Detta är en blogg om vår resa i IVF-världen. Vi har försökt bli med barn sedan augusti 2009. Efter en utredning blev vi klassade som ofrivilligt och oförklarligt barnlösa. Vi har gjort 6 stycken IVF-försök där jag har varit gravid 3 gånger. Första gången förlorade vi vår dotter Edda i vecka 22, andra gången blev ett MA i vecka 10 och nu är jag äntligen gravid igen. BF är den 24 oktober 2016 och vi längtar efter lillebror så mycket.

Add Comment Register

VUL nr1

Hej!

Nu har vi precis varit på VUL. Jag var så nervös innan. Idag slapp vi vänta så länge. 

  
Jag fick göra ett VUL först. Läkaren frågade hur jag mådde. Då nämnde jag att jag hade fått mer ont igen. Inte så konstigt. Grejen med att vara nedreglerad är att få äggstockarna att vara vilande. Nu med Menopur så blir det raka motsatsen. Man kan jämföra det med att äggstockarna går på uppåt tjack. Läkarens ord. Hi hi! Så att jag har mer ont igen är helt normalt.

  
Hon räknade äggblåsorna och fick det till att vara hela 15 stycken. Wow! Det är rekord. Jag blev så glad. De varierade lite i storlek mellan 12-17 mm. Så det blir ett nytt VUL på fredag och äggplock mellan måndag och onsdag.

Jag är så glad!!! Heja äggen!!!

Kram ❤️

7 reaktioner på ”VUL nr1

  1. Åh wow! Är sååå himla glad för er skull! Tjoho!!!! Heja äggen och håller tummarna att allt ska flyta på fram till äggplocket nästa vecka. Massor med styrka och kramar till dig!

  2. Woho! Jag vill minnas att det visade 13 blåsor vid vår sista ivf, men det visade sig vara ännu fler vid äggplocket. Lycka!

    Men jag var dundertrött sista ivf:en, tror det berodde till stor del på myyyycket hormoner (fick mycket högre dos än vid tidigare ivf:er).

  3. Åh vad nice! Hoppas alla blåsor innehåller ägg och att många blir befruktade :) Det är såå skönt att veta att man har skapligt med ägg.

  4. Åh, så många! Håller alla tummar för dig! Då jag gjorde mina ivf sa dom att man inte får hoppa eller springa under behandlingen så jag var så rädd att något skulle hända så jag vågade inte ens promenera. Sen när jag äntligen blev gravid vågade jag inte heller motionera då jag var livrädd för missfall. Plötsligt hade jag ingen kondition kvar och började bli tung. Så ett gott råd till dig nu då du SKA bli gravid, försök orka röra på dig regelbundet så du inte gör samma misstag som jag. Mitt barn är 1 1/2 år och jag har fortfarande rygg- och höftproblem efter graviditeten. Lycka till!
Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *