Välkommen hit! Här får ni följa mig och mitt liv som mamma till Lin som föddes 2010, Lova 2012 och Saga 2015. Jag heter Tatyana, är 37 år och bloggar om allt ifrån livet som trebarnsmamma, inredning, nyheter, mode och mina tankar och åsikter om det mesta. Jag är bloggambassadör för Lundmyr of Sweden, Bambo Nature, Rabble och Hoppekids. Vill du sponsra en tävling eller inleda ett samarbete? Maila mig på [email protected]

Add Comment Register

Besök på förlossningen

Varning till känsliga läsare, äckliga detaljer i inlägget.

Idag blev det en tur till förlossningen. På förmiddagen idag fick jag gröna flytningar (japp gröna, såg ut som mosad avokado). Då det även var lite blod i flytningen ringde jag förlossningen som bad mig komma in för att kolla upp det. Så vi ringde svärmor som fick komma och passa Lin och Lova medan vi åkte in till sjukhuset. Väl framme fick vi ett rum och jag fick ligga med CTG i ungefär en halvtimme. Något som inte var populärt inne i magen då bebisen upprepade gånger sparkade där CTG:n satt och vägrade ligga stilla. Jag fick hålla en hand och hålla i den som registrerar bebisens hjärtljud för att dom skulle kunna mäta hjärtljuden.

 

Innan jag åkte in fick jag tillsägelse att ta på mig en binda, så dom skulle kunna se om det kom flytningar, blod eller fostervatten. När jag var på toaletten såg jag att det var lite, lite rött på bindan. Efter dom tagit bort CTG:n fick vi ligga och vänta på läkaren, som var nere på akuten. Det kändes lite olustigt att det bara fanns en läkare. Vad händer om det kommer in ett akutfall samtidigt som det behövs läkare på förlossningen? Eller om två som föder samtidigt behöver läkare? Borde det inte finnas mer än en läkare som ska täcka upp både på förlossningen och på akuten? Vi blev iallafall liggande och fick snällt vänta. Och vänta. Och vänta….

Till slut kom äntligen läkaren och jag fick göra en gynundersökning. Han konstaterade att det är en svampinfektion och blodet kom från irriterade slemhinnor. Om jag inte har mer besvär än flytningarna gör man ingenting utan väntar bara på att det ska gå över. Får jag klåda eller sveda kan man behandla. Skulle jag få smärtor eller blödning skulle jag komma tillbaka.

Så nu ligger jag hemma i soffan och vilar och ska ha lördagsmys med min familj. Skönt att det inte var något värre. Känns ändå bra att vi kollade upp, så slipper jag gå och oroa mig. 
Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


9 − = tre