Välkommen hit! Här får ni följa mig och mitt liv som mamma till Lin som föddes 2010, Lova 2012 och Saga 2015. Jag heter Tatyana, är 37 år och bloggar om allt ifrån livet som trebarnsmamma, inredning, nyheter, mode och mina tankar och åsikter om det mesta. Jag är bloggambassadör för Lundmyr of Sweden, Bambo Nature, Rabble och Hoppekids. Vill du sponsra en tävling eller inleda ett samarbete? Maila mig på [email protected]

Add Comment Register

Blöj- och nappavvänjning

I sommar har vi tänkt sluta med både blöja och napp till Lova. Blöjan har vi redan börjat försöka bli av med. På dagis får hon gå utan ibland, och dom säger att hon många gånger springer och kissar på toaletten. Hemma går det än så länge sådär. Det mesta kisset kommer på golvet när hon är utan blöja. På dagis har dom ingen potta utan en liten barntoalett. Hemma vägrar hon därför att gå på pottan, hon vill bara sitta på toaletten. Så jag har tagit bort pottan helt nu. För mig får hon gärna skippa pottan och gå på toaletten istället.

Blöjan tror jag inte det kommer bli några jätteproblem att bli av med. Nappen däremot, där kan vi få stora problem. Med Lin gick det ganska smärtfritt att bli av med nappen. Hon grät några kvällar men sen var det bra. Med Lova tror jag det kommer bli värre, mycket värre, men jag hoppas att jag har fel. Hon är väldigt förtjust i sin napp, och skulle ha den i munnen dygnet runt om hon fick. Vi hinner knappt hem från dagis innan hon tjatar om nappen och när hon inte får den får hon ett utbrott. Jag har inte kommit på hur vi ska göra när vi slutar med nappen ännu. Lin gav sin napp till Tomten, så när hon frågade efter den sa vi bara att hon hade gett napparna till Tomten så han kunde ge dom till bebisar som behövde dom. Nu är det långt kvar till jul så det kan bli svårt att ge dom till Tomten. Förr kunde man ge till katterna på Skansen, men jag vet inte om dom har kvar det. Annars kanske det kan vara ett alternativ. Jag har även funderat på om hon ska få ge dom till sina kusiner, men risken finns att hon tjatar om dom när vi träffar dom, eller tar napparna från dom. Det är nog bättre att ge dom till något ställe där vi inte kommer vara så ofta.

Hur gjorde ni när ni slutade med nappen?

  

3 reaktioner på ”Blöj- och nappavvänjning

  1. Min dotter var också jättefäst vid sin napp så vi var också inställda på att det skulle bli väldigt jobbigt att vänja henne av med den. Vi sa till henne att hon var en stor tjej nu och inte behövde napp längre och sen skickade vi alla hennes nappar i ett kuvert till Pippi Långstrump (den stora idolen just nu :) ). Sen så vi att när man är så duktig och slutar med nappen så får man välja en leksak i leksaksaffären. Hon frågade efter nappen i ett par kvällar men nu har hon nog äntligen glömt bort den :).

  2. Skulle oxå behöva lite tips på hur man slutat med napp på ett smärtfritt sätt! Har en snart fyraåring hemma som är VÄLDIGT fäst vid sin napp!

  3. När min som slutade med nappen (då nästan tre år, jag trodde det skulle bli jättejobbigt och väntade in i det längsta) förberedde vi det i flera veckor. Vi pratade om att han var stor nu men det fanns många ekorrbebisar som var små som inte har några nappar eftersom mamma och pappa ekorre inte kan åka till affären och köpa. Då en dag kom han själv på att eftersom han var stor kunde ekorrbebisarna få hans nappar. Vi agerade genast och slog in alla nappar i ett paket som vi lade i en skogsdunge nära huset där vi sett ekorrar leka flera gånger. Sedan gick han och jag en liten promenad samtidigt som min man bytte ut paketet med nappar mot ett vi köpt tidigare med en liten bil. När min son och jag kom tillbaka såg han att ekorrarna hade hämtat napparna och lagt dit ett annat paket som tack.
    För oss fungerade det superbra, han fick själv bestämma att han skulle sluta och han grät inte efter napparna någon gång! Han frågade bara några gånger de första två dagarna och var mycket nöjd med sin present.
Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


× nio = 36