Välkommen hit! Här får ni följa mig och mitt liv som mamma till Lin som föddes 2010, Lova 2012 och Saga 2015. Jag heter Tatyana, är 37 år och bloggar om allt ifrån livet som trebarnsmamma, inredning, nyheter, mode och mina tankar och åsikter om det mesta. Jag är bloggambassadör för Lundmyr of Sweden, Bambo Nature, Rabble och Hoppekids. Vill du sponsra en tävling eller inleda ett samarbete? Maila mig på nanis_@hotmail.se

Add Comment Register

Atopiskt eksem

Min sambo har problem med eksem, och har haft sedan han var liten. Då det är ärftligt har jag varit glad att varken Lin eller Lova verkar ha ärvt det. Tyvärr ser det nu ut som om jag har haft fel. Lova har börjat få mer och mer utslag som ser ut som eksem. Som ser ut precis som sambons atopiska eksem. Det sitter i armvecken, på armarna och ibland på benen. Jag hoppas och håller tummarna för att det inte är atopiskt eksem som hon har, men jag tror tyvärr att det är det. Hennes farmor sa även hon att det ser ut som det. Precis så såg sambon ut när han var liten, och även då började det i armvecken. Och även han fick det runt 2-årsåldern.

Just nu försöker jag smörja henne så ofta som möjligt. Både morgon och kväll, och varje gång vi har duschat. Om det är eksem hon har hoppas jag att hon får en mild variant. Att hon slipper ha problem när hon blir äldre. Att hon slipper få såna utbrott på kroppen som hennes pappa kan få ibland. Mest av allt hoppas jag på att det växer bort och försvinner.

Förbannade jävla eksem. Jag som trodde dom hade klarat sig båda två… 

2 reaktioner på ”Atopiskt eksem

  1. Båda mina barn har atopisk eksem. Vi har varit på Sachsska hudmottagning och fått lektion i hur man ska smörja, inte bada barnen för ofta (en gång i veckan hos oss). Vi använder Mildison, Elocon och Locoid – kortisonkrämer samt mjukgörande Miniderm och Propyless (kan svida, men yngsta reagerar bättre på den än Miniderm). Hoppas hon får en mild variant!

  2. Elis hade eksem i knävecken och på rumpan, som han fick när han var två men det verkar ha växt bort. Vega har också fått nu i tvåårsåldern men mycket mer, och hennes verkar besvära henne mer, hon kliar så hon blöder. Kortison gör det inte bättre, men Libero creme (väldigt fet med bland annat rapsolja i) fungerar jättebra! Jag har aldrig haft besvär med nått liknande på mig själv men alla mina barn är både torra och ”knottriga”, så riktiga torrbollar 😀
Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


+ 2 = tio