Välkommen hit! Här får ni följa mig och mitt liv som mamma till Lin som föddes december 2010 och Lova som föddes oktober 2012. En mammabloggare med skinn på näsan och en skötväska på armen. Jag bloggar om allt ifrån livet som tvåbarnsmamma, inredning, nyheter, mode och mina tankar och åsikter om det mesta. Vill du sponsra en tävling eller inleda ett samarbete? Maila mig på nanis_@hotmail.se

Add Comment Register
Annons

Landet

Efter nyår var vi uppe hos min styvmamma några dagar och tog det lugnt innan det var dags för jobb och dagis igen. Min styvmamma bor på en gård ute i skogen. Det är så lugnt och skönt där uppe. Tyst och skönt. Ingen stress och inga måsten. Bara ta dagen som den kommer. På vägen upp satt Lin och Lova och höll varandra i händerna, det såg så mysigt ut.

IMG_3319.JPG

Lin fick Jenga i julklapp, som blev väldigt uppskattat av oss vuxna. 

IMG_3393.JPG

Vi fick även besök av en jakthund. Tur att det var ljust ute och att den hade halsband på sig. Hade det varit kväll hade jag lätt kunna missta den för en varg. Då det finns varg i skogarna där så hade det inte varit omöjligt. Nu var det som tur bara en vilsen jakthund som snart hittade ut igen.

IMG_3396.JPG

Det var skönt att ladda batterierna lite. Spela spel, laga mat, hälsa på fåren och bara ta det lugnt. Vi får nog åka upp dit snart igen.

IMG_3407.JPG

IMG_3425.JPG

Annons
Annons

Medicinskt ID iPhone

Jag såg det här som ett inlägg på Facebook och tycker att det är något som är värt att dela med sig av. Jag hade ingen aning om detta. Jag har lagt in ICE på min mobil, men jag har ju lås så skulle det hända mig något kommer ingen åt mina kontakter. Nu har jag lagt till det här så nu kan alla få tag i min sambo eller mamma om det skulle hända mig något. Jättebra att man även kan lägga in blodgrupp, sjukdomar och annat.

Har man en iPhone (med iOS 8) kan man via appen Hälsa fylla i något som heter Medicinskt ID. Där kan man ange sitt födelsedatum, hälsotillstånd, sina eventuella allergier, sin blodgrupp, vikt och längd. Och sina nödkontakter/ICE-kontakter.

Den informationen går att nå även om mobiltelefonen är låst. Tryck på ”Nödsituation” och sedan ”Medicinskt ID” så kommer dessa uppgifter upp.

IMG_3461.JPG

Annons
Mer inspirerande läsning: