Välkommen hit! Här får ni följa mig och mitt liv som mamma till Lin som föddes december 2010, Lova som föddes oktober 2012 och Saga som är född i september 2015. En mammabloggare med skinn på näsan och en skötväska på armen. Jag bloggar om allt ifrån livet som trebarnsmamma, inredning, nyheter, mode och mina tankar och åsikter om det mesta. Vill du sponsra en tävling eller inleda ett samarbete? Maila mig på nanis_@hotmail.se

Add Comment Register
Annons

Medvetet smitta sina barn med vattkoppor

Det finns idag många föräldrar som medvetet smittar sina barn med vattkoppor. Vi har haft vänner och familj som har haft vattkoppor men har valt att inte åka dit då. Lin blev smittad på förskolan av vattkoppor. En på hennes avdelning fick vattkoppor. På onsdagen när jag hämtade Lin lekte hon i dockrummet med en annan tjej. Det var bara dom två där inne och dom lekte doktor. Lin var doktor och hennes kompis var patient. På torsdagen fick den tjejen vattkoppor. Eftersom man smittar redan någon dag innan prickarna kommer så var smittorisken stor på onsdagen, så jag visste att risken var stor att Lin skulle bli smittad. De flesta barnen blir smittade av andra barn just på förskolan. Det är väldigt få barn som når tonåren och inte haft vattkoppor. Jag förstår att man vill att ens barn ska få vattkoppor så att det är avklarat. Jag tänkte samma sak innan Lin blev sjuk, att det vore skönt att ha vattkoppor klart så man slipper oroa sig för det.

Nu när hon har fått vattkoppor är jag ändå glad att jag inte valt att smitta henne medvetet. Att ligga i sängen med sin dotter som har sådan klåda att hon gråter, och gång på gång upprepar ”Jag vill inte ha vattkoppor”, är riktigt jobbigt. Det gör ont i hela mig och jag vill bara ta bort varenda liten prick. Om jag kunde skulle jag ha vattkopporna åt henne. Varje gång jag säger till henne att inte klia gör det ont i mig. Jag förstår hur mycket det kliar och hur gärna hon vill klia. Igår på dagen hade hon inte så mycket koppor, runt 30 stycken på hela kroppen. Sedan exploderade det och det kom bara fler och fler på ryggen, magen, halsen och benen. Nu ser hon ut som en prickig korv på kroppen. Jag hade också velat klia om det var jag. Att se henne må så dåligt och sedan veta att det är jag som har gjort henne sjuk skulle göra det ännu jobbigare. Därför är jag glad att hon blev smittad på förskolan. Jag kan med gott samvete trösta henne när hon mår dåligt. Alla föräldrar får som sagt göra som dom vill och jag förstår dom som vill smitta barnen. Vi valde att inte göra det, men vattkopporna kom ändå. Ofta så kommer dom till slut även om man inte gör något. Nu längtar jag tills dom är borta. Sen lär nog Lova och Saga få det om någon vecka, så då måste jag gå igenom det här igen och trösta barn som gråter och lider. Fy fan för vattkoppor. Jag önskar inte ens min värsta fiende att få vattkoppor.

 

Hur har ni tänkt om vattkoppor? Har ni valt att besöka någon som haft vattkoppor eller har barnen fått det ändå? Hur tänker ni med barn som inte fått vattkoppor ännu?

Annons

Lekmatta

Saga är 4 månader och ligger just nu mest i sitt babygym. Nu är det inte långt kvar tills hon lär sig att sitta och då vore det skönt att ha en mjuk lekmatta som hon kan sitta på. Mattan vill jag kunna använda både när hon ligger och sitter. När hon sitter är det bra att det är mjukt ifall hon skulle ramla (vilket händer ofta i början). Jag har tittat på några olika lekmattor.

1438636116Elodie Details Lekmatta Bedouin Stories.

En mjuk matta som är 120 cm i diameter. Lekmattan är vadderad och vändbar. Den är både en lekmatta och en snygg inredningsdetalj. Så den fungerar perfekt att ha framme även i vardagsrummet.  Pris 999 kronor.

271050NG baby Myspöl

120 cm i diameter. Mjuk och vadderad med en sittkant. Pris cirka 1599 kronor

megamat4-hres

Skip Hop Lekmatta

150x100cm. Mattan har en löstagbar spegel samt fyra fästen som du kan fästa olika favoritleksaker i. Pris 699 kronor

358716

Fisher Price Lekmatta

Färgglad matta. 147×102 cm. Mattan har flera interaktiva leksaker såsom en bitleksak, en krabba med bjällra och en spegel. Pris cirka 699 kronor

Annons

Hemmaträning

När barnen är sjuka och jag vill träna är det bara att köra ett träningspass hemma istället. Vi har inte så mycket träningssaker men man kommer långt med sin egen kropp och lite improvisation. Benböj kan man göra utan vikter. Armhävningar fungerar också jättebra. Det finns många övningar man kan göra utan redskap. Till hjälp har jag även Olga Rönnbergs bok Träning för nyblivna mammor. Den kan jag verkligen rekommendera till alla gravida.

   Vi har ett gummiband som jag använder när jag tränar. Bra till att träna både ben, rumpa och armar.

  Har man ingen stepbräda får man ta vad man har. Jag tog Lin och Lovas badrumspall och använde som stepbräda. Lite liten men det fungerade. 

Lin och Lova ville också vara med och träna så dom lånade min bok. Dom tyckte inte att det var lika jobbigt som jag tyckte. Vilket kanske beror på att dom endast stod stilla och gjorde som bilderna visade. Tänk om det var så lätt att träna. Jag hinner inte alltid köra så långa pass när jag har alla tre barnen hemma men lite träning varje dag är bättre än ingen träning alls.

Det sägs ju att stark är det nya smala. Jag har börjat min resa till ett starkare jag. 

Annons

Regnskydd till Bugaboo Donkey

Ahhhh!! Jag blir galen på det här förbannade regnskyddet!! Är det bara jag som har problem med att få fast regnskyddet på liggdelen Bugaboo Donkeyn? Det är helt omöjligt. Om jag sätter fast den fram först går den inte att få fast bak, sätter jag fast den bak först går den inte att få fast fram. Regnskyddet är för litet!

Är det meningen att man ska bli helt svettig och arg när man ska försöka få fast regnskyddet, som dessutom inte passar. Om jag drar mer så kommer vagnen gå sönder. Hur tänkte dom när dom konstruerade regnskyddet? Helt värdelöst är det.

Sämsta regnskyddet jag har varit med om.

Nej det får nog bli att köpa ett nytt regnskydd. Elodie Details regnskydd brukar vara stora och lätta att få fast. Vi hade ett men det verkar ha försvunnit. Får bli att beställa hem ett nytt.

Bugaboos regnskydd åker i soptunnan. 

 

Mer inspirerande läsning: