Välkommen hit! Här får ni följa mig och mitt liv som mamma till Lin som föddes december 2010, Lova som föddes oktober 2012 och Saga som är född i september 2015. En mammabloggare med skinn på näsan och en skötväska på armen. Jag bloggar om allt ifrån livet som trebarnsmamma, inredning, nyheter, mode och mina tankar och åsikter om det mesta. Jag är bloggambassadör för Lundmyr of Sweden.Vill du sponsra en tävling eller inleda ett samarbete? Maila mig på nanis_@hotmail.se

Add Comment Register
Annons

Rabarberkladdkaka

Det blir mycket rabarber nu. Idag provade vi en rabarberkladdkaka. Den blev väldigt god men kunde varit kladdigare. Nästa gång gör jag nog inte i varmluftsugn. 

Recept:

150 g smör

2 ½ dl socker

2 tsk vaniljsocker

1 nypa salt

3 ägg

2 dl mjöl

ca 300 g rabarber

ca 2 msk strösocker

Smält smöret i en kastrull. Blanda samman socker, vaniljsocker, salt, ägg och mjöl. Tillsätt smöret och rör ihop allt till en slät smet. Häll smeten i en springform med bakpapper i botten.


Skär rabarbern i stavar. Dela dem på längden och blanda rabarberstavarna med socker. Lägg ut dem i en cirkel på smeten.

Grädda kakan mitt i ugnen ca 20 min, 180 C. Låt svalna. 

Pudra över florsocker. Servera med glass, grädde eller vaniljsås.
 

Annons

Krypning

Saga har börjat krypa runt i huset. Fortfarande bara bakåt men även lite åt sidorna. Framåt har hon inte kommit på hur man gör ännu. Hon har börjat ta hjälp av saker hon får tag i, som stolar och bord, för att komma framåt. Ofta hamnar hon numera under saker här hemma.

Stolarna är en favorit att krypa under.

Det går inte alltid så bra. När det kommer ett hinder i vägen blir hon ofta arg och ledsen.

Skam den som ger sig. Nu är det bara fortsätta in under nästa stol, tills det tar stopp igen.

Annons

Rabarberchutney

Idag upptäckte jag att rabarbern har kommit upp och är redo att plockas. Jag bestämde mig därför för att göra rabarberchutneyn som jag gjorde förra sommaren. Receptet är väldigt enkelt.

Ingredienser:
400gr rabarber
2 rödlökar
1msk ättika
0,5dl vatten
3,5 dl socker
1tsk ingefära
1msk curry
1 chili
8 torkade aprikoser
1,5tsk salt
1,5tsk peppar

Skär rabarbern i små bitar och hacka löken fint. Koka rabarber, lök, ättika och vatten i ca 10 minuter.

Hacka chilin och riv ingefäran om den är färsk. Lägg i övriga ingredienser i grytan och låt allt koka i 30 minuter. Glöm inte att röra under tiden.

Häll upp i lagom stor burk och låt svalna.


Den här har en självklar plats på bordet när vi grillar i sommar.

Grymt god, med lite sting i.

Annons

Vägen till ett barn

Det här inlägget skrev jag 2014, men det är lika aktuellt idag, imorgon och nästa år. Varje dag kämpar människor med att bli gravida. Men att bli gravid är ingen självklarhet för alla. Jag har lagt till lite text i inlägget då även missfall är något som drabbar människor varje dag.

Att ta steget och bestämma sig för att försöka få ett barn tillsammans är något som ska vara spännande och positivt. De flesta tar för givet att en dag kunna bli förälder. Tyvärr är vägen till ett barn inte alltid endast rolig och spännande. Något som jag själv har fått uppleva.

Vägen till ett barn kan istället vara full av tårar, ilska, skuldkänslor och frustration. Vägen till ett barn kan tära på förhållandet. Att pendla mellan hopp och förtvivlan är väldigt psykiskt påfrestande, det tär på krafterna och sliter på förhållandet . Orken räcker inte alltid till och frustrationen kan då gå ut över sin partner. Det är inte så lätt att  peppa varandra när det känns som att ingenting hjälper. När ens liv kretsar kring ägglossningstest, leta gravidsymptom, räkna ner dagarna till bim (beräknad icke mens) och besvikelse när mensen kommer kan förhållandet komma lite i skymundan. Att veta exakt vilka dagar man behöver ha sex för att ha en chans att bli gravid gör att sexet känns mer som ett måste än som ett nöje. Planlagt sex är inte direkt så upphetsande. Att man ofta är nedstämd gör det inte direkt bättre.

Det är lätt att tro att det bara är att ha sex så blir man gravid och sedan blir det barn. Tyvärr är det inte lätt för alla. Vägen till ett plus kan vara full med fallgropar och farthinder. Även om man blir gravid är allt inte färdigt och klart och man kan pusta ut. 20% av alla graviditeter slutar i missfall. Vissa får flera missfall efter varandra, något vi också gick igenom. Att gå igenom missfall kan även det tära på förhållandet.

Det kan vara värt att tänka på när man frågar någon om det inte är dags att bli gravida snart. Kanske försöker dom redan. Kanske har dom försökt länge. Kanske har dom blivit gravida men förlorat barnet.

Vi lyckades till slut. Vi har idag tre underbara barn.  

För alla slutar det tyvärr inte positivt.

20140731-083818-31098104.jpg

Mer inspirerande läsning: