Skaffa en egen blogg - Klicka här »     Logga in »     |     Diskutera i vårt forum     |     Hjälp med din blogg?     |     Senaste aktiviteter på minbebis.com:

Kalsongreklam förr och nu

2014-04-14 @ 07:27

Jag satt och läste nyheterna på nätet och fick se en artikel om gamla kalsongreklamer. Det är lite skillnad på reklamen förr och nu. Tänk vad modet ändras, och tur är väl det.

Hade min sambo kommit in i sovrummet klädd som dessa tre herrar hade jag nog mer skrattat än blivit upphetsad.

secondColumn

Tacka vet jag dagens underkläder. Jag vill inte att min man ska se ut som om han har ett par tanttrosor på sig. Nej, boxerkalsonger ska det vara.

Tur att både modet och reklamen förändras.

Det här är helt klart en förbättring.

images-3

 

 

Ooops….

2014-04-10 @ 16:27

Dom röda vantarna råkade åka med i torktumlaren.

Jag tror att dom krympte lite…

20140410-162741.jpg

Årets vinnare

2014-04-10 @ 09:38

Den här låten kommer vinna Eurovision. Efter att ha hört den inser jag att Sanna inte har en chans och att vi hade haft större chans om Ace Wilder hade vunnit. Sanna lär nog inte ens gå vidare till finalen. Fel låt gick helt klart vidare.

Ni som har hört Danmarks låt vet varför den lär vinna. Ni som inte har hört den lyssna på den.

En liten varning dock, ni lär gå och nynna på den i tid och otid.

YouTube Preview Image

 

 

 

 

 

 

Nedräkning

2014-04-10 @ 07:25

25 dagar kvar. 25 dagar. Jag räknar varje dag, och för varje dag ökar ångesten. Om 25 dagar är min mammaledighet slut. Om 25 dagar går jag tillbaka till arbetet. Det är inte att gå tillbaka och arbeta som jag har ångest inför, utan att gå tillbaka och jobba på mitt arbete. Dels kommer jag få pendla väldigt långt. Vissa dagar kommer jag gå hemifrån halv sju på morgonen och komma hem halv åtta på kvällen. Det är inte hållbart med två små barn hemma. Dels går jag tillbaka till ett arbete som jag började på 2007. När jag gick på ledighet med Lin hade jag ett vikariat på inköpsavdelningen. Ett vikariat som jag skulle få tillbaka när jag kom tillbaka. Under min ledighet blev jag informerad om att vikariatet hade blivit en fast tjänst, och hon som hade vikariatet medan jag var ledig fick tjänsten. Jag fick därför gå tillbaka till min gamla tjänst, där jag började 2007. Så jag tar ett stort steg tillbaka och får nu istället sitta i kundtjänst. Att gå tillbaka till kundtjänst när jag har arbetat på företaget i snart 7 år ser jag inte som ett alternativ.

Jag håller på och söker aktivt efter ett arbete som ligger närmare där vi bor. Just nu känns det som om jag kan ta vilket jobb som helst, bara jag slipper gå tillbaka till mitt gamla arbete och bara jag slipper pendla. Jag har fortfarande tre veckor på mig att hitta ett nytt jobb, men för tillfället känns det hopplöst. Jag har sökt flera, men inte ens fått kommit på intervju på någon ännu. Jag har inte gett upp hoppet ännu, utan håller tummarna för att det dyker upp något snart.

25 dagar kvar.

Utveckling vid 18 månader

2014-04-08 @ 07:09

Lova är nu 18 månader. Jag läste om några moment som barn ska kunna vid hennes ålder. Eller ska och ska, men sådant som man tittar på när man tittar på utvecklingen hos barnet. Jag vet att man inte ska läsa sådant, för alla barn är olika och man oroar sig bara i onödan om ens barn inte kan allt, men här är några saker som fanns på listan:

Går säkert utan stöd – Det gör hon. Hon springer runt, runt i huset med Lin i världens fart.

Bygger torn av 2-3 klossar – Det klarar hon av utan problem.

Klotterritar – Ger man henne en krita sitter hon och ritar streck en liten stund, sen börjar hon bita på kritan. Så hon får väl godkänt även på den punkten.

Talar 8-10 ord – Det gör hon dock inte. Lin var väldigt tidig med talet, men det är inte Lova så därför känns det som om Lova är sen med talet. Jag jämför lite med Lin. Lova kan säga Mamma, Pappa, Tack, Titta. Det är nog dom orden hon kan. Jag försöker lära henne ord, men än så länge är det inte fler. Jag har försökt få henne att säga Lin, för det känns som om det borde vara lätt, men hon säger pappa istället.

Förstår fler än 8-10 ord – Det gör hon. Hon förstår det mesta som vi säger. När vi ska borsta tänderna öppnar hon munnen och går till badrummet. Om jag säger att vi ska hämta Lin på dagis går hon till hallen och hämtar sin jacka. Så hon förstår väldigt mycket. Mer än man tror.

Pekar ut kroppsdelar – Vi har inte övat jättemycket på det, men hon vet vart näsan, magen och öronen är. Vi får nog bli bättre på att lära henne öga, näsa mun. Så det är nog mest vårt fel att hon inte kan så många.

Hämtar föremål på uppmaning – Hon har en filt, som hon alltid ska sova med. Om jag ber henne hämta filten springer hon snabbt och hämtar den. Även skor, bestick, tallrikar och lite annat kan hon hämta om man ber henne.

Hm, nu när jag ser efter så kan hon ju det mesta. Det är bara talet som hon inte fick godkänt på.

Förhoppningsvis kommer det fler ord snart, så jag får försöka att inte oroa mig över det för mycket.

 

Lin

2014-04-07 @ 16:57

Lin håller på och lär sig att skriva sitt namn.

Hon är så duktig ♥

20140407-105720.jpg

Vill du bli en rosenbuske, en ek eller kanske ett äppelträd?

2014-04-07 @ 08:55

Jag är rädd för döden, och tycker därför inte om att prata om döden. Jag är en av dom som lever i förnekelse. Jag kommer inte att dö, sånt händer bara andra. Jag har därför inte funderat så mycket på hur jag vill ha det efter jag har dött. Om jag vill begravas i en kista, eller i en urna. Om jag vill spridas för vinden eller begravas i marken.

Häromdagen läste jag om något som heter bios urna. I USA är det lagligt, men jag vet inte hur det är i Sverige ännu. Jag gissar dock att det inte är lagligt, då man inte får begravas vart man vill. Bios är en begravningsurna tillverkad av biologiskt nedbrytbart material: cellulosa, kokosskal, packad torv och naturliga fibrer. Inuti urnan finns en frö som också kan ersättas med valfritt frö. När urnan är planterad börjar fröet gro och till slut har det vuxit upp och blivit en vacker buske, blomma eller ett träd.

Jag ska ju som sagt inte dö, men för alla er andra som ska det så vore det kanske fint att bli ett litet träd när det är dags att chilla med Elvis.

BIOS_URN_instruction

Låt oss få bestämma själva över vår föräldraledighet

2014-04-05 @ 08:44

Folkpartiet vill införa en tredje pappamånad. Varför? Varför ska regeringen bestämma hur vi som familj ska dela upp vår föräldraledighet? Vi är vuxna människor och vill bestämma det själva. Jag förstår att dom vill få fler pappor att ta ut ledighet, men lösningen är inte att införa en tredje pappamånad. Alla kanske inte kan dela upp ledigheten 50/50. För vissa familjer förändras ekonomin drastiskt om den ena partnern tar ut ledighet. Tänk på alla som har eget företag. Som kanske inte kan lämna sitt företag i tre månader. Hur har Folkpartiet tänkt att dessa föräldrar ska klara sig? Att behöva lägga ner sitt företag i tre månader kan innebära enorma kostnader och konsekvenser för företaget.

I vår familj har jag tagit ut mest ledighet av den enkla anledningen att det är det bästa alternativet för oss rent ekonomiskt. Min sambo tjänar över 10 000 mer än mig i månaden. Nu är mina dagar slut och han kommer därför att ta ut ledighet under fyra månader. Under dessa månader kommer vi att förlora en hel del pengar. Vi kommer gå ner i inkomst. Hade Folkpartiet fått bestämma hade dessa fyra månader blivit sex månader. Varför ska dom bestämma över vår ekonomi? Har vi inte rätt att bestämma över den själva? Det är ju vi som får stå för kostnaderna. Dom lär ju knappast komma och betala våra räkningar. Dom lär inte hjälpa en familj som förlorar inkomst om ett företag går i konkurs. Tre månader kanske inte låter så mycket för vissa, men för dom som har eget företag kan tre månader innebära att man förlorar kunder. Att man förlorar inkomster som man sedan inte kan få tillbaka. Att inkomsterna inte räcker till utgifterna.

Varför anser Folkpartiet att dom har rätt att bestämma över en familjs liv? Med deras beslut så omyndigförklarar dom oss föräldrar. Jag tror att de flesta föräldrar delar upp ledigheten utifrån vad som är bäst för familjen. Alla kan inte dela upp ledigheten rättvist. Det kanske finns en anledning till att mammor tar ut mer ledighet än pappor. Idag tjänar männen ofta mer än kvinnorna. Att mamman är hemma är därför kanske ett ekonomiskt val. Att tvinga pappor att ta ut mer ledighet är inte lösningen. Det är inte vårt fel att kvinnor tjänar mindre. Om Folkpartiet vill hjälpa föräldrar att ta ut föräldraledigheten mer jämställt behöver dom ändra fokus.

Tills dess vill vi bestämma själva över vår föräldraledighet. 

Sluta omyndigförklara oss föräldrar och gör något åt det riktiga problemet istället.

 

Anorektiska modeller

2014-04-04 @ 09:14

I sommar ska vi på bröllop, så jag håller på och tittar runt efter en klänning till bröllopet. När jag gick in på Zaras hemsida blev jag lite förvånad. Dom är ett stort företag, och borde ha bättre omdöme och inse vad dom sänder för budskap till unga tjejer. När jag tittade på deras modeller så tycker iallafall jag att dom ser lite väl anorektiska ut. Dom ser nästan sjuka ut, det ser inte alls hälsosamt ut. Jag är själv smal av naturen, men jag anser ändå att deras modeller är för smala.

Är det bara jag som tycker att Zaras modeller är alldeles för smala?

2583099067_2_2_1 2583099067_2_3_1 5646022800_2_2_1 5646022800_2_3_1 6819041613_2_2_1

Festklänning

2014-04-04 @ 07:24

På lördag ska vi på 30-årsfest. Då jag inte har så mycket klänningar passade jag på att beställa hem en ny klänning till festen. Efter mycket letande fastnade jag för den här. Jag var lite osäker först och tittade på fler klänningar, men jag gick tillbaka flera gånger och tittade på den här, och till slut bestämde jag mig för den. Jag hoppas att den är lika snygg på mig.

Så på lördag kommer jag förhoppningsvis gnistra och glimma.

20140403-224510.jpg

20140403-224516.jpg