Välkommen hit! Här får ni följa mig och mitt liv som mamma till Lin som föddes december 2010 och Lova som föddes oktober 2012. En mammabloggare med skinn på näsan och en skötväska på armen. Jag bloggar om allt ifrån livet som tvåbarnsmamma, inredning, nyheter, mode och mina tankar och åsikter om det mesta. Vill du sponsra en tävling eller inleda ett samarbete? Maila mig på nanis_@hotmail.se

Add Comment Register

Biljetter check!

I år vägrar jag stå och köa, så nu har jag köpt biljetter till årets UnderBARA BARN mässa. Mässan är 3-5 oktober på Stockholmsmässan i Älvsjö. Jag har gått på den dom senaste tre åren, och varje år har jag ångrat att jag inte förköpt biljetter. Det är rätt långa köer ibland och dom blir sköna att slippa nu. Det blev även billigare att köpa biljetterna i förväg. Dom kostade 120 kronor styck. I entrén kommer dom kosta 150 kronor. Så jag sparade 60 kronor.

Biljetterna är klara, nu väntar vi bara på att det ska bli 4 oktober!

10592769_10152672588399429_8919064740536937069_nBiljetterna köpte jag på www.underbarabarn.se Om ni klickar på bilden ovan kommer ni direkt till biljettsidan.

LOPPIpåsen Förskola

I lördags var jag på Loppi event på Clarion Sign. Alla som var där fick goodiebagen LOPPIpåsen Förskola som är full med fina saker och erbjudanden. Påsen innehåller:

Gratis abonnemang från TV4 Play Premium
Prova TV4 Play Premium gratis i 3 månader. Med TV4 Play Premium kan du följa dina favoritprogram och sportevenemang från TV4-gruppens kanaler utan avbrott. Men det bästa är att nu finns det även massor av innehåll för barnen i form av bla My little pony, Teenage Mutant Ninja Turtles, Postis Per och mycket mer.
Värde: 297 kr

Utskrift

Smoothie från Semper
En smoothie som barnet lätt kan hålla, klämma och suga själv. Utan kladd och spill på fiket, tåget, utflykten eller i bilen. Osockrade mellanmål som passar barn från 6 månader.
Värde: 11,90 kr.

Semper_Original_CMYK

 Mätsticka från Superfit

Superfit tillverkar skor för barnets alla olika utvecklingssteg och faser, från lära-gå skor till sportskor till riktigt slitstarka vinterskor. Superfit samarbetar med läkare och ortopeder för att ständigt utveckla nya skor som erbjuder stöd och komfort till barnens fötter. I LOPPImagasin medföljer en rabattcheck som ger dig 20 % på Superfits skor, hos lekmer.se.
Värde: 39 kr

superfit_flash_cmyk

Vitaminer från KidsZoo
KidsZoo Fiskolja Forte smakar bra, oavsett hur länge man tuggar på den. KidsZoo finns även som multivitaminbjörnar.
Värde: 5 kr

Kids_Zoo_logo

Tandkräm från Colgate
Colgate Smiles 0-6 år är en mild tandkräm för de yngsta medlemmarna i familjen. Tandkrämen har en mild mintsmak och för att göra tandborstningen lite mer spännande innehåller tandkrämen fint glitter. Smiles 0-6 finns med tre olika glada djur på tuben.
Värde: 18,90 kr

colgate_logo_cmyk_2011.eps

Disktrasa och erbjudande från Mathem
Praktisk disktrasa samt 150 kr i nykundsrabatt hos MatHem.se – din matbutik på nätet.
Värde: 150 kr.

MatHem_Logo_Scribble_Tagline_Black-3


Fruktstänger från Castus

De populära fruktstängerna från danska företaget Castus är ett nytt smart och roligt mellanmål. Castus fruktstänger är gjorda på torkad frukt, dadlar och bär. Produkterna är rika på fiber och är helt utan tillsatser och konserveringsmedel.
Värde: 18,90 kr

Castus-logo

LOPPImagasin Förskola
Nu följer vi upp premiärnumret med ännu en fullmatad tidning. I detta nummer listar vi bästa tipsen inför förskolestarten, vi lagar godaste mellisen och så förvandlar vi en trist klädkammare till ett lekfullt barnrum. Och så berättar Alcazar-stjärnan Lina Hedlund berättar om den tuffa tiden efter missfallet och hur hon får ihop artistkarriären med livet som småbarnsmamma.

Värde: 500 kr (plus en hel mängd generösa %-rabatter hos flera stora varumärken)

Tidning och kuponger

Nu i helgen kan även du som bor i Stockholm hämta ut en egen påse. Allt du behöver göra är att anmäla dig och sedan åker du till Lekmers butik i Barkarby på lördag 30/8 eller söndag 31/8 och hämtar ut din påse. Du anmäler dig här:

loppi.se/loppipasen

Det är först till kvarn som gäller, så passa på! 

Till-fb-och-insta-757x757

 

Redo för hösten

Jag har letat efter tumvantar. Jag var inne på KappAhl, Lindex, H&M, Coop och Ica Maxi. Alla hade vantar, men bara fingervantar. Då barnen inte får ha fingervantar på dagis fick jag leta vidare. Till slut hittade jag äntligen tumvantar på Åhléns. Passade på att köpa mössor till Lin och Lova också.

Nu är vi redo för hösten!

IMG_1587.JPG

Kroppshetsen har nått livmodern

”Kroppshetsen har nått livmodern”. Det är en rubrik jag aldrig trodde att jag skulle läsa, men det är rubriken på en artikel i DN. Artikeln handlar om kvinnor som hårdtränar och går på diet under graviditeten för att gå upp så lite som möjligt och för att få en bebis som helst väger under 3 kilo. Norska barnmorskor ser en trend bland gravida att det är inne att föda små barn.

Jag måste pausa när jag läser artikeln för jag blir så arg. Först hoppades jag att det var ett skämt, men det är tyvärr långt kvar till 1 april. När jag läst artikeln sitter jag och gapar och är stum. Jag kan för allt i världen inte förstå hur man tänker som blivande mamma när man riskerar sitt barns liv bara för att vara snygg och trendig.

Jag har vänner som har fött för tidigt. Som fått spendera veckor på sjukhus. Som inget hellre önskade än att deras barn skulle gå upp i vikt. Som suttit vid kuvösen och sett sin lilla bebis ligga med slangar. Det får mig att undra hur folk frivilligt kan utsätta sig för den risken. För risken finns ju mindre barnet är.

Lin vägde 3620. Lova vägde 3725. Ingen av dom tyckte jag var speciellt stor när dom föddes. Tvärtom såg dom så himla yttepyttesmå ut så det var svårt att föreställa sig att det finns bebisar som är mindre. Hur man kan önska sig ett litet barn förstår jag inte.

Hur kan vissa tycka att det är viktigare att vara snygg och trendig än att barnet mår bra i och utanför magen? Att ens utseende är viktigare än barnets hälsa och liv?

Hela artikeln kan ni läsa här:

http://mobil.dn.se/nyheter/sverige/kroppshetsen-har-natt-livmodern/

Mer inspirerande läsning: