Välkommen hit! Här får ni följa mig och mitt liv som mamma till Lin som föddes december 2010, Lova som föddes oktober 2012 och Saga som är född i september 2015. En mammabloggare med skinn på näsan och en skötväska på armen. Jag bloggar om allt ifrån livet som trebarnsmamma, inredning, nyheter, mode och mina tankar och åsikter om det mesta. Jag är bloggambassadör för Lundmyr of Sweden, Rabble och Hoppekids. Vill du sponsra en tävling eller inleda ett samarbete? Maila mig på nanis_@hotmail.se

Add Comment Register
Annons

Chokladbollar

Här hemma har vi bakat chokladbollar, både vanliga och rawbollar. När vi gör vanliga chokladbollar använder jag receptet som är på baksidan av havregrynspaketet, det receptet är det bästa tycker jag.

 

100 g smör 

1 dl strösocker

3 dl havregryn

2 msk kakao

1 tsk vanillinsocker

2 msk kallt kaffe

 Jag fick ett nytt recept på rawbollar från svärmor. Jag gillar att prova olika för att hitta det godaste receptet. Det här receptet seglade direkt upp som nummer ett på listan. Dom blev så goda! Även barnen åt dom, även fast kokosflingorna tog slut så vi fick äta dom utan kokosen.

200 gram cashewnötter

15 dadlar

2 msk kokosolja

2 msk kakao

1 tsk kaffe

2 tsk vatten

1 dl havregryn

Nu kan vi göra chokladbollar både till fest och till vardag. Vi kan äta chokladbollar varje dag om vi vill.

Annons

#jagpussarocksåmittbarn

Victoria Beckham lade upp en bild på instagram där hon pussar sin dotter på munnen och fick kommentarer att det var äckligt och perverst. Jag pussar ofta mina döttrar på munnen. Hur kan folk provoceras av det och tycka det är äckligt? Jag lägger därför upp en bild där jag pussar mitt barn på munnen för att visa att det är vackert och fint.


Jag uppmanar fler att göra det och tagga bilden med #jagpussarocksåmittbarn

Annons

Blöjtest

Saga har blivit ambassadör för blöjorna Bambo Nature från Lovelly.se. Bambo Nature är en av de mest miljövänliga blöjorna som finns på marknaden.  95 % av all produktion återvinns vid produktionen av blöjorna. Blöjorna är miljömärkta och certifierade enlighet med FSC, den Nordiska miljömärkningen Svanen samt är dermatologiskt testad. Blöjan är gjord av 100% fluffig cellulosa och innehåller en mindre mängd ftalatfri pp i yttre lagret som inte nuddar barnets intima delar. Bilderna på blöjorna är målade med en naturlig färg fri från skadliga ämnen. Bambi Nature finns i 6 storlekar, från 2 kg upp till 18+ kg.

Jag kan erkänna att vi har använt två av de största märkena till alla våra barn och jag har inte funderat så mycket på vad dom innehåller. När jag läste om Bambo Nature började jag faktiskt tänka lite mer på det. Blöjan är något som är mot barnets hud 24 timmar om dygnet, så den om något är ju viktigt att veta vad den innehåller. Jag skäms lite för att jag inte tänkt på det förut. Vi har köpt dom andra blöjorna för att det varit enkelt och bekvämt helt enkelt. Något jag tror många föräldrar gör.

Igår kom blöjorna hem och det var dags att prova dom och se hur dom är. När jag öppnade paketet var det första jag såg den söta nallen på framsidan. Så otroligt gullig och mycket roligare än bara vanlig vit blöja.

När jag tog upp blöjorna kände jag hur tunna dom kändes jämfört med blöjorna som vi annars använder, och dom är även väldigt mjuka.

På baksidan av blöjan är det också ett tryck med nallens rygg. Baksidan av blöjan har en mjuk textilsida som gör att blöjan andas.

Saga fick sova med blöjan inatt och på morgonen kändes den nästan torr och den luktade inte, vilket jag tyvärr tycker att blöjorna vi annars använder  gör ibland på morgonen, eller när hon har kissat mycket. Det är som en plastig, kemisk lukt när Saga kissat. Den lukten har jag inte känt på Bambo Nature alls, fast Saga kissat så blöjan blir nästan full. Blöjan blir inte heller lika svampig när hon kissat utan känns väldigt fast även om den är full.

För att testa blöjan ordentligt gjorde jag och tjejerna ett vattentest.

Vi fyllde blöjan med vatten och lät den bli helt full.

Lin fick hålla i blöjan för att se om den läckte något, men inget vatten läckte ut (förutom det som Lin hällde ut på sidorna för att hon inte orkade hålla blöjan rak för den blev så tung).

När vi var klara var blöjan verkligen helt full, men fortfarande kom det inte ut en enda droppe. Jag försökte trycka lite på blöjan för att se hur det skulle vara om blöjan satt på ett barn som rör sig, men fortfarande inget vatten. Blöjan var inte svampig nu heller, fast den var så full. Den kändes kompakt och bra.

Blöjan är mjuk och smidig när Saga rör sig och hon har inte fått några märken efter blöjan, vilket hon fått förut ibland fast att storleken är rätt. Jag är verkligen jättenöjd med blöjorna och kommer fortsätta att använda dom. Det känns bra att veta att blöjan är ekovänlig och miljövänlig, och framförallt barnvänlig. Nu slipper jag ha tänka på vad blöjan som Saga har mot sin hud innehåller, för nu vet jag precis vad innehållet är.

/Inlägget är i samarbete med lovelly.se

Annons

Barnmat och föräldraskap

När Lin var liten var jag väldigt ambitiös. Jag lagade barnmaten själv, för så skulle man göra. Hon var dock inte så förtjust i mina matlagningsförsök. När Lova föddes hade jag helt gett upp tanken på att göra egen barnmat och köpte burkmat, samma sak med Saga. Det tog för mycket tid att göra egen mat, och för det mesta åt inte Lin maten iallafall. Idag finns det många olika alternativ, och jag tror inte att det är något negativt med att ge sina barn köpt barnmat. Vi köper endast ekologisk mat till Saga, antingen Hipp eller Sempers ekologiska alternativ. Än så länge föredrar Saga för det mesta Hipps mat, jag tror att det är för att dom har mindre bitar i sin mat och hon har lite svårt för bitar än så länge.

Det är så mycket prestige i föräldraskapet ibland. Om man inte ammar är man en dålig mamma. Om man inte gör egen barnmat är man en dålig mamma. Använder man våtservetter någon gång ska man få skuldkänslor för dom är ju jättefarliga. Jag har inte kunnat amma någon av våra barn mer än några månader, sedan har vi fått ge ersättning. Jag lagar inte egen barnmat utan köper färdiggjord. Jag använder våtservetter ibland till våra barn. Jag är inte en sämre mamma för det. Mina barn mår inte dåligt eller far illa. Så länge barnen och föräldrarna mår bra av det, vad spelar det för roll hur man gör? Alla föräldrar gör det som är bäst för dom.

Saga älskar sin köpta barnmat och bryr sig inte om att den inte är hemlagad.

Mer inspirerande läsning: