Välkommen hit! Här får ni följa mig och mitt liv som mamma till Lin som föddes 2010, Lova 2012 och Saga 2015. Jag heter Tatyana, är 37 år och bloggar om allt ifrån livet som trebarnsmamma, inredning, nyheter, mode och mina tankar och åsikter om det mesta. Jag är bloggambassadör för Lundmyr of Sweden, Bambo Nature, Rabble och Hoppekids. Vill du sponsra en tävling eller inleda ett samarbete? Maila mig på nanis_@hotmail.se

Add Comment Register
Annons
Annons

Höstklädda

Nu börjar verkligen hösten krypa sig på. När jag skjutsar tjejerna till skola och förskola är det 10 grader ute. Både morgnarna och kvällarna börjar bli kallare. Det blir mörkare tidigare varje kväll. Snart är sommaren helt över och det är höst. Jag har börjat se över mössor, vantar och jackor så tjejerna är varma när kylan kommer. Skaljackor, vindjackor och lättare vadderade jackor hänger i hallen. Nu hänger även en varsin poncho till Lin och Lova.

image image

Ponchon är väldigt bra klädesplagg på hösten tycker jag. Den är enkel att ta på och passar när det är för varmt för jacka men för kallt utan jacka.

image

Även en varsin ny mössa med en blomma på fick båda tjejerna.

image

Idag skulle båda ha på sig sina nya ponchos och mössor till skolan och förskolan för att visa sina fröknar. Vi fick många kommentarer om hur fina dom var, och flera frågade vart mössan och ponchon kommer från. Båda två kommer från finska Silverjungle, som även skickar till Sverige.

Håll utkik på instagram och bloggen för snart kommer det en tävling i samarbete med Silverjungle där ni kan vinna en egen outfit.

/I samarbete med Silverjungle

Annons

Aldrig mer konsult

Innan jag gick på föräldraledighet arbetade jag som konsult på ett stort företag. I januari var det meningen att jag ska gå tillbaka till arbetet igen. Jag har hela tiden varit medveten om att jag kanske inte kommer få gå tillbaka till samma arbetsplats, då dom kanske inte längre har behov av fler konsulter. Däremot trodde jag iallafall att jag hade en anställning och skulle i sådan fall bli placerad på ett annat företag. Tyvärr hade jag fel. Idag fick jag mail från mitt konsultföretag där dom säger upp min anställning hos dom. Som alltid kan konsultföretag gömma sig bakom anledningen arbetsbrist, trots att det ligger flera annonser om tjänster på deras sida. Som anställd på ett företag är det svårt att bli uppsagd, det måste finnas en bra anledning för att kunna säga upp någon. Som konsult kan konsultföretaget alltid säga att det är arbetsbrist och jag som konsult kan ingenting göra.

 Så plötsligt är jag arbetslös när min föräldraledighet tar slut. Jag har varit lite orolig för att jag ska hamna på ett företag på norra sidan, då vi bor på södra, men jag trodde iallafall att min anställning var säker då det är en fast anställning. Nu vet jag att som anställd hos ett konsultföretag har du inga rättigheter, ingen trygghet, ingenting. Går man på föräldraledighet kan man bli uppsagd och vara utan jobb när ledigheten är över.

Nu har jag till januari på mig att hitta ett nytt jobb. Vi kan inte stå utan inkomst efter årsskiftet. Jag kommer iallafall aldrig mer ta en anställning via ett konsultföretag. Det är inte värt det.

Jag vill ha trygghet som anställd.

Annons

Jultomten

Lin började skolan i augusti. I december fyller hon 6 år. Hon tror fortfarande på Jultomten, vilket är jättemysigt tycker jag. Nu börjar hon dock bli lite äldre och går i skolan med äldre barn, så jag börjar fundera på hur länge vi ska låta henne tro på tomten. Hon är fortfarande ett barn och jag vill att hon ska fortsätta tro ett tag till, men samtidigt vill jag inte att hon ska bli retad av andra barn för att hon fortfarande tror på tomten. Jag vill inte heller att hon ska få veta av andra barn att tomten inte finns utan få veta det från oss. Frågan är när det är dags att berätta sanningen för henne. Vid vilken ålder ska man berätta sanningen? Jag drar mig lite för det för hon ser fram emot julen och jultomten. Jag vill att hon ska vara barn ett tag till, få ha sin fantasi och tro kvar. Att se fram emot när tomten kommer med den förväntan som bara ett barn kan är underbart, jag vill inte ta ifrån henne det. Men tyvärr blir hon äldre och förr eller senare kommer hon inse att det bara är en utklädd person. Ska vi berätta eller ska vi låta henne upptäcka det själv? Vilket är ”bästa” sättet?

image

När är det dags för barn att få veta att Tomten inte finns?

Mer inspirerande läsning: