Välkommen hit! Här får ni följa mig och mitt liv som mamma till Lin som föddes december 2010 och Lova som föddes oktober 2012. En mammabloggare med skinn på näsan och en skötväska på armen. Jag bloggar om allt ifrån livet som tvåbarnsmamma, inredning, nyheter, mode och mina tankar och åsikter om det mesta. Vill du sponsra en tävling eller inleda ett samarbete? Maila mig på nanis_@hotmail.se

Add Comment Register
Annons

Sömnproblem 

Nu börjar det. Sömnproblemen. Jag älskar att sova på mage, men nu börjarmagen bli ganska stor så av förklarliga skäl är det svårt att sova på mage. När man läser om sovställningar under graviditeten står det att man inte ska sova på rygg. Inte heller ska man sova på höger sida, då det kan öka risken för att barnet dör i magen. Då återstår det bara att sova på sidan på vänster sida. Jag tycker inte att det är skönt att sova på rygg just nu ändå, så måste sova på sidan. Att hitta en skön position med magen är inte lätt. Jag har börjat bulla upp med kuddar både bakom ryggen och under magen. Det är svårt att somna på kvällen, jag vaknar flera gånger per natt och vaknar sedan tidigt på morgonen. Som idag då jag vaknade halv fem.

Jag går in i vecka 20. Halva graviditeten återstår, det innebär att jag har många månader framför mig med sömnproblem, och värre och värre lär det bli ju mer magen växer. Sen kommer bebisen och då blir det inte mycket sova första tiden. 

Jag vet inte hur jag ska sova för att kunna sova skönt. Jag vrider och vänder på mig hela tiden. Flyttar kuddarna hit och dit. Drar upp benen, tar ner benen. Halvligger på sidan. Ligger helt på sidan. Så håller jag på hela nätterna. Sen går jag och gäspar hela dagarna (har ni tänkt på att det är svårt att skriva ordet gäspa utan att börja gäspa på riktigt?). 

Jag såg en gravidkudde som står högst upp på min önskelista just nu. Kommer nog att beställa en sådan snart.

Kosta vad det kosta vill. Den ser ju såå skön ut!

  

Annons

Lång väntan

Överallt ser jag bebisar just nu. På Facebook, på Instagram, i tidningarna, i affären. Vart jag än vänder mig känns det som om jag ser bebisar. Jag drömmer på nätterna om att det är dags att åka in till förlossningen. Sen vaknar jag och inser att det är långt kvar. Jag är snart halvvägs bara. 21 veckor kvar. Mer än fyra månader kvar. September har nog aldrig känts så långt borta som nu. Jag längtar till sommaren, men i år längtar jag även tills sommaren är slut. Det kommer bli en lång sommar känner jag.

Fortfarande väntar jag på första sparkarna. Jag har känt lite ibland som jag tror kanske kan vara bebisen, men det skulle lila väl kunna vara tarmarna. Jag vill känna en riktigt liten knuff från magen. En sådan som man kan känna direkt att det är en riktig spark. Med både Lin och Lova har jag känt första rörelserna i vecka 17. Nu är jag i vecka 19 och väntar fortfarande. Hade jag inte varit hos barnmorskan och hört hjärtljudet hade jag varit orolig att den inte levde där inne.

Nästa vecka är det äntligen dags för ultraljudet. Torsdag 30 april ska vi till sjukhuset. Då får vi ett preliminärt beräknat datum. Just nu har jag någonstans mellan 16-22 september. Jag hoppas jag får känna några rörelser innan ultraljudet.

En vecka känns långt bort bara det. Nu känns september ännu längre bort….

Annons
Annons

Tips till alla gravida

Jag skrev i ett tidigare inlägg om mammakläder och nämnde då att många, inklusive jag, handlar mammakläder på H&M då dom är billigast. Just nu har H&M rea på massor med mammakläder såg jag när jag gick in och tittade. Så jag passade på att handla lite tröjor och skjortor. Det blev totalt 100 kr per plagg när jag var klar. Det är som hittat när det gäller mammakläder.

Perfekt att fylla på garderoben lite inför våren!

Mer inspirerande läsning: