Välkommen hit! Här får ni följa mig och mitt liv som mamma till Lin som föddes december 2010, Lova som föddes oktober 2012 och Saga som är född i september 2015. En mammabloggare med skinn på näsan och en skötväska på armen. Jag bloggar om allt ifrån livet som tvåbarnsmamma, inredning, nyheter, mode och mina tankar och åsikter om det mesta. Vill du sponsra en tävling eller inleda ett samarbete? Maila mig på nanis_@hotmail.se

Add Comment Register
Annons

Ekologisk docka

Igår kom det hem en docka i brevlådan.

 

Dockan är en handgjord ekologisk linnedocka från Lille Katt. Vi försöker att hålla barnrummet så giftfritt som möjligt, så plastleksaker köper vi så lite som möjligt. Vi har mycket träleksaker och ekologiska leksaker. Den här dockan fick Saga och då är det ännu viktigare att den inte innehåller några kemikalier tycker jag.

Då dockorna är gjorda för hand kan dom skilja sig något i utseende från varandra. Även ansiktena målas för hand, vilket gör dockan ännu mer personlig. Ingen annan har en exakt likadan docka.

Här kan ni se bilder från tillverkningen av dockorna:

Vår docka döptes till Maja och fick sova i Sagas säng.

Maja ser väldigt nöjd ut över sitt nya hem.

Saga verkar också nöjd med sin nya sängkompis ♥

Dockan hittar ni här.

 

Annons

Amningsdebatten

 Flera av er har säkert läst om barnmorskor som slår larm om att mammor förlorar kontakten med sina bebisar för att dom sitter med mobilerna när dom ammar. Barnmorskorna menar att ögonkontakt med barnet och en ”aktiv amning” är nyckeln till att lära sig barnets signaler och att stärka relationen mellan barn och moder.

Jag håller inte riktig med. För det första, hur ofta har man ögonkontakt med barnet när barnet ammar? Så här ser det oftast ut när jag ammar:

Saga ligger och blundar, ligger med en filt över huvudet eller tittar rakt fram. Jag har försökt prata med henne men då slutar hon äta när hon tittar upp. Så även om jag tittar på henne hela tiden så tittar inte hon på mig. Men bara för jag inte tittar på henne konstant när hon ammar betyder det inte att jag inte känner av hennes signaler när hon ammar. Hon visar många signaler på andra sätt än genom sina ögon.

För det andra förstår jag inte varför man skyller på mobilerna helt plötsligt. Det är ju inte så att alla mammor satt och tittade på sina barn hela tiden när dom ammade  innan mobilerna kom. Titta på tv, läsa en bok eller sova (vid nattamning tex) är andra saker man kan göra när man ammar. Saker många gjorde även innan mobiltelefonen uppfanns.

För det tredje så har jag ögonkontakt med Saga många gånger under dagen. Om jag inte har det när hon ammar betyder det inte att det försämrar relationen mellan oss. Vi har ögonkontakt flera timmar varje dag. Vi pratar och skrattar (eller jag pratar, hon skrattar mest och gör konstiga ljud). Jag har inte tittat på Lin och Lova när dom ammade men ändå har vi väldigt nära relationer idag.

Jag tycker att det klagas mycket på mammor hit och dit. Ammar man inte klagas det för att man ger ersättning istället. Ammar man klagas det på att man gör fel när man ammar. Folk ska tycka hit och dit hur man ska göra. Kan inte vi mammor få göra hur vi vill, utan att någon ska kommentera? Så länge våra barn inte far illa. Jag tror inte mina barn far illa för att jag inte har ögonkontakt med dom när jag ammar.

Jag kan tala om att jag skrev det här inlägget medan jag ammade.

Åsikter på det?

Annons
Annons

Julklänningar 

 Jag håller på och letar julklänningar till barnen. Jag vill helst ha något som dom kan använda fler gånger. Det är jättefint med dom klassiska röda julklänningarna, men dom använder man en gång och sen aldrig mer. Så det känns ganska onödigt att lägga pengar på en sådan klänning, hur fina dom än är.

Jag har hittat några favoriter som jag funderar på.

Längst upp till vänster: Newbie från KappAhl 379 kronor

Gråa med rosor är från H&M 349 kronor

Rosa klänningen med en dockklänning är från H&M 299 kronor

Blåa med guld från Lindex 299 kronor

Mer inspirerande läsning: