väntan!

Hej!

Idag har jag varit på IVF-kliniken och fått göra ett VUL. Jag kände att det var lika bra att kolla upp hur det såg ut innan jag började med sprutorna. Det var väl tur. För min slemhinna var något tjock. Kanske det beror på att jag slutade med Estradot (östrogenplåster) för sent. Jag läste fel på den handskrivna lappen jag fått så jag fortsatte ta dem och trodde jag skulle sluta idag när jag skulle börja med Menopur. Men nej, jag skulle tydligen sluta med dem när jag tog sista sprutan Enanton. Ah snurrigt!!! Så jag fick lämna blodprov på östrogen och progesteron.

Imorgon får jag förhoppningsvis svaren. Är värdena under gränsen så kan jag börja med Menopur imorgon kväll. Men är de för höga så måste vi avvakta. IVF-läkaren tyckte då att jag skulle invänta en blödning och sen köra igång. Det låter ju helt galet när jag har varit nedreglerad så länge. Eller vad tycker ni? Jag frågade om jag inte bara kunde ta Synarela sen när Enanton gått ut. Så nu vet jag inte vilket som är bäst egentligen. Sköterskan försökte förklara för mig att slemhinnan måste vara tunn när man börjar. Min är aldrig tunnare än 6 mm i vanliga fall, vilket den också var idag.

Vilket tycker ni låter bäst? Avvakta några dagar för att se om slemhinnan blir mindre eller invänta en blödning och köra igång då? Det senare tror jag inte alls på. Jag får inte blöda säger min Endometriosläkare. Jag får kanske ringa den andra läkaren som är där nästa vecka. Hon verkar förstå lite mer. Eller bör jag ringa min Endometriosläkare och höra? Samtidigt är det kanske bra med en ny slemhinna??? Jag kanske bara borde lita på läkaren jag hade idag för hon kan rätt mycket om Endometrios.

Snälla håll gärna en tumme eller två att allt ser bra ut så jag kan börja med Menopur imorgon.

Nu vill en liten katt ha all uppmärksamhet och går på mitt tangentbort. Hi hi!

vul

2 reaktioner på ”VUL & lite längre väntan!

  1. Jag skulle också välja blödningen för att ge embryot bästa förutsättning som går..trist med den eviga väntan dock men man vill ju att det ska gå vägen..<3

  2. Asch vad jobbigt att läsa fel!
    Angående slemhinnan så brukar det vara vettigt att blöda ut den om den är för tjock, man påbörjar ju en gnrh-analog behandling när slemhinnan är tunn och pga av behandlingen ska den då inte växa vidare. Nu när den redan är tjock så är det säkert svårt att få ner den plus att den liksom inte är ”ny och fräsch” inför att ett embryo ska fastna där. Om ni misslyckas med försöket så kommer ni fundera en massa på om det vad fel beslut på att inte blöda ut den, så för ens egna skull så skulle jag även blöda ut den så att embryot får det bästa förutsättningarna som går. Du har ju även relativt lite endo och inte så utbredd så en blödning hit eller dit spelar sällan någon som roll för kroppen. Självklart är det bättre att inte blöda alls men skulle jag välja mellan en dålig slemhinna och en blödning så skulle jag absolut välja blödning.
    Lycka till!
Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *