Välkommen hit! Här får ni följa mig och mitt liv som mamma till Lin som föddes december 2010 och Lova som föddes oktober 2012. Är nu gravid med nr 3 som är beräknad 16 september. En mammabloggare med skinn på näsan och en skötväska på armen. Jag bloggar om allt ifrån livet som tvåbarnsmamma, inredning, nyheter, mode och mina tankar och åsikter om det mesta. Vill du sponsra en tävling eller inleda ett samarbete? Maila mig på nanis_@hotmail.se

Add Comment Register
Annons

Redo

 Efter graviditeten tänker jag komma i form igen och komma igång med träningen. Jag tränade så länge jag kunde under graviditeten och ser fram emot när jag kan börja träna igen. I början måste man ta det lugnt, men man kan börja med några övningar nästan direkt efter förlossningen. Jag beställde Olgas bok Träning för nyblivna mammor och har tänkt att börja med den när bebisen har kommit ut. I boken finns det övningar som man börjar med första tiden efter förlossningen. I början handlar det mycket om olika andningsövningar för att stärka musklerna inifrån. Jag verkligen längtar efter att få börja träna igen. Bara för att man får en bebis betyder det inte att man inte får bry sig om sig själv. Det är upp till var och en anser jag och behöver inte handla om kroppshets. Jag vill göra det för min skull, för att må bättre både på insidan och utsidan.

Nu är jag redo för att komma i form igen efter graviditeten.

Annons

På västfronten intet nytt…

Fortfarande ingen bebis. Igår och idag har jag haft molvärk i magen och ryggen och sammandragningar som kommer och går, men inte fått några mer värkar. Börjar kännas frustrerande. När man tror att det är på gång, sen händer ingenting. Jag har knappt fått någon sömn inatt så idag kommer jag ligga på soffan och vila. Det känns som om det är långt kvar till bebisen kommer. Jag känner mig lite lurad av kroppen. Jag hoppas att bebisen kommer snart, för det är utmattande att gå med värk som kommer och går. Om det ska vara så här i en eller två veckor kommer jag vara helt slut när det väl är dags.

Livmodertappen är mjuk. Slemproppen har börjat lossna. Bebisen ligger fixerad. Allt är klart för förlossning.

Kom igen nu, kom ut!!

Annons

Latensfasen

Igår trodde jag att det var dags, att bebisen skulle komma. På förmiddagen började jag få sammandragningar som blev allt mer täta. När jag slutade jobbet kom sambon och hämtade mig, och vi åkte in till sjukhuset. Väl inne fick jag ligga med ctg en halvtimme. Dom kunde se att sammandragningarna kom tätt, men inte tillräckligt tätt, så vi fick ge oss ut på en promenad. Vi åkte iväg och åt lunch och gick en promenad runt sjukhuset. Sammandragningarna ökade igen och började göra ont. Det tryckte neråt och kändes som om bebisen var på väg ut. Väl tillbaka på sjukhuset fick jag ligga med ctg igen. Jag hade 3 sammandragningar på 10 minuter och dom kom väldigt regelbundet. Var säker på att det var på gång, och att bebisen skulle komma igår. Men så blev det inte.

 

Under kvällen och natten klingade det av och sen försvann allting. Jag var endast öppen 2 cm efter alla timmar med sammandragningar, man måste vara öppen 3 för att få stanna, så vi fick åka hem. Livmodertappen var iallafall mjuk, så dom kunde känna att det har börjat och att kroppen förbereder sig för förlossning men det kan fortfarande ta ett tag. Nu börjar det trycka lite neråt igen och kommer sammandragningar, men ingenting regelbundet. Bebisen kan komma idag, och det kan ta en vecka. Som omföderska kunde man få så här, att värkarna startar för att sen sluta, och man kan ha så i en vecka innan bebisen kommer. Det kan även gå fort, så plötsligt kan det sätta igång. Enligt läkaren är jag i latensfasen. Det säger inte så mycket, eftersom man kan ha en väldigt lång latensfas och den kan vara kort. Så nu går jag bara hemma och väntar. Känns frustrerande när det börjar och sen slutar. Man känner sig lurad. Kommer bli många turer till sjukhuset om det kommer fortsätta så här i en vecka. Hur ska jag veta när det är på riktigt, och när det bara är falskt alarm? Igår kändes det som om det var på gång, men tji fick jag. Hade kort latensfas med Lin och Lova, men har läst att tredje barnet är lite av en luring och ofta inte blir lik dom två första när det kommer till förlossningen. Nu på morgonen börjar det komma små slemklumpar, så antar att det är slemproppen som börjar lossna. Men den kan lossna långt innan det är dags, så inte heller det behöver betyda något.

Jag hoppas att den inte kommer idag. Imorgon får den gärna komma, och alla dagar efter det, men idag är enda dagen som jag inte vill att den kommer. Idag för 14 år sedan dog min pappa. Den enda dagen jag inte vill föda barn på är hans dödsdag. Just nu känns det inte som om den kommer idag, men man vet aldrig. Att det är lugnt nu betyder inte att det inte kan smälla till och börja på riktigt idag. Fast förmodligen lär jag väl få gå i en vecka med värkar som kommer och går innan det är dags.

Nu är det inte långt kvar iallafall. Snart har vi en bebis. Nu är det bara vänta, och vänta, och vänta.

Får se när den bestämmer sig för att komma ut…. 

  

 

Annons
Mer inspirerande läsning: