Välkommen hit! Här får ni följa mig och mitt liv som mamma till Lin som föddes december 2010, Lova som föddes oktober 2012 och Saga som är född i september 2015. En mammabloggare med skinn på näsan och en skötväska på armen. Jag bloggar om allt ifrån livet som trebarnsmamma, inredning, nyheter, mode och mina tankar och åsikter om det mesta. Jag är bloggambassadör för Lundmyr of Sweden, Rabble och Hoppekids. Vill du sponsra en tävling eller inleda ett samarbete? Maila mig på nanis_@hotmail.se

Add Comment Register
Annons

Sommar och sol

Idag är en skön och varm sommardag. De flesta är nog på stranden. Jag är inte så förtjust i stranden om jag ska vara ärlig. Det blir sand i allt, bikinin, maten, på filten. Man måste hålla koll på barnen konstant, speciellt när det är massa andra barn som hoppar och skvätter. Det är lätt att någon hamnar under ytan. Det är skrik och stoj, skvättande och plaskande av vatten till höger och vänster (vem har inte råkat ut för det när man är på väg ut och någon springer förbi och stänker upp kallt vatten upp till magen på en?). Sen ska man stå i kö till kiosken för att köpa glass. Vi bojkottade stranden idag.

Istället gick vi först en liten stund till lekparken där barnen fick gunga.

När det blev för varmt gick vi hem och badade i vår uppblåsbara pool.

 Ingen sand. Inga skrik. Inget stänk och plaskande. Skönt och svalkande. Sen hämtade vi en varsin piggelin ur frysen. Ingen kö, inga människor. Jag hänger mycket hellre hemma med barnen än på stranden.

Jag längtar tills vi har en riktig pool. Då blir det aldrig mera stranden.

Annons

Midsommar på närakuten

Midsommarafton slutade med ett besök till närakuten och två stygn i handflatan för min del.

När vi skulle äta middag tog jag majskolvarna för att dela på dom. Jag tog den lilla kniven som låg på skärbrädan. Jag vet att det hade varit lättare med en större kniv, men ändå tog jag den lilla. Den första majskolven gick utan problem att dela. Den andra var lite trögare så jag satte handen på kniven och försökte trycka ner den. Det skulle jag inte ha gjort. Två sekunder senare åkte knivudden rakt in i handflatan och skar upp ett 2 cm brett och nästan lika djupt sår. Det blödde nästan ingenting, vilket förvånade mig. När man tittade såg man däremot in i handen och såg senor och annat. Jag ringde 1177 för att höra om jag behövde åka in eller inte. Hon jag pratade med tyckte absolut att jag skulle åka in så en läkare fick titta på det. När det är i handen finns det mycket nerver som kan skadas och infektionsrisken är väldigt hög så dom vill ofta titta på det. Det var bara att ringa svärmor och be henne komma och skjutsa in mig till närakuter. Som tur var slapp jag vänta då det var ganska lugnt på mottagningen. Jag fick direkt komma in på ett rum och en läkare kom in för att titta på handen. När jag pratade med 1177 sa dom att ibland behöver man limma om det är djupt. Tydligen var mitt för djupt för att bara limma och läkaren tyckte att det behövdes sys. Först fick jag två sprutor med bedövning i handflatan vilket gjorde väldigt, väldigt ont. Att ligga och försöka slappna av med fingrarna samtidigt som en stor, tjock nål trycks in i handflatan är inte det lättaste. Sedan sydde läkaren två stygn, tejpade och lindade om handen. Om tio dagar ska stygnen tas bort.

Det kommer inte bli lätt närmaste veckan. Sambon jobbar och jag är hemma själv med tre barn. Lin och Lova är inga problem, dom klarar sig ju själva väldigt mycket. Saga däremot måste jag ju lyfta och även byta blöja på. Jag har svårt att använda vänsterhanden för det gör ont, bara att böja fingrarna gör ont. Jag får nog lyfta henne med högerarmen och försöka stödja med vänsterarmen. Att laga mat lär nog inte heller bli så lätt. Hade jag kunnat böja fingrarna lite mer hade det varit lättare så jag hade kunnat hålla i saker. Jaja, ska bli en spännande vecka, får se hur det går.

Nu har jag iallafall lärt mig att inte använda en för liten kniv när jag skär majskolvar.

Annons

Sommarfrågestund

Jag tänkte ni skulle få veta lite mer om mig genom dessa frågor.

Har du några sommarplaner?

I år har vi inga planer vilket känns väldigt skönt. Att bara ta dagen som den kommer utan stress eller måsten kan vara skönt det med. Det blir säkert lite dagsturer och utflykter i sommar.

Vilket är ditt drömresemål och varför?

Även om jag älskar värme har en dröm alltid varit att åka på valsafari. Det är nog en mäktig upplevelse att få se dom stora djuren i det fria.

Vilket är ditt favoritmärke och varför?

Odd Molly. Jag älskar deras klänningar och koftor och skulle vilja fylla hela garderoben full av dom.

Vad är du mest nöjd med hos dig själv? 

När jag ser på mina döttrar och ser hur starka, snälla och fulla av självförtroende dom är så är jag stolt att jag har en del i det.

Vart shoppar du helst på nätet?

Jollyroom, H&M och Nelly. Jag tittar alltid på Rabble innan jag shoppar för att se om det finns någon kampanj eller erbjudande. Det är alltid bra när man kan spara pengar när man handlar.

Vilka appar använder du mest?

Rabble, Instagram, Facebook och WhatsApp.

Vad önskar du att du vore bättre på?

Att gå och lägga mig i tid. Jag fastnar lätt uppe alldeles för länge, fast jag bestämmer mig för att idag ska jag lägga mig i tid. Sen är det nästan midnatt och jag är fortfarande vaken.

Vem sms:ade du senast och vad skrev du?

Till sambon och skrev min konversation med döttrarna:

Vill ni ha gröt tjejer?

Lova: Ja, jag ska bara äta upp min gröt först

Hon älskar verkligen frukost :)

Om du vann en miljon, vad skulle du göra för pengarna?

Köpa en Volvo xc90, bygga klart huset och ta med familjen på massa roliga utflykter.

Vilken film eller serie skulle du vilja leva i?

Jag skulle vilja bo hos Bolibompadraken. Det är ingen film eller serie, men där är det alltid sol. Ingen snö, inget regn. Bara sol och varmt och skönt, året om.

Vilken är din favoritmiddag?

Sushi. Det är även Lins favoritmat. Sushi kan man äta nästan hur mycket som helst utan att känna sig proppmätt.

/Inlägget är i samarbete med Rabble

Annons

EC-GO

Idag fick jag hem en påse med ekologiska och nyttiga snacks från EC-GO som jag vann i en tävling.

Påsen var en Midsommar Bag Limited Edition som dom har just nu. Den innehöll mangochips, en raw bar med kakao och mandel, chocolate chip energy bar, 70% choklad och torkade äppelstänger.

Lin och Lova slängde sig på äppelstängerna direkt. Lin tyckte inte om dom men Lova älskade dom så hon tryckte i sig båda två.Lin smakade försiktigt på raw baren. Den var helt okej tyckte hon men hon ville inte äta upp hela så Lova åt upp den med. Däremot älskade Lin energy baren med chocolate chip så den fick jag inte ha ifred. Den var även min favorit. Mangochipsen var väldigt goda också. Perfekta att ha som snacks framför tvn. Jag tycker EC-GO är ett bra alternativ till chips och godis. Väldigt bra för mig som försöker äta nyttigare just nu, och även bra snacks för barnen.

Mer inspirerande läsning: