Välkommen hit! Här får ni följa mig och mitt liv som mamma till Lin som föddes december 2010 och Lova som föddes oktober 2012. En mammabloggare med skinn på näsan och en skötväska på armen. Jag bloggar om allt ifrån livet som tvåbarnsmamma, inredning, nyheter, mode och mina tankar och åsikter om det mesta. Vill du sponsra en tävling eller inleda ett samarbete? Maila mig på nanis_@hotmail.se

Add Comment Register

Mina dagar just nu

Så här ser mina dagar ut just nu:

05.50 Klockan ringer
06.30 Går hemifrån
06.50 Kliver på tåget
08.00 Kommer till jobbet
16.30 Går hem från jobbet
18.00 Kommer hem, äter middag (oftast ensam då familjen redan ätit).
18.30-19.30 Myser och leker med barnen.
19.30 Nattar barn
20-21 Somnar

Sen börjar det om igen. Jag hinner inte träna. Jag hinner knappt blogga. Jag bloggar på tåget till och från jobbet. Jag hinner knappt träffa min familj.

Jag behöver ett nytt jobb…

Föräldraduellen

För några veckor sedan skrev jag om något som jag tvekade på, men som jag sedan sa ja på. Nu kan jag berätta att det var tidningen Vi Föräldrar som frågade om jag ville vara med i deras Föräldraduell. Igår kom tidningen ut i affärerna.

IMG_2687.JPG

Frågan jag skulle svara på var om det är okej att berömma någon som har gått ner i vikt efter en graviditet. Jag svarade ja, och här är mitt svar på frågan, som ni nu kan läsa i tidningen:

Jag tycker absolut att man får berömma någon som har gått ner i vikt efter graviditeten. Att ge någon beröm för att dom har gått ner i vikt betyder inte att det är dåligt att inte ha gått ner i vikt. Det är okej att berömma överviktiga som kämpar med vikten när dom går ner i vikt, så varför ska det inte vara okej att berömma någon bara för att dom har fött barn? Dom kanske har kämpat lika mycket för att bli av med obekväma kilon.

Idag skrivs det inlägg och artiklar om att man ska våga vägra vikthetsen efter graviditeten. Att som nybliven mamma säga att man vill gå ner i vikt har därför blivit lite tabu. Man ska bara vilja vara med sin bebis, att tänka på sin kropp ses som själviskt och ytligt. Att säga att man inte får berömma någon som har gått ner i vikt efter en graviditet är som att säga att det är fel att vilja gå ner i vikt när man fått barn.

Många vill gå ner i vikt efter graviditeten, av olika anledningar. Efter mina graviditeter kände jag mig obekväm i min kropp, jag kände mig inte som mig själv längre. Jag ville komma i form igen för att må bättre. Man är inte en sämre mamma för att man vill gå ner i vikt eller komma i form efter förlossningen och graviditeten.Vissa går ner sina gravidkilon utan att behöva göra någonting, andra behöver kämpa för varje kilo. Jag förstår inte varför många endast ser det som vikthets att berömma någon som har gått ner i vikt efter en förlossning. Jag ser det istället som en komplimang, som faktiskt är något positivt. Det är lika mycket värt för en nybliven mamma som blivit av med några gravidkilon att få komplimanger som det är för vem som helst.

Vad tycker ni i frågan? Ja eller nej? Får man berömma någon som gått ner i vikt efter graviditeten?

Mer inspirerande läsning: