Välkommen hit! Här får ni följa mig och mitt liv som mamma till Lin som föddes december 2010, Lova som föddes oktober 2012 och Saga som är född i september 2015. En mammabloggare med skinn på näsan och en skötväska på armen. Jag bloggar om allt ifrån livet som tvåbarnsmamma, inredning, nyheter, mode och mina tankar och åsikter om det mesta. Vill du sponsra en tävling eller inleda ett samarbete? Maila mig på nanis_@hotmail.se

Add Comment Register
Annons

Äppelträdet

Vi har turen att ha ett äppelträd i trädgården. Det känns verkligen lyxigt att kunna gå ut och plocka våra egna äpplen. Vi har ett träd med blandäpplen, så vi har tre olika äppelsorter på samma träd. Förra året fick vi nästan inga äpplen alls men i år är det alldeles fullt. Jag hinner inte ens plocka alla äpplen. Lin och Lova  tyckte att det var jätteroligt att klättra i trädet, och få plocka äpplen som satt lite högre upp.

Vi plockade några äpplen så vi kan göra äppelmos. Jag måste nog komma på lite mer att göra med äpplena, för annars kommer det bli väldigt mycket mos. Kanske ska prova att göra äppelchutney. Eller äppelmust. Blir nog en äppelpaj. Undrar vad man kan göra mer med äpplen.

Vi har stora och fina äpplen på trädet. Alldeles gratis och helt ekologiska.

Jag älskar vårt äppelträd!

 

Annons

Snuttfia

 Det är tur att hon är så söt. Just nu har hon börjat få perioder när hon ska ligga och snutta. Ibland i flera timmar. Hon snuttar, somnar i några minuter, vaknar och ska snutta, somnar, sover några minuter, vaknar och ska snutta. När man har suttit med henne så i två timmar blir man ganska trött. Då är det tur att hon är så söt så det är svårt att bli arg på henne. När hon får sådana perioder på dagen så kan jag sitta i soffan. Det är jobbigt, men det går ändå. Iallafall om Lin och Lova är på dagis. Det är värre när hon får sådan perioder på natten, mellan klockan två och fyra.

Vi har funderat på att börja ge henne napp, men jag vill inte riskera att förstöra amningen. Då jag hade problem med amningen med både Lin och Lova vill jag inte riskera att amningen inte fungerar. Ger vi henne napp nu kanske det påverkar amningen. Jag får låta henne snutta och hoppas att det bara är en fas som snart går över. Vi kommer säkert börja med napp, men inte förrän om några veckor i sådana fall.

När började ni med napp till era små?

Annons

Höstpyssel

 Det är inte jättemycket tid över till att blogga just nu känner jag, men jag ska försöka slänga in lite inlägg när jag hinner.

Igår gjorde jag lite höstpyssel med tjejerna efter dagis. Dom får bara gå 15 timmar per vecka nu när jag är mammaledig, så jag hämtar dom kl 13.30 på dagis. På vägen hem igår plockade vi lite löv som vi tog med hem. Sedan gjorde vi fina tavlor med dom.

Först målade jag av barnens händer, det fick bli trädstammen. 

Sedan fick barnen klistra fast löven på trädet.  Lin målade även lite blommor bredvid sitt träd.  När dom var klara lade jag dom under en tjock bok så dom fick torka.

Det blev jättefina hösttavlor.

Lin målade av sin egen hand.

Sen blev det även en tomte ritad av Lin. Hon längtar redan till julen och har målat teckningar hon ska skicka till Tomten. Vi har redan börjat med hennes önskelista. Det kommer bli en lång höst och vinter för henne. Det är ju ett tag kvar till julafton.

Annons
Mer inspirerande läsning: