Välkommen hit! Här får ni följa mig och mitt liv som mamma till Lin som föddes december 2010 och Lova som föddes oktober 2012. En mammabloggare med skinn på näsan och en skötväska på armen. Jag bloggar om allt ifrån livet som tvåbarnsmamma, inredning, nyheter, mode och mina tankar och åsikter om det mesta. Vill du sponsra en tävling eller inleda ett samarbete? Maila mig på nanis_@hotmail.se

Add Comment Register
Annons

Varför börjar magsjuka alltid på natten?

Varför börjar magsjuka alltid på natten? Varför kan man inte få en förvarning på dagen? Istället ska man vakna mitt i natten av att någon av barnen kräks ner hela sängen. Då är det bara gå upp, byta sängkläder, tvätta av barn och kasta in lakan i tvättmaskinen. Oftast får man upprepa denna procedur några gånger till under natten.

Natten mellan måndag och tisdag vaknade jag av just detta. Lova kräktes ner vår säng (eftersom hon självklart hade somnat i vår säng och vi hade inte hunnit flytta över henne till sin säng). Halvt sovandes fick vi dra upp Lin, byta sängkläder, tvätta av Lova, torka golvet (eftersom hon kräktes även på väg till toaletten) och sätta igång en tvättmaskin. Självklart hade hon lyckats kräkas ner sin filt och var tvungen att sova utan den. Några timmar senare vaknade jag av att Lova gnällde. Hörde henne säga ”Lova kräkas” och reagerade blixtsnabbt. Tog henne under armen och sprang till toaletten. Vi hann precis in och hon kräktes i toaletten vilket gjorde att vi slapp göra ett ombyte till i sängen. Resten av natten var lugn. På morgonen kräktes hon en gång till, men efter det var hon pigg och som vanligt igen. Inget mer kräks. Varför var det tvunget att komma på natten? Kunde dom kräkningarna inte ha kommit på dagen? Varför kommer det alltid på natten? Som om magsjuka inte är jobbigt nog, den måste liksom jävlas lite extra.

Nu håller vi tummarna att resten av familjen inte blivit smittad.

Jag vill sova på nätterna, inte byta lakan och torka spya.

Annons
Annons

Landet

Efter nyår var vi uppe hos min styvmamma några dagar och tog det lugnt innan det var dags för jobb och dagis igen. Min styvmamma bor på en gård ute i skogen. Det är så lugnt och skönt där uppe. Tyst och skönt. Ingen stress och inga måsten. Bara ta dagen som den kommer. På vägen upp satt Lin och Lova och höll varandra i händerna, det såg så mysigt ut.

IMG_3319.JPG

Lin fick Jenga i julklapp, som blev väldigt uppskattat av oss vuxna. 

IMG_3393.JPG

Vi fick även besök av en jakthund. Tur att det var ljust ute och att den hade halsband på sig. Hade det varit kväll hade jag lätt kunna missta den för en varg. Då det finns varg i skogarna där så hade det inte varit omöjligt. Nu var det som tur bara en vilsen jakthund som snart hittade ut igen.

IMG_3396.JPG

Det var skönt att ladda batterierna lite. Spela spel, laga mat, hälsa på fåren och bara ta det lugnt. Vi får nog åka upp dit snart igen.

IMG_3407.JPG

IMG_3425.JPG

Annons
Mer inspirerande läsning: